Επιλογή Σελίδας

Του Νίκου Αθανασίου

Ο Παναθηναϊκός είχε στο 51′ σκορ «πρόκρισης» στα χέρια του (2-0 με Μακέντα – Αλεξανδρόπουλο σκόρερς), αλλά ο Βόλος όρθωσε ανάστημα, μείωσε στο 56′ με τον Φερνάντες, «έσβησε» το ματς και όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μετά τις 26 Σεπτεμβρίου επανέφερε κάτω από τα δοκάρια τον Σωκράτη Διούδη αντί του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Η άλλη διαφοροποίηση ήταν ο Παλάσιος αντί του Βιτάλ. Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ξεκίνησε ο Έλληνας κίπερ. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κότσιρας και ο Βέλεθ με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό φτερό ο Αϊτόρ, στο δεξί ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ παρέταξε τον Βόλο με τον Κότνικ στην εστία. Ρίνερ και Γκιουλέν οι δύο στόπερ. Δεξιός μπακ ο Πουρίτα και αριστερός ο Φεράρι. Τσοκάνης, Νίνης, Ρεγκατέν στον άξονα του κέντρου. Τερεζίου, Μπαρτόλο στα άκρα και… φουνταριστός ο Φαν Βεερτ.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, το πρέσινγκ του λειτούργησε καλά(τόσο στο build up του αντιπάλου όσο και στην επανάκτηση της κατοχής), δεν επέτρεψε στον Βόλο να κυκλοφορήσει την μπάλα και ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης. Το Τριφύλλι με υπομονή και καλή κυκλοφορία κατάφερε στο 24’, στη πρώτη του καλή στιγμή στο ματς, να πάρει το προβάδισμα.

Ο Παλάσιος γύρισε την μπάλα υπέροχα από δεξιά, ο Μακέντα… πόσταρε τον αντίπαλο στόπερ με πλάτη στο ύψος της μικρής περιοχής, με ένα υπέροχο άγγιγμα την έστρωσε και με το αριστερό άνοιξε το σκορ! Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Ιταλού στα τρία τελευταία παιχνίδια! Το προβάδισμα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να είναι κυριαρχικός και να έχει μάλιστα δύο ακόμη μεγάλες στιγμές για να πετύχει ακόμη ένα γκολ. Στο 42´, όμως, ο Αϊτόρ έκανε κάκιστο τελείωμα από τα αριστερά ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βέλεθ μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και μέσα από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε με το κεφάλι να στείλει την μπάλα στο πλεκτό, σε μια τεράστια ευκαιρία.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος για τον Παναθηναϊκό ήταν ιδανικό. Μόλις στο 51᾽ και έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια στο πρέσινγκ κατά το χτίσιμο της επίθεσης του Βόλου, ο Αλεξανδρόπουλος έκλεψε από τον Τσοκάνη, πάτησε περιοχή και με ιδανικό πλασέ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Η αντίδραση του Βόλου, όμως, ήταν άμεση και έβαλε… φωτιά τόσο στην αποψινή αναμέτρηση όσο και στην ρεβάνς.

Ένα υπέροχο πάτημα της μπάλας του Φαν Βέερτ, έδωσε την δυνατότητα στον Φερνάντες να εκτελέσει άψογα και να μειώσει σε 2-1 στο 56’. Για το επόμενο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, έβαλαν δύσκολα με το πρέσινγκ τους, οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽ ήταν λες και τα είχαν χαμένα και άρχισαν να ξαναβρίσκουν ισορροπία με την είσοδο του Ρούμπεν αντί του Βιγιαφάνιες.

Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με καλό ρυθμό αλλά χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Μία μόνο καταγράφηκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιτάλ που ανάγκασε τον Κότνικ να… απογειωθεί στο 81’, να διώξει σε κόρνερ και να στερήσει το τρίτο γκολ από τον Παναθηναϊκό. Το 2-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Παπαδόπουλου και το εισιτήριο για τα προημιτελικά θα κριθεί στην ρεβάνς του Βόλου, με τα πάντα να είναι ανοιχτά. Είναι άλλο το 2-0 και άλλο το 2-1, με το εκτός έδρας γκολ να μετρά διπλό ακόμη στο Κύπελλο Ελλάδος.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Αλεξανδρόπουλος (90᾽Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες(69᾽Ρούμπεν), Αϊτόρ (79᾽Βιτάλ), Παλάσιος (79᾽ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα

Βόλος: Κότνικ, Γκιουλέν, Ρίνερ, Τσοκάνης, Πουρίτα(46᾽Ρομέρο), Νίνης(74’ Σοάρες), Φαν Βεερτ, Ρεγκατέν, Τερεζίου, Φεράρι, Μπαρτόλο(46᾽Φερνάντες)

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This