Επιλογή Σελίδας

Σύντομη ήταν η διαδρομή του Πιερικού κατά την επιστροφή του στο Κύπελλο Ελλάδας, με τους Κατερινιώτες να γνωρίζουν εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Ηρακλή το απόγευμα της Κυριακής στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης και να αποχαιρετούν τον θεσμό.

Η ομάδα του Ηρακλή ευτύχησε να προηγηθεί 0-1 με γκολ του Κάκκο στο 13′ και έκανε το 0-2 με τον Μπαστακό στο 50′. Ο Πιερικός αντέδρασε και μείωσε σε 1-2 με τον Ζαφειράκη στο 62′, χωρίς να κατορθώσει να ισοφαρίσει στα εναπομείναντα λεπτά, με το 1-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πιερικός είχε πολύ κακή εικόνα στο α’ μέρος, χωρίς αυτό σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενοι έθελξαν με την απόδοσή τους.
΄

Ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά και άνοιξε το σκορ με τον Κάκκο στο 13′, ο οποίος στόπαρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Ράντο, κάνοντας το 0-1.

Νωρίτερα δεν υπήρχε κάτι άξιο λόγου πλην ενός σουτ του Βιτίνιο στο 3′ το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ για να βρούμε την επόμενη αξιόλογη στιγμή στο ματς έπρεπε να φτάσουμε στο 30′ οπότε και ο Τομάς εκτέλεσε φάουλ, ο Ράντος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε ενώ στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Βιτίνιο που πήρε το ριμπάουντ.

Σε όλο το α’ μέρος ο Πιερικός μόλις μία φορά επισκέφθηκε τα αντίπαλα καρέ με μία εκτέλεση φάουλ του Ζαφειράκη στο 17′ που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Παλαβράκης.

Στο β’ μέρος ο Πιερικός ήταν αυτός που έπρεπε να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Ηρακλής έκανε το 0-2 με τον Μπαστακό που σε κενό τέρμα δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει, δεχόμενος την πάσα από τον Βιτίνιο, ύστερα από ωραία μπαλιά του Τομάς στην πλάτη της πιερικής άμυνας.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη αφυπνίστηκε με τη συμπλήρωση μίας ώρας και αφού προειδοποίησε στο 61′ με κοντινό σουτ του Καρανάτσιου μετά από συρτή σέντρα του Τοπαλίδης το οποίο απέκρουσε δύσκολα με το πόδι ο Παλαβράκης, έφτασε στο 1-2 με σουτ του Ζαφειράκη από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από νέα συρτή σέντρα του Τοπαλίδη από δεξιά.

Ο Πιερικός με σύμμαχο και την ψυχολογία προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα αλλά οι παίκτες του δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και όλη η επιθετική δραστηριότητα εξαντλήθηκε σε ένα σουτ του Καρανάτσιου στο 87′ μέσα από την περιοχή που όμως σταμάτησε σε πόδια αμυντικών του Ηρακλή.

Σε αντεπίθεση, στο 88′, οι Ηρακλειδείς έχασαν ευκαιρία για το 1-3 αλλά ο Ράντος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τότσκα ενώ στο 90’+3′ ο Βιτίνο δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ από κοντά, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ράντο να αποκρούσει.

Η σημερινή εμφάνιση του Πιερικου έδειξε ότι χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση με τουλάχιστο τρεις ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής στον άξονα (κέντρο άμυνας, μεσαία γραμμή, κορυφή της επίθεσης), προκειμένου να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η άμυνα δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, στη μεσαία γραμμή υπήρχε πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ενώ και επιθετικά οι αμυντικοί του Ηρακλή δεν ένοιωσαν πίεση με εξαίρεση το ξέσπασμα μετά το 60′ και κάποιες απέλπιδες προσπάθειες από πλευράς Πιερικού στο τέλος.

Ο χρόνος μπορεί να αποδειχθεί “σύμμαχος” του Νίκου Θεοδοσιάδη και των ποδοσφαιριστών του, όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα θα έπρεπε να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα στις 3 Οκτωβρίου. Ευτυχώς που η “σέντρα” έχει πάει πιο πίσω κι έτσι οι Κατερινιώτες έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στις αδυναμίες τους και σε συνδυασμό με τις προσθήκες πρώτης γραμμής στο ρόστερ (άφιξη του Καμερουνέζου επιθετικού Μπουολί και απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, απόκτηση του Καμερουνέζου αμυντικού Εμπουσί με τον οποίον υπάρχει συμφωνία, είσοδος στην ενδεκάδα του πολύπειρου αριστερού μπακ, Σάκη Παντελιάδη και όποιες άλλες τυχόν διορθωτικές κινήσεις σκέφτονται οι άνθρωποι του Πιερικού) να παρουσιαστούν αλλαγμένοι στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Το “φιλμ” του αγώνα
3′ Σουτ του Βιτίνιο, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
13′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Πανάγου έβγαλε πάσα στον Κάκκο αυτός στόπαρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Ράντο κάνοντας το 0-1.
17′ Εκτέλεση φάουλ του Ζαφειράκη, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Παλαβράκης.
30′ Εκτέλεση φάουλ του Τομάς, ο Ράντος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, ο Βιτίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε το γύρισμα αλλά ο τερματοφύλακας του Πιερικού έδιωξε σε κόρνερ.
36′ Διαγώνιο σουτ του Βιτίνιο από πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε άουτ.
50′ ΓΚΟΛ! 0-2: Ο Τομάς έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Πιερικού για τον Βιτίνιο, αυτός από αριστερά μπήκε στην περιοχή και έδωσε στην άλλη πλευρά στον Μπαστακό που σε κενό τέρμα δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.

61′ Μετά από συρτή σέντρα του Τοπαλίδη, ο Καρανάτσιος έκανε το κοντινό σουτ αλλά ο Παλαβράκης απέκρουσε σωτήρια με το πόδι.
62′ ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Τοπαλίδης έκανε άλλη μια συρτή σέντρα από δεξιά και ο αφύλακτος Ζαφειράκης από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-2 για τον Πιερικό.
87′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Πιερικό, ο Καρανάτσιος έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών και απομακρύνθηκε.
88′ Σε αντεπίθεση για τον Ηρακλή ο Τότσκα βρέθηκε απέναντι από τον Ράντο και έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Πιερικού απέκρουσε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
90’+3′ Μετά από λάθος της άμυνας του Πιερικού ο Βιτίνιο βρέθηκε απέναντι από τον Ράντο αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ με τον τερματοφύλακα του Πιερικού να αποκρούει.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους Καμπερίδη (ΕΠΣ Καβάλας) και Αναστασιάδη (ΕΠΣ Σερρών). 4ος διαιτητής ήταν ο Χοροζόγλου (ΕΠΣ Δράμας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Ίτσιος (21′), Γιαλαμίδης (48′) – Μπαστακός (26′), Βιτίνιο (36′), Τομάς (65′), Κάκκο (75′)

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ράντος, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Καρβούνης, Χαρτσιάς, Σούνταρ (63′ Παπουτζίδης), Μπαϊραμλί (46′ Καρανάτσιος), Ίτσιος, Μηλιώτης (81′ Μιτακίδης), Ζαφειράκης (81′ Μαυρίδης), Χαντζάρας (63′ Καγκελίδης).
Στον πάγκο: Ζούρκος, Πέλκας, Γαλάνης, Μουρατίδης.
Ηρακλής (Κώστας Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Πήλιος, Κωστούλας, Χρουσιέλ, Παπαστεριανός Εμ., Παπαδόπουλος (60′ Ναπολιτάνο), Τομάς (65′ Μασούρας), Κάκκο (76′ Τότσκα), Βιτίνιο, Μπαστακός.
Στον πάγκο: Ιακωβίδης, Σγουρής, Φακκής, Τότσκα, Καρτσαμπάς.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This