Επιλογή Σελίδας

Το εισητήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε η Αναγέννηση Καρδίτσας για πρώτη φορά στην 117χρονη ιστορία της, αφού μετά τη νίκη της με 1-0 στην Κρήτη θριάμβευσε και σήμερα με 5-0 επί του Αγίου Νικολάου στο γήπεδο της Θεσσαλικής πόλης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πολίτη. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Βιδάλ δέχθηκε το μαρκάρισμα του Κατσαρού μέσα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και ο διαιτητής αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα.

Μάλιστα, οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 λίγα λεπτά αργότερα, όταν στο 26′ το όμορφο μακρινό σουτ του Πλέγα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπένκο. Στο 32′ ο Μάνιος κατάφερε να σκοράρει, όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το γκολ-πέναλτι του Πολίτη να τις χωρίζει.

Όποιες ελπίδες μπορύσε να έχει ο Άγιος Νικόλαος ενόψει του δεύτερου μέρους, εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα. Ο Πολίτης έγινε στο 54′ από εκτελεστής δημιουργός, γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 2-0, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για την Αναγέννηση!

Στο 62′ οι Θεσσαλοί έκαναν και το 3-0, με τον Πολίτη να πραγματοποιεί δεύτερο εξαιρετικό γύρισμα από τα δεξιά, και τον κορυφαίο του γηπέδου Πλέγα να νικάει τον Μπένκο με όμορφο πλασέ από το ύψους του πέναλτι. Στο 68′ ο Κοτσώνης πρόλαβε την έξοδο του Μπένκο μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπενγκόα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Πλέγας με δεύτερο προσωπικό γκολ έγραψε το 5-0!

Ο χαφ των Θεσσαλών στον πανηγυρισμό του απευθύνθηκε προς τον Κίτο, με τον αμυντικό της ομάδας του Λασιθίου να απαντά με γροθιά προς τον αντίπαλό του! Έτσι, ο Πλέγας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Κίτος δέχθηκε απευθείας κόκκινη!

Συνεχίζοντας το παιχνίδι με 10 παίκτες η καθεμία, οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν άλλες συγκινήσεις στα λεπτά που απέμειναν, και έτσι η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε θριαμβευτικά την ιστορική πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Γκόλιας, Κουτρουμάνος, Κοτσώνης, Σταμόπουλος (77′ Γκουγκούδης), Λαγός (46′ Μπάλλας), Πολίτης (77′ Θεολόγης), Πλέγκας, Αθανασιάδης (65′ Μπενγκόα), Μάνιος, Βιντάλ.

Άγιος Νικόλαος: Μπένκο, Δολαψάκης, Πιθαρούλης (78′ Μαυρής), Τσανάι, Κατσαρός, Πλουσής (69′ Τζιλάι), Κίτος, Μηνάς (83′ Α. Πάχα), Παπαδόπουλος (78′ Μ. Πάχα), Νοκάι, Φουκαράκης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This