Επιλογή Σελίδας

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ν’ αγχώθηκε και να είχε ν’ αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς που έφεραν τρεις αναγκαστικές αλλαγές, αλλά η Νίκη πέτυχε αυτό που ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Εργοτέλη και με σκορ 2-0 πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο της Νεάπολης.

Οι ευκαιρίες δεν έλλειψαν για τους «κυανόλευκους», ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 73’ για το γκολ του Βλαχομήτρου και μέχρι το 89’ γι’ αυτό του Ανδρέου για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μόλις στο 3’ η Νίκη εμφανίστηκε απειλητική, όταν ο Τζοβάρας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κάσσος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τσέλκος μπλόκαρε εύκολα, με τον επιθετικό της Νίκης να προσπαθεί στη συνέχεια να κάνει την ατομική ενέργεια από δεξιά αλλά τελευταία στιγμή έκανε το λάθος και έχασε την μπάλα. Γενικότερα στο πρώτο δεκάλεπτο οι «κυανόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ώρα που ο Εργοτέλης έψαχνε την αντεπίθεση ρίχνοντας περισσότερο βάρος στην άμυνά του.

Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις από εκεί και πέρα ο Τζοβάρας προσπάθησε να κινηθεί από αριστερά με την αντίπαλη άμυνα να τον εμποδίζει από το να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του, ενώ στο 14’ το σουτ που έκανε από το ύψος του ημικυκλίου έστειλε την μπάλα άουτ.

Κι όμως ο Εργοτέλης καταγράφει στο 17’ τη μεγαλύτερη ευκαιρία, αφού ο Κουατένγκ κινήθηκε από αριστερά για να κάνει ένα σουτ που έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα. Αυτό ήταν αρκετό για να τη στείλει στη συμβολή των δοκών μετά και από παρέμβαση του Μπάγιτς, γλυτώνοντας τα χειρότερα για τη Νίκη.

Στο 26’ και ενώ η Νίκη ξεπέρασε κάποιες στιγμές πίεσης, ο Γρομητσάρης βρέθηκε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Μελτζανίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Λούκας Γκαρσία έφερε ένα κόρνερ. Με την εκτέλεσή του και μετά από κόντρες, ο Κάσσος σχεδόν στη γραμμή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά την έστειλε εκτός αγωνιστικού χώρου!

Σπουδαία ήταν η ευκαιρία που είχαν οι «κυανόλευκοι» και στο 37’ με τον Λούκας Γκαρσία να βρίσκει τον Τσουκαλά στα όρια της μικρής περιοχής, ωστόσο το γυριστό σουτ του συμπαίκτη του έστειλε και πάλι την μπάλα άουτ.

Οι αναγκαστικές αλλαγές των Τζοβάρα και Λούκας Γκαρσία πάντως επηρέασαν τη Νίκη, που συνέχισε να έχει μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις φάσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν αντικατέστησε τον Λούκας Γκαρσία από τη στιγμή που ο παίκτης βγήκε στο 40’ από τον αγωνιστικό χώρο, με τη Νίκη να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, ο Εργοτέλης δεν άλλαξε εικόνα, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να ολοκληρωθεί με το 0-0 να παραμένει.

Να πιέσει ήθελε η Νίκη και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ στο 49’ ο Κουατένγκ σε μονομαχία του με τον Μπόσιο βρέθηκε πεσμένος εντός μεγάλης περιοχής, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάποια παράβαση. Από την άλλη, η συνεργασία Βλαχομήτρου-Τσουκαλά πάλι δεν έφερε σουτ για τη Νίκη στο 51’, την ώρα που ο Εργοτέλης άρχισε να εμφανίσει τάσεις αντίδρασης…

Η ευκαιρία όμως που έχασε η Νίκη στο 64’ είναι από αυτές που δεν χάνονται. Ο Ροχάνο έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, ο Κάσσος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Τσέλιο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα που έπεσε στα πόδια του, με αποτέλεσμα το γκολ να μην έρθει για μία ακόμη φορά για τους «κυανόλευκους».

Στο 73’ όμως το γκολ ήρθε. Ο Ροχάνο ήταν αυτός που κινήθηκε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα με τον Βλαχομήτρο να πετάγεται την κατάλληλη στιγμή και να πετυχαίνει το τέρμα για τους «κυανόλευκους», σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τσέλιου για το 1-0!

Ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος όμως στη συνέχεια, με τη Νίκη να έχει μία ακόμη αναγκαστική αλλαγή (Τζιώρας αντί Ροχάνο) και δεν είχε κανέναν λόγο να βιάζεται, από τη στιγμή που και ο Εργοτέλης δεν έδειχνε ικανός να πετύχει κάποιο τέρμα. Ωστόσο το δεύτερο γκολ για τη Νίκη ήρθε, στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Παναγιωτίδη να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, και μετά από παρέμβαση του Ανδρέου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσέλιου για να σφραγίσει την πρόκριση των «κυανόλευκων» στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Στις καθυστερήσεις η Νίκη είχε μία ακόμη ευκαιρία, όμως ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να πετύχει τρίτο γκολ για την ομάδα του, με το 2-0 ωστόσο να είναι αρκετό για την πρόκριση των «κυανόλευκων».

Κίτρινες κάρτες: 10’ Κυριακίδης, 71’ Παναγιωτίδης, 73’ Βλαχομήτρος/63’ Πέιος, 70’ Ποζατζίδης

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κυριακίδης, Τζοβάρας (26’ λ.τ. Μπόσιο), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (93’ Μέτσε) , Βλαχομήτρος, Κάσσος (93’ Αλιατίδης), Λούκας Γκαρσία (46’ λ.τ. Τσιμπούκας), Ροχάνο (λ.τ. 82’ Τζιώρας).

Εργοτέλης (Μπαδίμας): Τσέλιος, Κατσούρρι, Σερβιλάκης (65’ Μπουρσέλης), Μίκο, Πέιος, Βουτσάς, Μπουτσάκης (78’ Ντοσμά), Ποζατζίδης, Κωστανάσιος (46’ Ντουμάνης), Κουατένγκ.

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This