Επιλογή Σελίδας


Η ΑΚΕ Πιερίας ηττήθηκε με 48-67 από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική του Β’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η ομάδα της Αλεξάνδρειας, αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα και μια διαφορά δεκαεννέα πόντων με εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού απέναντι στην ΑΚΕ Πιερίας μέσα στην Κατερίνη.


Η πρώτη περίοδος ανήκε ως επί το πλείστον στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση και παίζοντας αρκετά καλή άμυνα, έφτασαν να προηγούνται με πέντε πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου (18-13).

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τα ποσοστά τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και όντας βελτιωμένοι αμυντικά, κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν το προβάδισμα, αλλά και να προηγηθούν οι ίδιοι με πέντε πόντους στο φινάλε του ημιχρόνου.

Και ενώ στο πρώτο μισό οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα αρκετά ανταγωνιστικό παιχνίδι με το προβάδισμα να αλλάζει συχνά χέρια, η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική, γεγονός που οφείλεται στην πολύ βελτιωμένη και δυνατή άμυνα της ομάδας της Αλεξάνδρειας. Για τα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται αρκετά κοντά στο σκορ και το παιχνίδι έμοιαζε ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα. Το 10-0 σερί όμως των φιλοξενούμενων έκανε τη διαφορά να ξεπεράσει τους δέκα πόντους δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου και να δημιουργήσει τις βάσεις για το διπλό της Αλεξάνδρειας. Οι μόλις επτά πόντοι που επέτρεψαν οι φιλοξενούμενοι στους αντιπάλους τους στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε πως ήταν το καθοριστικότερο στοιχείο του παιχνιδιού.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η ΑΚΕ Πιερίας έπρεπε να επιστρέψει από το μείον δεκατρία. Επί πέντε λεπτά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από το ‘‘ψυχολογικό όριο’’ των δέκα πόντων αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν το επέτρεπε. Εν τέλει οι παίκτες της ΑΚΕ Πιερίας έμειναν από δυνάμεις μετά το πεντάλεπτο και το επιμέρους 12-3 του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια του έδωσε την νίκη και την τελική διαφορά των δεκαεννέα πόντων.

Κάπως έτσι η ομάδα της Αλεξάνδρειας επικράτησε με 48-67 μέσα στην Κατερίνη και πήρε το διπλό στο τελευταίο ματς του 2021, φτάνοντας το ρεκόρ της στο 4-4. Από την άλλη η ΑΚΕ Πιερίας έμεινε με την πολύ καλή προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου, και με το ρεκόρ της στο 0-8 μετά και την σημερινή ήττα.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης – Φελεκίδης.

Πόντοι ανά περίοδο 1η περίοδος 2η περίοδος 3η περίοδος 4η περίοδος Σύνολο
ΑΚΕ Πιερίας 18 11 7 12 48
ΓΑΣ Αλεξάνδρεια 13 20 16 18 67

Δεκάλεπτα: 18-13, 29-33, 36-49, 48-67.

ΑΚΕ Πιερίας ΓΑΣ Αλεξάνδρεια
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Αποστόλου Κ. 11 3 1 Πάππου* 6
6 Βαρούτας* 2 2 Μαλαξιώτης 2
9 Σιδερίδης* 5 Πουαρίδης* 8 2
10 Κεραμιδάς* 7 7 Ντάβλης 2
11 Σιώκας 9 Παντοφλίδης* 12
12 Αλεξιάδης* 10 12 Καρκάρας* 15
13 Παυλίδης Χ.* 18 3 13 Πρόιος 13 1
15 Γκιουλμπασάνης Δ/Α 14 Καραγιάννης* 9
Σύνολο 48 6 Σύνολο 67 3
Προπονητής: Αθανασιάδης Προπονητής: Πρόιος

Pin It on Pinterest

Shares
Share This