Επιλογή Σελίδας


Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 64-69 από τον Βατανιακό στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης σε αγώνα για την 8η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά και μας προσέφεραν ένα σπουδαίο παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Βατανιακού πήρε το ροζ φύλλο αγώνα βασιζόμενη στην διαφορά που πήρε στο πρώτο ημίχρονο αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κυνηγούν στο σκορ για ολόκληρο το παιχνίδι, χωρίς να καταφέρουν να πάρουν ποτέ το προβάδισμα. Ο Πιερικός Αρχέλαος κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση ενός σουτ από την ισοφάριση αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Η πρώτη περίοδος ανήκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους που μπήκαν πολύ δυνατά κάνοντας ένα σερί 0-8 στα πρώτα δυόμιση λεπτά. Η επίθεση του Βατανιακού ήταν καταπληκτική και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια τιμή στο πρώτο πεντάλεπτο (4-14). Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί και παίζοντας παράλληλα πολύ καλή άμυνα ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά και το δεκάλεπτο έληξε με το υπέρ τους 13-27.


Στη δεύτερη περίοδο και οι δύο ομάδες σκόραραν αρκετά και οι άμυνες πήγαν ‘‘περίπατο’’. Μπορεί στο δεύτερο δεκάλεπτο τα καλάθια να διαδέχονταν το ένα το άλλο και για τους δύο «μονομάχους» και ο ρυθμός να ήταν αρκετά υψηλός, ωστόσο η διαφορά δεν μειωνόταν καθόλου και οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να είναι σε απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους τους. Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 33-48, κάνοντας αυτή τη διαφορά των 15 πόντων ένα μεγάλο εμπόδιο για την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου που έπρεπε να βρει γρήγορα απάντηση στο δεύτερο μέρος.

Οι άμυνες ήταν το όπλο και των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο αλλάζοντας την εικόνα του αγώνα. Οι παίκτες του Πιερικού Αρχελάου προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι με την αμυντική τους συμπεριφορά να γίνεται ολοένα και καλύτερη. Πετυχαίνοντας ένα επιμέρους 11-4 η γηπεδούχος ομάδα μείωσε τη διαφορά για πρώτη φορά σε μονοψήφια τιμή 4:48 πριν το φινάλε της 3ης περιόδου (44-53). Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα δικό τους επιμέρους σκορ 4-9 και δεν επέτρεψαν στους παίκτες τους Πιερικού να τους πλησιάσουν αρκετά στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν και η πιο ανατρεπτική. Ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν σχεδόν άρτιος αμυντικά με ένα επιμέρους 12-5 κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να κάνει το σκορ 60-67, 2 λεπτά ακριβώς πριν από το φινάλε. Στο επόμενο λεπτό, βγάζοντας μεγάλες άμυνες και ευστοχώντας σε 4 ελεύθερες βολές, οι γηπεδούχοι έφτασαν 3 πόντους μακριά από τον Βατανιακό. Στην πιο καθοριστική επίθεση του αγώνα, ο Πιερικός Αρχέλαος αστόχησε στο σουτ της ισοφάρισης και οι φιλοξενούμενοι ευστοχώντας σε 2 από τις 4 βολές που ακολούθησαν, πήραν μια μεγάλη νίκη με το τελικό σκόρ να γράφει 64-69.

Έτσι ο Βατανιακός κατάφερε να κρατηθεί από τη διαφορά που πήρε στο ξεκίνημα και παρά το γεγονός ότι καρδιοχτύπησε στο τέλος, πήρε ένα μεγάλο διπλό που τον φέρνει στο 6-2. Ο Πιερικός Αρχέλαος από την άλλη, που κατάφερε να βελτιωθεί πάρα πολύ αμυντικά μετά την ανάπαυλα και να διεκδικήσει το παιχνίδι, δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή που επιχείρησε και μετά την ήττα αυτή βρίσκεται στο 5-2.

Το σίγουρο είναι πως έγινε ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα και τους παίκτες του Βατανιακού να πανηγυρίζουν το πολύ σημαντικό διπλό στην έδρα του Πιερικού Αρχελάου.

Πόντοι ανά περίοδο 1η περίοδος 2η περίοδος 3η περίοδος 4η περίοδος Σύνολο
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος  

13

 

20

 

15

 

16

 

64

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα  

27

 

21

 

14

 

7

 

69

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ. – Χατζημπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 13-27, 33-48, 48-62, 64-69.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Τσαϊτουρίδης 4 Σιαπάκας 1
5 Αμανατίδης Δ/Α 6 Χασιώτης Δ/Α
6 Πολυχρόνης* 7 Βαρβούτης* 9
7 Μπαραλιάκος 8 Κοτσίμπελης 3 1
8 Γκογκίδης 15 2 9 Λάλλας* 6
9 Γαλανός 10 Πόσιος* 2
10 Φανούλης* 2 11 Δημάκης Δ/Α
12 Σφήκας* 12 Νικόλλι Δ/Α
13 Ροδοστόγλου 29 1 13 Τζήμας
14 Βαβατσιούλας* 7 2 14 Βαρδακώστας* 10
17 Κοντοφάκας Δ/Α 16 Μαρμαρίδης
18 Κοντσές* 11 17 Μπίσμπας* 38 4
Σύνολο 64 5 Σύνολο 69 5
Προπονητής: Λοτζανιώτης Προπονητής: Χοτοκουρίδης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This