Επιλογή Σελίδας

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις η Ελπίς Ανδρομάχης κέρδισε με 3-2 τον Αιγινιακό και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Η ομάδα της Ανδρομάχης ολοκλήρωσε αήττητη τον πρώτο γύρο, έχοντας συγκομιδή 26 βαθμών, έναν περισσότερο από τον δεύτερο Καλλιθεακό ενώ ο Αιγινιακός έμεινε στους 21 βαθμούς και στην τρίτη θέση του πίνακα, χάνοντας έδαφος στην κούρσα της κορυφής.

Οι δύο ομάδες παρά το βαρύ τεραίν, παρουσίασαν όμορφο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση, με τον Αιγινιακό να είναι ανώτερος στο α’ μέρος και τους γηπεδούχους να μη μπορούν να αναπτυχθούν. Στο β’ μέρος η Ελπίς ισορρόπησε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκμεταλλευόμενη και την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων.

Το 0-1 έγινε στο 26′ με κεφαλιά του Παπαδόπουλου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά.

Η ομάδα της Ανδρομάχης ευτύχησε να ισοφαρίσε στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή της στα καρέ του Μοσχίδη με τον Σκούφα στο 33′ να φεύγει στο κενό χώρο εκμεταλλευόμενος έξοχη κάθετη πάσα και να πλασάρει ψύχραιμα τον Μοσχίδη, κάνοντας το 1-1.

Οι Αιγινιώτες δεν άργησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, με τον Λαναρά να κάνει το 1-2 στο 36′ με σουτ από το ύψος του πέναλτι κι αφού προηγουμένως είχε στρώσει τη μπάλα με το στήθος.

Το 1-2 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και διατηρήθηκε ως το 77′ όταν ο Μοσχίδης δε μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και αυτή κατέληξε στον Σιώκα που από πλάγια θέση με ψηλοκρεμαστό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-2. Η πλευρά του Αιγινιακού αμφισβήτησε την εγκυρότητα το γκολ διαμαρτυρόμενη για φάουλ στον τερματοφύλακα.

Το φινάλε στην αναμέτρηση ήταν χιτσκοκικό καθώς ο αφύλακτος Σιώκας στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε τη μπάλα από γέμισμα των γηπεδούχων και την έστειλε στα δίχτυα του Γιαγκίδη, “γράφοντας” το 3-2 για την Ελπίδα, σε μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν πως ο σκορερ ήταν οφσάιντ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μέγας με βοηθούς τη Β. Τσικλητάρη και τον Μαυρογιώργη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ελπίς Ανδρομάχης (Θάνος Τζήμας): Γκιλιάβας, Κελέρογλου, Λάμο (83′ Ντερβισάι), Κατσαντώνης, Κουκάρας, Μπούσιου (83′ Γεωργιάδης), Παπαζήσης (59′ Παπαδόπουλος), Κυπαρίσσης, Σιώκας, Σκούφας, Τσέτσιλας.

Αιγινιακός (Γιώργος Ντάμτσιος): Μοσχίδης (81′ Γιαγκίδης), Κακατάτσιος, Παπαδόπουλος, Τσέρολας, Budani E., Χαιρεκάκης (81′ Κακατάτσιος), Δαραής, Λαναράς, Καπετάνος, Ορφανίδης, Μπουντάνι Μ..

Pin It on Pinterest

Shares
Share This