Επιλογή Σελίδας

Πρεμιέρα με άρωμα Super League 2 είχε σήμερα ο αγώνας στο Βουζουνεράκειο στάδιο της Ιεράπετρας με την ομάδα του ΟΦΙ να υποδέχεται την Καλαμάτα σε ένα κατάμεστο με 2.000 φιλάθλους γήπεδο, για τον πρώτο επίσημο αγώνα και των δύο ομάδων για την Γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα knock out ματς που όποιος κέρδιζε περνούσε στην επόμενη φάση.

Και οι δύο ομάδες φάνηκαν ανέτοιμες και επέλεξαν να αναμετρηθούν σε ένα κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, με την Καλαμάτα να είναι κυρίαρχη μέχρι το 30′ και τον ΟΦΙ στη συνέχεια του αγώνα να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα ο οποίος έληξε με το σκορ 0-0 και τελικά να καταφέρνει προηγηθεί δίκαια με 1-0, με γκολ του Αντερέγκεν στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αλλά να δέχεται την ισοφάριση στο 115′ από κεφαλιά του Τσελεπίδη σε μια φάση που η άμυνά του πιάστηκε ανοργάνωτη.

Η Καλαμάτα είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει απειλητική. Ο ΟΦΙ μετά το 30 ανέβασε στροφές άρχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και επιτεθέμενος κυρίως από τα δεξιά κατάφερε να αναστατώσει την άμυνα της «Μαύρης Θύελλας», ξεκούρασε τη δική του αμυντική γραμμή, χωρίς όμως να καταφέρει κάποια πολύ σημαντική ευκαιρία πέρα από μια κεφαλιά του Βουό, που έδειξε αρκετά έτοιμος.

Στο 40′ ο ΟΦΙ σε μια φάση διαρκείας με αμυντική ανισσοροπία κατάφερε να κρατήσει το μηδέν με την Καλαμάτα να γίνεται πολύ απειλητική δύο τουλάχιστον φορές, με ένα επιθετικό λάθος στην αρχή να μην επιτρέπει τον συνδυασμό των παικτών της Καλαμάτας και στη συνέχεια με το Μανουσάκη να αποκρούει επικίνδυνο σουτ.

Ο ΟΦΙ με τον Χιντζίδη κατάφερε να απειλήσει με 3 διαδοχικά καλοχτυπημένα κόρνερ από τα δεξιά λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου το οποίο έκλεισε με ακόμα ένα κόρνερ του ΟΦΙ από τα αριστερά στο οποίο κατάφερε να διώξει τη μπάλα ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας.

Μαζί με τον ημίχρονο ήρθε και το μεγάλο απρόοπτο της αναμέτρησης με ένα αδύναμο γύπα να προσγειώνεται κυριολεκτικά ανάμεσα στους φιλάθλους και να καλείται η ΠΥ Ιεράπετρας για να τον απομακρύνει.

Ο ΟΦΙ ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο 2ο ημίχρονο με δύο καλές φάσεις στα πρώτα λεπτά με τον τερματοφύλακα και τις δύο φορές να καταφέρνει να σώνει την κατάσταση.

Η ομάδα της Ιεράπετρας συνέχισε να παίζει πολύ περισσότερο «μυαλωμένη» και συγκεντρωμένη έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης με την Καλαμάτα να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Στο 66′ μετά από ένα αβίαστο λάθος του ΟΦΙ κοντά στο κέντρο η Καλαμάτα βρέθηκε πολύ κοντά στο ανοίξει το σκορ, όμως ο επιθετικός της ήταν σε θέση off-side.

Πολύ καλή ευκαιρία για τον ΟΦΙ στο 73 μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεσσιδόρο από τα αριστερά και κεφαλιά ψαράκι του Κοντοέ που πέρασε λίγο άουτ.

Η Καλαμάτα συνολικά στο Β’ ημίχρονο δεν κατάφερε να ελέγξει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον αγώνα, όμως η υπεροχή του ΟΦΙ δεν είχε ουσία και δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά πέρα από στημένες φάσεις και πολύ καλά χτυπήματα του Χιντζίδη τα οποία φαίνεται πως θα είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την πορεία της φετινής ομάδας της Ιεράπετρας.

Στο 85′ και 90′ ο ΟΦΙ έχασε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να κερδίσει τον αγώνα, αρχικά με την κεφαλιά του Μπενίτεζ να περνά λίγο άουτ, και στη συνέχεια μετά από κλέψιμο του Βουό στη μικρή περιοχή η πάσα του Μεσιδδόρο που ήταν μόνος του απέναντι με το τέρμα κόπηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Η παράταξη ξεκίνησε με τον ΟΦΙ αποφασισμένο να παλέψει για τη νίκη κάτι που φάνηκε να καταφέρνει γρήγορα αφού στο 96′ σε αντεπίθεση μετά από μια πολύ ψύχραιμη ασίστ από τον Βουό, ο Αντερέγκεν αν και αρκετά πιεσμένος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ με πολύ ωραίο πλασέ!

Μετά το γκολ ήρθε αμέσως ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του Βουό και η ομάδα της Ιεράπετρας οπισθοχώρησε προσπαθώντας να κρατήσει το 1-0 με την Καλαμάτα να μην καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να γίνεται απειλητική έχοντας μια πολύ καλή ευκαιρία στο 105′ να ισοφαρίσει μετά από κόρνερ και κεφαλιά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μανουσάκη και άλλη μια επικίνδυνη φάση στο 109′.

Τα πράγματα άλλαξαν στο 2ο ημίχρονο με την Καλαμάτα να καταφέρνει να αναπτυχθεί καλύτερα και στο 115′ να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Τσελεπίδη σε μια φάση που η άμυνα του ΟΦΙ βρέθηκε ανοργάνωτη.

Η Καλαμάτα συνέχισε να πιέζει όμως και η παράταση έληξε με το σκορ στο 1-1 και έτσι η διαδικασία οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Ο Μεσσιδόρο έκανε το 1-0 για τον ΟΦΙ, με τον Μανουσάκη στη συνέχειανα αποκρούει το πέναλτι του Τάτου και στη συνέχεια ο Μπενίτεζ να κάνει το 2-0 για τον ΟΦΙ. Ο Ντε Σόουζα μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια ο Λεμονής έχασε το πέναλτι για την ομάδα της Ιεράπετρας με τον Ταΐρη να αποκρούει.

Ο Γιάννης Λουκίνας έκανε το 2-2 για την Καλαμάτα και ο Κατάλντι του ΟΦΙ έκανε στη συνέχεια το 3-2 για τον ΟΦΙ.

Ο Ντα Σίλβα ισοφάρισε για την Καλαμάτα σε 3-3, όμως στη συνέχεια ο Ντι Λορέντζι δεν κατάφερε να νικήσει τον Ταΐρη.

Σειρά πήρε ο Σκεντεράι για την Καλαμάτα ο οποίος κατάφερε να σκοράρει και έστειλε την Καλαμάτα στην επόμενη φάση του Κυπέλου με τελικό σκορ 3-4 στα πέναλτι.

Οι παίκτες του ΟΦΙ παρά την ήττα έδειξαν ένα καλό πρόσωπο κάτι που φάνηκε από το πολύ θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων μετά τη λήξη του αγώνα για την προσπάθειά τους η οποία έδειξε πως η ομάδα της Ιεράπετρας δεν θα περάσει απαρατήρητη από το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2.

Ιεράπετρα (Στάικος Βεργέτης): Μανουσάκης, Καρδάρης (64′ Νρι Λορέντσο), Χιντζίδης, Τορίμπιο (78′ Κατάλντι), Κοντοές, Ντελορέντζι, Λεμονής, Κολλίν (64′ Μπενίτεθ), Μεσσιντόρο, Αντερέγκεν, Βουό.

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά (100′ Νάνι), Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Αναστασόπουλος (100′ Μοζέρ), Παπατόλιος (100′ Βάλισον), Παυλίδης (46’λ. τρ. έφαγε κλωτσιά στο πόδι, Τάτος), Τσαγκαλίδης (82′ Σκεντεράι), Κόκκορης (61′ Ματέους), Λουκίνας.

Πηγή: Ράδιο Λασήθι

Pin It on Pinterest

Shares
Share This