Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Βλαχόπουλου

Ένα τρομερό σουτ του Χουάν Ιτούρμπε υπέγραψε τη νίκη του Άρη επί του ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης» με 3-1 και σαφέστατα έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του έπειτα από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με τον διαιτητή Φωτιά να «διασώζεται» από το VAR.

Αν και κουρασμένος, ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε και θα πάει στα τέλη του Δεκέμβρη στην Κρήτη για να διαχειριστεί αυτό το σκορ και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ο ΟΦΗ δεν κεφαλοποίησε την πολύ καλή απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προηγήθηκε με 2-0 χάρη στο VAR καθώς ο διαιτητής Φωτιάς δεν είδε πεντακάθαρα πέναλτι από απόσταση 3-4 μέτρων. Ο ΟΦΗ μείωσε με τον Καστάνιος για να έρθει το τρομερό γκολ του Χουάν Ιτούρμπε..

Αυτό ισχύει για τις επιλογές του Άκη Μάντζιου στο αρχικό σχήμα καθώς αν εξαιρεθούν οι δύο υποχρεωτικές αλλαγές των Κουέστα, Μαντσίνι λόγω τραυματισμού, ο προπονητής του Άρη χρησιμοποίησε την ενδεκάδα που παρέταξε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, απλά βρήκαν θέση βασικού οι Ντένις, Μπρούνο Γκάμα. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ είχε περισσότερες αλλαγές στην 11αδα του και περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό επιλέγοντας ουσιαστικά τη συνταγή που τον οδήγησε στο να μη φύγει με άδεια χέρια, όπως έγινε δηλαδή στον αγώνα Πρωταθλήματος όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Αυτό έγινε στο 15ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Πορτογάλο μετά από καθαρή ανατροπή του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τον Βούρο, ασχέτως του ότι ο διαιτητής Φωτιάς δεν είδε κάτι και χρειάστηκε να του… φωνάξει ο Διαμαντόπουλος από το VAR. Το 1-0 από τον Μπρούνο Γκάμα ήταν σαν το αλάτι σε μια άνοστη σούπα καθώς οι δύο ομάδες ήταν άκρως συντηρητικές στο παιχνίδι τους.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να δημιουργήσει κυρίως από τη δεξιά πλευρά αλλά ήταν ακίνδυνος. Ο δε ΟΦΗ δεν άλλαξε λογική καθώς ανέβασε υποτυπωδώς τις γραμμές του, δεν εμφάνισε καμία πρόθεση ρίσκο και με εξαίρεση τη δραστηριότητα του Καμάου και κάποιες ημιτελείς προσπάθειες του Τοράλ, δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Κι έτσι φτάσαμε στο τελευταίου λεπτό του πρώτου ημιχρόνου δίχως ουσιαστικά φάση από καμία ομάδα και με τον Γκαγέγιο να αποσύρεται λόγω τραυματισμού. Στη θέση του μπήκε ο Μεγιάδο ο οποίος υπέπεσε στο δεύτερο σοβαρό ατομικό λάθος του παιχνιδιού καθώς ανέτρεψε τον Μπαντού Ντιαγέ εντός περιοχής. Ο Φωτιάς και πάλι έριξε… φουρνέλο καθώς, αν και μπροστά του, δεν είδε τίποτε για να λάβει ειδοποίηση από το VAR. Είδε τη φάση, κατάλαβε το λάθος του και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά από τα 11 βήματα έκανε το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Άρης μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ με τον Καστάνιος στο 56ο λεπτό. Ήταν η μοναδική φορά (μέχρι εκείνο το σημείο) που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ανοιχτό τον άξονα του Άρη. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Τοράλ με την εξαιρετική πάσα στον Ολλανδό επιθετικό ο οποίος πλάσαρε τον Ντένις (2-1).

Ο ΟΦΗ έμοιαζε πιο απειλητικός έχοντας την μπάλα στα πόδια του, σε μία από αυτές στο 61’ ο Τοράλ δεν αξιοποίησε μια εξαιρετική ενέργεια του Λάμπρου καθώς διαχειρίστηκε λάθος τη φάση. Στο 66’, ο Άρης βρήκε γκολ μετά με περιπετειώδη τρόπο αλλά αυτό ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Μπαντού Ντιαγέ.

Αμέσως μετά ο Άκης Μάντζιος φρέσκαρε την ομάδα του διαπιστώνοντας την κόπωση των ποδοσφαιριστών καθώς έριξε στο παιχνίδι τους Λούμορ, Ιτούρμπε Ματίγια, προσδοκώντας από τον τελευταίο να ηρεμήσει τα παιχνίδι της ομάδας του και από τον Ιτούρμπε να κάνει τη μία ενέργεια που συνήθως κάνει και τη διαφορά. Κι αυτή έκανε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας και αφού προηγήθηκε μια σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Λάμπτου. Ο Παραγουανός με μια βολίδα από τα 25 μέτρα, έπειτα από σέντρα του Μαντσίνι «κάρφωσε» την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Βάτερμαν.

Αυτό έγινε αμέσως μετά το γκολ του Χουάν Ιτούρμπε καθώς οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ περικύκλωσαν τον διαιτητή Φωτιά ζητώντας οφ σάιντ (ότι ήταν εκτεθειμένος ο Μαντσίνι) αλλά προφανώς παράβαση δεν υπήρχε καθώς δεν υπέδειξε κάτι το VAR. Ωστόσο, υπήρξαν έντονες αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άκης Μάντζιος χρειάστηκε να φτάσει στο κέντρο του γηπέδου για να ηρεμήσει τους Ματίγια, Σούντγκρεν.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Φαμπιάνο (Άρης), Βούρος (ΟΦΗ)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Γκάνεα (67’ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα (86’ Μάνος), Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία (46’ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (67’ Ιτούρμπε), Ντιαγέ (67’ Ματίγια), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγος (32’ Μεγιάδο), Τοράλ (64’ Ναμπί), ΝτεΓκούζμαν, Λάμπρου (83’ Γιαννούλης), Καμάου (46’ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (83’ Γιάννου).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This