Επιλογή Σελίδας


Σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση στην οποία «έσπασαν καρδίες» μέχρι το φινάλε, ΑΓΕ Πιερίας και Απόλλων Πτολεμαΐδας χρειάστηκαν δύο παρατάσεις για να λύσουν τις διαφορές τους, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν εν τέλει να επικρατήσουν με 65-74 και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικά συναρπαστικό με τους δύο μονομάχους να καταθέτουν και την ψυχή τους στο παρκέ αρνούμενοι να ηττηθούν. Η ΑΓΕ Πιερίας είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς στην 4η περίοδο όπου και προηγήθηκε με +12 κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ, με τους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν σπουδαία αντεπίθεση και να ισοφαρίζουν την παρτίδα με πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
Στο πρώτο εξτρά πεντάλεπτο η ομάδα της Κατερίνης είχε εκ νέου τη δυνατότητα να κατακτήσει τη νίκη όμως η επιμονή του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας τον δικαίωσε καθώς ισοφάρισε με εύστοχο τρίποντο με ένα δευτερόλεπτο να απομένει στο ρολόι,στέλνοντας το ματς σε δεύτερη παράταση εκεί όπου και κυριάρχησε απέναντι στους γηπεδούχους κατακτώντας… δια πυρός και σιδήρου το διπλό με τελικό σκορ 65-74.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η γηπεδούχος ομάδα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τον αντίπαλο στην τελική προσπάθεια, προηγούμενη δυο φορές με 6 πόντους διαφορά ενώ διατήρησε το προβάδισμά της έως και 47″ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ωστόσο ο ΓΑΣ Απόλλων ισοφάρισε την πατρίδα με 40 δευτερόλεπτα να απομένουν και πέρασε μάλιστα μπροστά στο σκορ για πρώτηφορά στο παιχνίδι με εύστοχο φλότερ δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του δεκαλέπτου το οποίο έκλεισε με 14-17.

Στη δεύτερη περίοδο, οι δυο αντίπαλοι πήγαιναν χεράκι χεράκι, χωρίς να καταφέρει κάποιος εκ των δυο να πάρει μαξιλάρι ασφάλειας στο σκορ. Η ομάδα της Πτολεμαΐδας προηγήθηκε δις με 4 πόντους (21-25, 5′ και 56″) και (23-27, 4′ και 05″) με την ΑΓΕ Πιερίας να τρέχει στη συνέχεια ένα επιμέρους 6-0 και να περνά μπροστά με 29-27 (3′ και 23″). Από κει και έπειτα, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν και πάλι στο σκορ με την ομάδα του Γιώργου Χρυσανθόπουλου να πηγαίνει στο ημίχρονο μπροστά με διαφορά τριών πόντων (34-31).


Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το λιγότερο παραγωγικό από πλευράς σκορ κυρίως μέχρι τα μισά αυτού με τις δυο ομάδες να πετυχαίνουν μέχρι σε εκείνο το σημείο μόλις έξι και τέσσερις πόντους αντίστοιχα. Η ΑΓΕ Πιερίας στο ξεκίνημα της περιόδου πήρε για πρώτη φορά στη συνάντηση διαφορά οκτώ πόντων (39-31, 7’ και 28’’). Ο ΓΑΣ Απόλλων μείωσε στη συνέχεια στους τέσσερις ωστόσο στο τελευταίο ενάμιση λεπτό της περιόδου, η ομάδα της Κατερίνης πάτησε γκάζι και έκλεισε το δεκάλεπτο με +11 (46-35).

Στην τέταρτη περίοδο η ΑΓΕ Πιερίας είχε την μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς όταν και προηγήθηκε νωρίς με 12 πόντους αλλά στη συνέχεια υπέστη ένα μπλακ-άουτ χάνοντας τη συγκέντρωσή της και το καθαρό μυαλό, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το γεγονός κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ αλλά και τις περισσότερες μονομαχίες. Με ένα επιμέρους σερί 3-11 μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης (49-46, 3’ και 34’’), ενώ ισοφάρισαν την παρτίδα σε 51-51 με δυόμιση λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Η ομάδα της Κατερίνης προηγήθηκε και πάλι με 53-51, όμως η ομάδα της Πτολεμαΐδας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με γκολ-φάουλ ισοφάρισε εκ νέου σε 53-53 με πέντε δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι. Η βολή δεν μπήκε ποτέ, οι παίκτριες της ΑΓΕ Πιερίας κέρδισαν το ριμπάουντ όμως δεν πρόλαβαν να εκδηλώσουν επίθεση και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ χωρίς κανένας από τους δύο να πάρει σημαντική διαφορά. Η ομάδα της Κατερίνης προηγήθηκε με 61-58 με 1’ και 20’’ πριν το φινάλε κρατώντας τους φιλοξενούμενους μακριά από το καλάθι. Και ενώ όλα έδειχναν ότι εκτός απροόπτου η νίκη θα κατέληγε στους γηπεδούχους, στην τελευταία επίθεση ο ΓΑΣ Απόλλων ισοφάρισε με τρίποντο «μαχαιριά» με μόλις ένα δευτερόλεπτο να απομένει για το τέλος. Οι παίκτριες του Γιώργου Χρυσανθόπουλου δεν κατάφεραν σε αυτό τον ελάχιστο χρόνο να ολοκληρώσουν το play που σχεδίασε ο προπονητής τους και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε σε δεύτερη παράταση.

Εκεί, ο ΓΑΣ Απόλλων φάνηκε να έχει περισσότερα αποθέματα ενέργειας και καλύτερες αποφάσεις, πήρε το προβάδισμα από το ξεκίνημα και με δύο εύστοχα σουτ από την περιφέρεια προηγήθηκε με +7 (61-68, 3’ και 20’’). Η πολύ σκληρή για να παραδοθεί ΑΓΕ Πιερίας κατάφερε να μειώσει στους τρεις με δυόμισι λεπτά να απομένουν και να δώσει εκ νέου τεράστιο ενδιαφέρον στο φινάλε κάνοντας το θρίλερ προς στιγμήν, με τις παίκτριες της Έλενας Παπαδημητρίου να μη λυγίζουν, να ανεβάζουν ξανά τη διαφορά και να κατορθώνουν εν τέλει να αποδράσουν από την Κατερίνη με τελικό σκορ 65-74 έπειτα από μία συγκινητική προσπάθεια από τις δύο ομάδες.

Διαιτητές: Σταμπουλής – Χάνος.

Δεκάλεπτα: 14-17, 34-31, 46-35, 53-53, 61-61, 65-74.

ΑΓΕ Πιερίας ΓΑΣ Απόλλων Πτολεμαΐδας
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Χατζηαγοράκη* 23 4 4 Σπυριάδου Δ/Α
5 Δόβα 7 5 Δίπλαρη* 22 2
6 Καραχαρίση* 6 Κρανιωτάκη* 7 1
7 Νικολαΐδου 7 Καρακατσάνη Δ/Α
8 Σιβαρίδου 8 Πισιάνη 7
9 Ανανιάδου Δ/Α 9 Σαρβάνη* 1
10 Θεοδωρίδου 11 Ζησοπούλου* 8 2
11 Ζησοπούλου 12 Βλαδίκα 10 2
12 Παπανικολάου* 8 1 13 Βαρδαούλλη
13 Γιαλίδου* 10 1 14 Γκανάτσιου* 17
15 Καραγκούνη 9 1 15 Παπαδοπούλου 2
16 Πεκιαρίδου* 8
Σύνολο 65 7 Σύνολο 74 7
Προπονητής: Χρυσανθόπουλος Προπονητής: Παπαδημητρίου

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This