Επιλογή Σελίδας

Ένας ψυχωμένος Πιερικός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Λάρισα, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης για την 9η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Super League 2.

Οι Κατερινιώτες με πολύ καλή εμφάνιση στο β’ μέρος είχαν δοκάρι με τον Εμπουσί στο 57′ και άλλες χαμένες ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Μπουολί στο 74′ του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος. Η ΑΕΛ για ένα ακόμη παιχνίδι προβλημάτισε με την εικόνα της και δε δικαιολόγησε τη “στάμπα” του φαβορί για την άνοδο. Τα πράγματα, ωστόσο, θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν ο Γαλάνης δεν απέκρουσε στο 14′ το τετ α τετ του Γληνού, στην καλύτερη φάση για τους Θεσσαλούς.

Πλέον ο Πιερικός με 9 βαθμούς έπιασε Ηρακλή και Πανσερραϊκό στην 11η θέση, με τις δύο ομάδες όμως να έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην 5η θέση με 13 βαθμούς, όσους έχει και ο Θεσπρωτός, με τους Λαρισαίους να μένουν ακόμη πιο μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ΑΕΛ έδειξε περισσότερη διάθεση να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ, “αγγίζοντας” το γκολ στο τετ α τετ του Γλυνού στο 14′. Ο Πιερικός σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και ισορρόπησε, έχοντας όμως για άλλη μια φορά την αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά, οι Κατερινιώτες απείλησαν σε ορισμένες φάσεις την εστία του Θεοδωρόπουλου με κυριότερες στιγμές την κεφαλιά του Μπουολί στο 35′ που πέρασε άουτ και το γυριστό σουτ του Ζαφειράκη στο 45′ που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Στο β’ μέρος ο Πιερικός μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει τη νίκη και πραγματοποιώντας το καλύτερο του σαρανταπενάλεπτο έως τώρα στο πρωτάθλημα, έβαλε δύσκολα στους Θεσσαλούς, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες, με το τελικό 0-0 να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση του τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλου αλλά και στην τύχη με το δοκάρι στο 57′ στην κεφαλιά του Εμπουσί να στερεί τη χαρά ενός γκολ από τους Κατερινιώτες. 

Οι πιο καλές στιγμές για τον Πιερικό στο β’ μέρος ήταν το σουτ του Ζαφειράκη στο 61′ που έδιωξε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος, το σουτ του Μπουολί στο 74′ το οποίο απέκρουσε εκπληκτικά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αλλά και το ξαφνικό μακρινό σουτ του Καρανάτσιου που έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος στο 83′.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ είχε λιγοστές καλές στιγμές, με πιο σημαντική την κεφαλιά του Κούστα στο 81′ που απέκρουσε ο Γαλάνης.

 

Το “φιλμ” του αγώνα
14′ Από μπαλιά του Ακούνια και κόντρα στον Ζούρκο η μπάλα κατέληξε στον Γλυνό που βγήκε τετ α τετ με τον Γαλάνη αλλά το πλασέ του έδιωξε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Πιερικού.
17′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαντιμπαγκά ο Γαρουφαλιάς προσπάθησε να απειλήσει με τακουνάλι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
18′ Ωραία ατομική προσπάθεια του Μηλιώτη όμως ο ποδοσφαιριστής του Πιερικού κόπηκε από τον Ηλιάδη.
32′ Μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Παντελιάδη ο Εμπουσί έκανε την κεφαλιά – πάσα προς τον Ζαφειράκη, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
35′ Μετά από την εκτέλεση φάουλ του Σούνταρ από αριστερά, ο Μπουολί στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.
45′ Γυριστό σουτ του Ζαφειράκη μέσα από την περιοχή, ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.

46′ Κεφαλιά του Εμπουσί, έκοψε με το κεφάλι ο Ακούνια.
47′ Κεφαλιά του Ίτσιου μέσα από τη μικρή περιοχή, ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.
51′ Εκτέλεση φάουλ του Ίτσιου, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Χαρτσιά που έξω από την περιοχή έκανε το σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.
57′ Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη από δεξιά ο Εμπουσί έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
59′ Γυριστό σουτ του Σούνταρ, μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
61′ Σουτ του Ζαφειράκη έδιωξε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.
61′ Μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Παντελιάδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
67′ Εκτέλεση φάουλ του Ζαφειράκη, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια και χωρίς να ανησυχήσει ο Θεοδωρόπουλος.
68′ Μετά από σέντρα του Παπαγεωργίου από δεξιά, ο Ακούνια έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
74′ Εκπληκτική απόκρουση Θεοδωρόπουλου σε σουτ του Μπουολί μέσα από την περιοχή.
75′ Σουτ του Σούνταρ, η μπάλα έφυγε άουτ.
77′ Σουτ του Μπαντιμπαγκά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Πιερικού και κατέληξε κόρνερ.
81′ Κεφαλιά του Κούστα, έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε δύσκολα ο Γαλάνης, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαυριά.
83′ Ξαφνικό σουτ του Καρανάτσιου, έδιωξε με δυσκολία ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ.
84′ Σουτ του Μαυριά από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λεωνίδας (Τρικάλων) με βοηθούς τους Μποζατζίδη και Τυριακίδη (Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Τσιάρας (Καβάλας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ζούρκος (24′) και Μπουολί (53′) του Πιερικού και οι Θεολόγου (34′), Ομάρ (42′), Γκοτζαμανίδης (90′) και Γαρουφαλιάς (90’+) της ΑΕΛ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης (90’+2′ Μουρατίδης), Ζούρκος, Παντελιάδης, Μπουολί, Εμπουσί, Σουντάρ, Κριμιτζάς (71′ Χαντζάρας), Χαρτσιάς, Ζαφειράκης (71′ Καρανάτσιος), Ίτσιος.

Στον πάγκο: Τζήμας, Πέλκας, Καγκελίδης, Μαυρίδης, Γιαλαμίδης, Μιτακίδης.

 

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου, Αμπούντ Ομάρ, Ηλιάδης, Θεολόγου, Ταχάρ (77′ Γκοτζαμανίδης), Γαρουφαλιάς (61′ Μαυριάς), Γλυνός, Ακούνια, Μπαντιμπαγκά (77′ Κούστα), Όγκμποε.

Στον πάγκο: Σουλούκος, Πατράλης, Κουτσιανούλης, Μιλτιάδης, Τσουμάνης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This