Επιλογή Σελίδας


Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 73-49 της Ολύμπιας Λάρισας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Ένα παιχνίδι το οποίο έμοιαζε πραγματικό ντέρμπι για 25 περίπου λεπτά το μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο ο Πιερικός Αρχέλαος ο οποίος επικράτησε απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας και πέτυχε το έξι στα έξι στο φετινό πρωτάθλημα παραμένοντας στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη για δυόμιση περιόδους και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τους δύο μονομάχους να παίζουν «σκυλίσιες» άμυνες, να δίνουν ομηρικές μάχες μέσα στο παρκέ για την κάθε κατοχή και να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας με τον άλλο, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μία άγρια ομορφιά στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τον Πιερικό Αρχέλαο να εκμεταλλεύεται την σωματική κόπωση των φιλοξενούμενων οι οποίοι δε μπορούσαν να συνεχίσουν αυτό το λυσσαλέο πρέσινγκ του πρώτου μέρους, να χτίζει μία καλή διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και να «καθαρίζει» οριστικά την υπόθεση νίκη στο τέταρτο, δίνοντας μάλιστα διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία του.

Η Ολύμπια Λάρισας με αυτή την ήττα είδε το ρεκόρ της να πέφτει στο 3-4 ύστερα από 7 αγώνες πρωταθλήματος.


Στην πρώτη περίοδο, οι δύο ομάδες μπήκαν αμφότερες πολύ δυνατά και με πολύ ενέργεια στο ματς, στέλνοντας το μήνυμα στον κόσμο ότι θα πρέπει να περιμένει ένα πολύ σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Η Ολύμπια Λάρισας ήταν ελαφρώς καλύτερη στο ξεκίνημα, πήρε προβάδισμα 5 πόντων ύστερα από ισάριθμα λεπτά παιχνιδιού (7-12, 4’ και 55’’) με τον Πιερικό Αρχέλαο να δίνει την απάντησή του στο δεύτερο πεντάλεπτο, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν την πρώτη περίοδο ισόπαλες με 14-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το παιχνίδι απέκτησε μία πολύ άγρια ομορφιά με τους δύο αντιπάλους να δίνουν μία μάχη σώμα με σώμα, παίζοντας ασφυκτικές άμυνες, βγάζοντας τρομερή ένταση στα μαρκαρίσματα και σκοράροντας με το σταγονόμετρο στο πρώτο μέρος της περιόδου. Στη συνέχεια ωστόσο, το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο με τους γηπεδούχους να κρατάνε την ομάδα της Λάρισας μακριά από το καλάθι τους και τους ίδιους να ανεβάζουν σταδιακά το προβάδισμά τους φτάνοντας έως το +13 (31-18, 3’ και 40’’). Οι φιλοξενούμενοι έπειτα έτρεξαν εκείνοι ένα επιμέρους 4-10 και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά μόλις 7 πόντων (35-28).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Θεόδωρου Τσάτση η οποία επωφελήθηκε από την σωματική καθίζηση των φιλοξενούμενων και με εξαιρετική άμυνα αλλά και σωστή λειτουργία στην επίθεση, διεύρυνε όσο περνούσαν τα λεπτά την υπέρ της διαφορά, έφτασε ξανά στο +13 (46-33, 4’ και 23’’) ενώ κατάφερε να ολοκληρώσει την περίοδο με μαξιλάρι 18 πόντων διαφοράς (52-34).

Στην τελευταία περίοδο, η ομάδα της Κατερίνης απλοποίησε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και τελείωσε οριστικά το ματς, σκοράροντας κατά ριπάς και αφήνοντας τον αντίπαλο σε χαμηλά επίπεδα στο σκορ, εκτοξεύοντας το προβάδισμα έως και στο +27 (61-34, 6’ και 35’’). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα εναπομείναντα λεπτά να πλησιάσουν τον Πιερικό Αρχέλαο και να διεκδικήσουν όσα περισσότερα μπορούσαν, με τους γηπεδούχους όμως να διαφυλάττουν αυτή τη μεγάλη διαφορά και να φτάνουν θριαμβευτικά στην κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 73-49.

Διαιτητές: Αναστασιάδης – Κλεπουσνιώτου.

Δεκάλεπτα: 14-14, 35-28, 52-34, 73-49.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος Ολύμπια ΓΣ Λάρισας
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Καραλή 5 Τσεμπελίκου 6
5 Τελίδου* 20 4 7 Χριστοφοράκη 7 1
6 Κιολέογλου Ν.* 22 3 9 Καρτσαμάρη* 5
7 Μάντζου 18 1 10 Λιάσκου* 8 2
8 Καρανικόλα 11 Μιχαηλίδου*
10 Λάππα* 4 12 Πατούνη* 12 2
11 Μπαγκλαρίδου* 2 13 Μαργαρίτη
12 Μπουμπουλέντρα* 7 14 Κολλιαδήμα 2
13 Αλμπάνη 15 Παπαδοπούλου
14 Μουστακίδου 17 Καλακώνα* 9
15 Ζαρκανέλα
18 Μάντη
Σύνολο 73 8 Σύνολο 49 5
Προπονητής: Τσάτσας Προπονητής: Λότφι

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This