Επιλογή Σελίδας

Στην παγωμένη Νεάπολη, με το κρύο να είναι έντονο και τα παιχνίδια μεσοβδόμαδα να μην ευνοούν τη μέγιστη παρουσία από την πλευρά του κόσμου, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε ένα καλό πρόσωπο απέναντι στον Θεσπρωτό, τον οποίο υποδέχθηκε για την 8η αγωνιστική της Super League 2, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα του Θεσπρωτού, αλλά σ’ αυτά των «ερυθρόλευκων», με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 0-1.

Σκόρερ για τον Θεσπρωτό ο Ραμίρεζ στο 32’ της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει σπαταλήσει σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ. Από την άλλη, το βολιώτικο σύνολο δεν ήταν τόσο καλός το δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν αρκετά στην άμυνα και ν’ αρκούνται στο ένα τέρμα που τους έδωσε τρεις βαθμούς.

Με διάθεση να πιέσει ψηλά από την αρχή εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός Βόλου από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο την πρώτη καλή ευκαιρία την είχε ο Θεσπρωτός με τον Κωνσταντίνου να κάνει το σουτ εντός περιοχής στο 3’ και τον Ξενοδόχοβ να αποκρούει. Από την άλλη, στο 6’ ο Κουντουριώτης έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Σιαφά όμως να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά και τον Κινάλη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Στο 12’ ο Ολυμπιακός Βόλου ζητά χέρι του Ζιώγα εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με την μπάλα να φτάνει στον Σκοπελίτη και να προκύπτει μία μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους». Ο αρχηγός του βολιώτικου συνόλου βρήκε με μπαλιά τον ξεχασμένο από την άμυνα Σιαφά, με τον επιθετικό από την Ισημερινή Γουινέα να διστάζει αρχικά αφού νόμιζε ότι βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, αλλά τελικά σούταρε, με τον Κινάλη όμως να αποκρούει. Από την άλλη, στο 13’ ο Μπάτροβιτς γύρισε την μπάλα από δεξιά, αλλά δεν μπόρεσε να πεταχτεί κάποιος στην πορεία της μπάλας (ειδικά ο Σιαφά που έκανε κίνηση για να πλασάρει) και έτσι χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους».

Γενικότερα η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου και στο 24’ ο Κουντουριώτης έκανε την κούρσα, του έγινε φάουλ αλλά ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα, με τον Μπάτροβιτς να βρίσκεται εντός περιοχής και να μαρκάρεται από τον Γκανσιέ για να βρεθεί στο έδαφος. Ωστόσο ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι, με το παιχνίδι να εξελίσσεται, και τον Θεσπρωτό να προσπαθεί συνεχώς να βγει σε αντεπιθέσεις, θέλοντας να προσέχει τα νώτα του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχανε ευκαιρίες και σε τέτοιες περιπτώσεις η μπάλα τιμωρεί… έτσι , κόντρα στη ροή του αγώνα ο Θεσπρωτός στο 32’ προηγήθηκε με 0-1, με τον Ραμίρεζ να κάνει την ατομική ενέργεια και να ξεπερνά τον προσωπικό του αντίπαλο, πλασάροντας επιτυχώς τον Ξενοδόχοβ…

Οι γηπεδούχοι κλήθηκαν ν’ αντιδράσουν, και στο 37’ ο Σιαφά έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από σέντρα του Κόκα, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει και προσπάθησε να γυρίσει, χωρίς και ο Μπάτροβιτς να ολοκληρώνει την προσπάθεια, με την άμυνα τελικά να διώχνει. Καλή ήταν και η στιγμή στο 44’ για τους «ερυθρόλευκους» με τον Κόκα να κάνει την ενέργεια από αριστερά και το σουτ στη συνέχεια, αλλά ο Κινάλης έδιωξε σε κόρνερ, χωρίς να προκύπτει κάτι παραπάνω μέχρι το σφύριγμα για το ημίχρονο.

Πιο επιθετικό έγινε το σχήμα του Ολυμπιακού Βόλου με την είσοδο των Βερνάρδου και Να’ά από το 53’ και μετά, ενώ στο 58’ από την κεφαλιά του Βερνάρδου παραλίγο να προκύψει αυτογκόλ σε βάρος του Θεσπρωτού, αφού ο Γώγος με το κεφάλι κόντεψε να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του προτού μπλοκάρει ο Κινάλης.

Ο αμυντικός προσανατολισμός του Θεσπρωτού ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους του αγώνα, ενώ από την άλλη έλειπε η… κεκτημένη ταχύτητα, το καθαρό μυαλό σε κάποιες φάσεις και η ορμή από τον Ολυμπιακό Βόλου, σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Στο 72’ ο Σουλεϊμάν βρήκε τον Σιαφά εντός περιοχής «σπάζοντας» προς αυτόν την μπάλα, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έπεσε και έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 74’ ο Γώγος στην κόντρα επίθεση για τον Θεσπρωτό σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τον Ξενοδόχοβ όμως να μην ανησυχεί. Το κακό όμως για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι ότι οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα από ένα σημείο και μετά στο γήπεδο, ενώ έπαιζαν και αποτελεσματικά γι’ αυτούς με τον χρόνο, με αποτέλεσμα η πίεση για τους παίκτες του Μάνου Καγιέχα ν’ αυξάνεται.

Η κατοχή της μπάλας δεν έφερε τις μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Θεσπρωτό μάλιστα να απειλεί με σουτ του Λύγκα στο 90’ και τον Ξενοδόχοβ να διώχνει με υπερένταση. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν ήρθε κάτι καλύτερο για τον Ολυμπιακό Βόλου, με το τελικό 0-1 να αφήνει πικρή γεύση στους «ερυθρόλευκους», που δέχθηκαν και δυσμενή σχόλια μετά το τέλος του αγώνα από μερίδα φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκλιδες.

Ολυμπιακός Βόλου (Καγιέχα): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Κόκας (53’ Να’ά), Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόλα (62’ Κατσούκης), Σκοπελίτης (80’ Χατζηπιρπιρίδης), Κιτόκο, Σιαφά, Μπάτροβιτς (53’ Βερνάρδος), Κουντουριώτης (62’ Σουλεϊμάν).

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κινάλης, Βαλέντε, Ντ’ Αλέσσιο, Γώγος, Γκανσιέ, Ζιώγας, Κωνσταντίνου, Ραμίρεζ (82’ Βαταμίδης), Σαραντίδης, Στεργίου(62’ Λύγκας), Πουφλής (46’ Ρομέρο).

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This