Επιλογή Σελίδας

Ο Αστέριος Γιώτσας δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση της ΠΑΕ Πιερικός στο πρόσωπό του, με αφορμή την αντιδικία των δύο πλευρών όσον αφορά στα τροφεία που ζήτησε η Ακαδημία Γιώτσα από την ΠΑΕ Πιερικός για την απόκτηση του Χρήστου Καρανάτσιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση της ΠΑΕ Πιερικός εναντίον του Αστέριου Γιώτσα που προκάλεσε και την αντίδραση του Αστέριου Γιώτσα δεν εκφράστηκε επίσημα μέσω δελτίου τύπου αλλά κυκλοφόρησε μέσω συγκεκριμένων διαδικτυακών τόπων.

Η δήλωση του Αστέριου Γιώτσα:

Σε απάντηση σημερινής επιστολής της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ σε αθλητικά μέσα του νομού, προς την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ και προσωπικά στο πρόσωπο μου, εκφράζω τη λύπη μου για το ύφος που επιλέγει η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ να “επικοινωνήσει” το νόμιμο δικαίωμα μου στην προάσπιση της εργασίας μου.

Παρόλο που αυτός ο επιθετικός χαρακτήρας δεν εκφράζει ούτε εμένα, ούτε την πόλη μας, αλλά ούτε τον ΠΙΕΡΙΚΟ, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να απαντήσω.

1) Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ, η ομάδα (ΠΙΕΡΙΚΟΣ) στην οποία εγγράφεται ο επαγγελματίας (ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ), είναι υπεύθυνη για την πληρωμή αποζημίωσης κατάρτισης εντός 30 ημερών από την εγγραφή του ποδοσφαιριστή ως επαγγελματία. Σύμφωνα δε με την πάγια νομολογία της, η ομάδα που οφείλει να καταβάλει το ποσό υποχρεούται η ίδια να αναζητήσει τις ομάδες που έχουν καταρτίσει τον ποδοσφαιριστή και να καταβάλει τα αντίστοιχα ποσά. Στην περίπτωση που παρέλθουν οι ημερομηνίες αυτές, ο σύλλογος (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΩΤΣΑ) που δικαιούται τα τροφεία χάνει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

2) Κατά το παρελθόν έχω συνεργαστεί σε μετεγγραφές ποδοσφαιριστών της ακαδημίας μου με όλες τις μεγάλες ΠΑΕ της SUPERLEAGUE. ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, κ.ά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο αθλητικός νόμος.

3) Δεν υπάρχει ούτε ΠΟΝΟΣ ούτε ΦΘΟΝΟΣ για την πορεία της ομάδας. Τα όποια “συναισθήματα καταδίωξης” βαραίνουν αποκλειστικά τη σημερινή διοίκηση και όχι το πρόσωπο μου. Προσωπικά, δεν διακατέχομαι από κανένα αρνητικό συναίσθημα για τον ΠΙΕΡΙΚΟ.

4) Ως προς το “ψωμί” που έφαγα από τον Πιερικό, η σχέση εργασίας ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή και μίας ΠΑΕ δεν μπορεί να περιγράφεται με τέτοιες εκφράσεις. Εν έτη 2021, η “δουλεία” έχει προ πολλού καταργηθεί. Να θυμίσω, ότι η ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ μου στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ το 1992, ίσως η ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου, στοίχισε συνολικά 70.000.000 δραχμές και ΕΦΕΡΕ στα ταμεία της ομάδας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που με ανέδειξε 50.000.000 δραχμές. Και αυτό, λέγεται μία ΤΙΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ! Για το ίδιο ακριβώς “κατηγορούμαι” εγώ σήμερα από τη σημερινή διοίκηση.

5) Το “persona non grata” της σημερινής διοίκησης του Πιερικού, το αφήνω ασχολίαστο. Ως και με τιμά. Η ιστορία ούτε γράφεται, ούτε διαγράφεται με δημοσιεύματα. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου όπως εγώ γνωρίζω και ορίζει η συνείδηση μου όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά, ήμουν, είμαι και ΘΑ ΕΙΜΑΙ παρών στον ΠΙΕΡΙΚΟ και στο Πιερικό ποδόσφαιρο.

Με τιμή, Γιώτσας Αστέριος Ιδρυτικό μέλος Συλλόγου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πιερικού

 

Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα επί του οποίου απάντησε ο Αστέριος Γιώτσας:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ύπουλη η συμπεριφορά Γιώτσα, ανεπιθύμητος στην ΠΑΕ Πιερικός

Δεν άρεσε στους ανθρώπους του Πιερικού η ύπουλη συμπεριφορά του Στέργιου Γιώτσα και το “χτύπημα κάτω απο τη μέση” στην ομάδα που τον ανέδειξε ώστε να αναρριχηθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα δηλώνουν κάθετα ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι ανεπιθύμητος γιατί χωρίς καν να ενημερώσει προέβη στην προσφυγή κατά της ΠΑΕ και της διοικήσης της ομάδας, για τα τροφεία του ποδοσφαιριστή μας Χρήστου Καρανάτσιου.

Η ΠΑΕ Πιερικός πληροφορούμενη για την προσφυγή της Ακαδημίας Γιώτσα, ανέβαλε την συζήτηση για χθές 20.12.2021 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΟΦΕΙΛΗ ΑΛΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.  

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ τέτοιες συμπεριφορές στις τάξεις του πιερικού ποδοσφαίρου και απέναντι στον ιστορικότερο σύλλογο της περιοχής μας και σίγουρα αναδεικνύουν τον ΠΟΝΟ και τον φθόνο κάποιων που η αγαπημένη μας ομάδα ΕΙΝΑΙ από της λίγες ΠΑΕ – υπόδειγμα πλέον του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνέπεια, νοικοκυριό, και προγραμματισμό.

Η ΠΑΕ Πιερικός και αυτή η διοίκηση υπόσχεται να μην ξεχάσει το συγκεκριμένο γεγονός και δηλώνει τη λύπη της για την συμπεριφορά ενός ανθρώπου που “έφαγε ψωμί” απο την ομάδα μας στο παρελθόν.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This