Επιλογή Σελίδας

Του Φώτη Καρακούση

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κατάφερε να προκριθεί η ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, επικράτησε στην «ρωσική ρουλέτα» του ΠΑΣ με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και άφησε εκτός του Ηπειρώτες που πέρσι είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα για την διαιτησία του Παπαπέτρου, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν από το 50′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκαρντάφσκι.

Ας πάμε να δούμε πως ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΛ. Ο Ηλίας Φυντάνης στον πρώτο επίσημο αγώνα του στους «βυσσινί» μετά την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας, κατέβασε τους Θεσσαλούς με 4-1-4-1. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος και από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ηλιάδης και Ομάρ. Μπροστά τους ήταν ο Παπαγεωργίου ενώ στην τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Μπαντιμπαγκά, Νικολιάς, Κολομπίνο και Μαυριάς, με τον Όγκμποε να ήταν ο σέντερ φορ.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής Μεταξάς κατέβασε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν. Από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης και Ρίζος. Στα χαφ ήταν οι Σιόντης (δεξιά) – Καραχάλιος (αριστερά) με τον Μίνα δεξί εξτρέμ και τον Γκαρντάφσκι αριστερό. Τέλος το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Περέα και Μιλιντσεάνου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που δεν αξίζει της παραμικρής αναφοράς, καθώς ουσιαστικά δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο, είχε την μπάλα στην κατοχή της, αλλά τόσο ο Λοντίγκιν, όσο και ο Θεοδωρόπουλος απλά κοιτούσαν το ματς, σε ένα 45λεπτο που ήδη έχει ξεχαστεί.

Όσο άσχημο ήταν το πρώτο ημίχρονο, τόσο καλό ήταν το δεύτερο, καθώς τα είχε όλα. Είχε δύο γκολ ένα για κάθε ομάδα, είχε αποβολή, είχε φάσεις, είχε γρήγορο ρυθμό. Σε απλά ελληνικά αυτό που δεν είχε ήταν η παραμικρή σχέση με το πρώτο. Ένα δεύτερο ημίχρονο που μας κράτησε σε αγωνία με τις δύο ομάδες να παλεύουν σχεδόν μέχρι το τελευταίο λεπτό για την πρόκριση.

Αν οι παίκτες προσπάθησαν όσο μπορούσαν για την πρόκριση, αυτός που σίγουρα ήταν κατώτερος των περιστάσεων ήταν ο Παπαπέτρου. Ο έμπειρος διαιτητής είχε άδικο και στα δύο πέναλτι που έδωσε. Αρχικά στο 47′ σε μια φάση στην οποία ο Γκαρντάφσκι έδιωξε πεντακάθαρα με το κεφάλι το σουτ του Όγκμποε, ο Παπαπέτρου αρχικά έδειξε συνέχεια και μετά την παρέμβαση του Σπυρόπουλου (δεύτερου βοηθού) έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον Γκαρντάφσκι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε Μαυριάς κάνοντας το 1-0, σε μια φάση που ξαναλέμε πως δεν υπήρξε ούτε χέρι, ούτε αποβολή.

Οκτώ λεπτά μετά το πέναλτι της ΑΕΛ (εκτελέστηκε στο 52′), ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι που επίσης δεν ήταν. Αυτή την φορά παράβαση υπήρξε καθώς ο Ηλιάδης ανέτρεψε τον Περέα, αλλά η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής. Ο Παπαπέτρου όμως έκανε και πάλι λάθος με τον Κάργα να ευστοχεί και να κάνει το 1-1.

Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να πάρουν τη νίκη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς στην τελική προσπάθεια δεν είχαν καθαρό μυαλό με το παιχνίδι έτσι να πηγαίνει στην παράταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και πάλι η ΑΕΛ ήταν αυτή που πίεζε περισσότερο, αλλά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες τις έχασε ο ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες είδαν τον Θεοδωρόπουλο να σταματάει την κεφαλιά του Σάλιακα στο 99′ και το σουτ του Σνάιντερ στο 120′ στέλνοντας το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Ηρακλής Μεταξάς για τον ΠΑΣ έβαλε στα τέσσερα πρώτα πέναλτι να εκτελέσουν αμυντικοί με τους Σάλιακα, Κάργα και Παντελάκη να αστοχούν και τον Πίρσμαν να ευστοχεί. Για τους γηπεδούχους ευστόχησαν οι Ακούνια, Ηλιάδης και Κολομπίνο, αστόχησε ο Μπέρτος και έτσι η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 3-1 στα πέναλτι.

Λάρισα (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά, Κολομπίνο, Νικολιάς (66′ Γιάκος), Μαυριάς (91′ Γλυνός), Όγκμποε (66′ Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς):Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Ρίζος (67′ Πίρσμαν), Παντελάκης, Μίνα (46′ Τριάδης), Καραχάλιος (91′ Λιάσος), Σιόντης (84′ Μορέιρα), Γκαρντάφσκι, Περέα, Μιλιντσεάνου (46′ Σνάιντερ).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This