Επιλογή Σελίδας


Οι ΓΑΣΠ Πάνθηρες επικράτησαν με 76-42 του Αετού Κιλκίς στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε μία αναμέτρηση που ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος, οι Πάνθηρες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας άνετα με 76-42 απέναντι στον αξιόμαχο για τρεις περιόδους Αετό Κιλκίς. Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά γρήγορο για τριάντα λεπτά,  καθώς αμφότερες οι ομάδες έβγαλαν πολλή ενέργεια και τρέξιμο μέσα στο παρκέ, με τους γηπεδούχους ωστόσο να είναι ανώτεροι, να παίρνουν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και να το διαφυλάττουν καθ’ όλη τη διάρκειά του, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα και πετυχαίνοντας την έκτη τους νίκη σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Αετός Κιλκίς μετρά πλέον ύστερα από επτά αγώνες, τρεις νίκες και τέσσερις ήττες.


Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ ύστερα από ενάμιση λεπτό παιχνιδιού και στη συνέχεια με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία κράτησαν τον αντίπαλο μόλις στους δύο πόντους για πεντέμισι λεπτά χτίζοντας μία διαφορά δέκα πόντων (12-2), με το δεκάλεπτο να βρίσκει εν τέλει την ομάδα της Κατερίνης να προηγείται με οκτώ (17-9).

Η δεύτερη περίοδος ήταν η πιο ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή από όλες, καθώς οι δύο μονομάχοι ήταν εξαιρετικά εύστοχοι στις προσπάθειές τους ενώ δεν έλειψαν και οι εναλλαγές συναισθημάτων μεταξύ τους. Η ομάδα του Δάμη Χρυσίδη μπήκε με το πόδι στο γκάζι από το ξεκίνημα του δεκαλέπτου, είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να οικοδομήσει ένα προβάδισμα 24 πόντων με 2’ και 07’’ να απομένουν για το ημίχρονο (37-13) πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό επιμέρους 20-4. Στα τελευταία δύο λεπτά όμως το σκηνικό άλλαξε με τον Αετό να παίρνει εκείνος το «μομέντουμ» του ματς μειώνοντας σταδιακά τη διαφορά, ενώ στα τελευταία 36’’ του δεκαλέπτου πέτυχε κάτι σπάνιο αφού οι τρεις παγίδες που έστησε στους παίκτες των Πανθήρων σε ισάριθμες επαναφορές μπάλας αυτών έφεραν ως αποτέλεσμα τρία κλεψίματα και άλλες τόσες εύστοχες προσπάθειες εντός παιδιάς. Έτσι, το 37-19 μετατράπηκε σε 37-25 μέσα σε διάστημα 15 δευτερολέπτων, σκορ με το οποίο αμφότερες οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε άγρια ομορφιά με τους δύο μονομάχους να βγάζουν τρομερά τρεξίματα και διάθεση για πρέσινγκ στον αντίπαλο, παίζοντας παράλληλα στο πρώτο κομμάτι αυτού, σκυλίσιες άμυνες μετρώντας ύστερα από τεσσερισήμισι λεπτά, μόλις τέσσερις και έξι πόντους αντίστοιχα. Στο δεύτερο μισό όμως της τρίτης περιόδου, οι Πάνθηρες ξαναπήραν τα ηνία του ματς, κράτησαν τον Αετό Κιλκίς μακριά από το καλάθι τους και με ένα σερί 11-1 πήραν σημαντικότατο προβάδισμα 20 πόντων κλείνοντας το δεκάλεπτο με 52-32.

Στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα του Δάμη Χρυσίδη μπήκε στο παρκέ αποφασισμένη να τελειώσει με την υπόθεση νίκη και το κατάφερε αφού περιόρισε εξαιρετικά την επιθετική δράση του Αετού, ενώ η ίδια ήταν πολύ συνεπής στον επιθετικό τομέα, δεν άφησε ποτέ τη διαφορά να πέσει κάτω από τους είκοσι πόντους και εν τέλει έφτασε σε μία μεγάλη σε εύρος επικράτηση με τελικό σκορ 76-42.

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ. – Χρυσάφης.

Δεκάλεπτα: 17-9, 37-25,  52-32, 76-42.

ΓΑΣΠ Πάνθηρες ΠΑΣ Αετός Κιλκίς
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
1 Μουτζίκης* 11 2 4 Ασιγκίδης* 2
2 Σέντρικ 6 Χειρούλης
3 Καζαντζανίδης 7 Γκρέκος* 2
7 Κουτσικάς 2 9 Μπαλιάκος
8 Τερζίδης 2 10 Μαριοράκης 1
9 Αδαμόπουλος* 2 11 Μουρζίδης* 21
11 Βουτσακόπουλος 4 13 Μαργαριτίδης*
12 Ζιάκος 5 14 Στεφούδης 10
13 Καρακασίδης* 15 1 15 Κουκουζάκης
17 Τερζόπουλος* 21 1 18 Μπαχτσεβάνης* 6 1
24 Σπαθάρας* 14 2
Σύνολο 76 6 Σύνολο 42 1
Προπονητής: Χρυσίδης Προπονητής: Καμψιάδης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This