Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Ο Άρης βρίσκεται κάτω από αφόρητη πίεση μετά από δύο αγωνιστικές. Μετά από 180 λεπτά δεν έχει ακόμη σκοράρει γκολ στο πρωτάθλημα, έχει καταγράψει μία χλωμή εμφάνιση με τον ΟΦΗ και μία κάκιστη με τον Ιωνικό, αλλά είναι κι αυτό το βαρίδιο των -6 βαθμών, που ψυχολογικά σκοτώνει παίκτες και προπονητή, ακόμη κι αναισθάνονται ότι στο τέλος δεν θα ισχύσει. Βάλτε και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που μπορεί να ξεχάστηκε με τις συνεχείς αναβολές έναρξης του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν μπορεί να βγει από τη σούμα και καταλαβαίνει εύκολα κανείς γιατί στο Κλεάνθης Βικελίδης έχει εγκατασταθεί ένα τεράστιο σύννεφο, που δεν λέει να το κουνήσει.

Ο Άρης βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση που φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί, ίσως επειδή μία ολόκληρη σεζόν ήταν αγκαλιά με τις επιτυχίες. Κατάφερε να απορροφήσει τους κραδασμούς μετά από τον τραγικό αποκλεισμό στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό κι έβρισκε τον τρόπο με άμεσες νίκες να αλλάζει το κλίμα, ακόμη και μετά από εντός έδρας ήττες στα ντέρμπι. 

Τώρα όμως τι γίνεται; Η πίεση είναι ακόμα πιο μεγάλη, είναι όμως ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να την αντιμετωπίσει, διαφορετικά κινδυνεύει πολύ νωρίς να κυνηγάει και να μην φτάνει. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έχει γυρισμό. 

Ο Άκης Μάντζιος καταλαβαίνει πολύ καλά ότι πρέπει να κάνει κάτι για να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του την Τετάρτη. Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν βιάστηκε να πάρει αποφάσεις εν θερμώ, ωστόσο η απόφασή του για επιβολή προστίμου σε παίκτες, αλλά και στο προπονητικό επιτελείο, δείχνει ότι αν χρειαστεί θα έχει εναλλακτικό πλάνο. Πλάνο που δεν έχει ο Άρης όταν ένα ματς στραβώσει, ή όταν δεν έρχεται το γκολ, αλλά πρέπει να το δημιουργήσει για να προχωρήσει μπροστά.

Πρόοδος χωρίς αλλαγές δεν γίνεται. Δεν μπορείς να προχωρήσεις διαφορετικά. Κι αν δεν κάνεις αλλαγές, τότε είναι σίγουρο ότι οι αλλαγές που θα έρθουν, έτσι κι αλλιώς, θα περιλαμβάνουν κι εσένα…

Ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές; Ο Άκης Μάντζιος θα πρέπει να το σκεφτεί με τους συνεργάτες του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αλλαγές δεν αγγίζουν τους ποδοσφαιριστές. Θα εμπιστευτεί ποδοσφαιριστές που τον δικαίωσαν πέρυσι και δεν έχουν πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής; Πιθανό. Κάποιοι από αυτούς δεν έπαιξαν λεπτό, θυσιάστηκαν στον βωμό των μεταγραφών. Θα είναι αλλαγή σχηματισμού; Δεν αποκλείεται. Ίσως θα πρέπει ο Άρης να βγει από την ασφάλεια του, από τη στιγμή που έχει παραβιαστεί και να δοκιμάσει κάτι καινούργιο. Θα είναι τόνωση της ψυχολογίας; Απαιτείται. Δεδομένο είναι ότι ο Άρης δεν έχει άλλο χρόνο, δεν τον παίρνει να χάσει κι άλλους βαθμούς, τη στιγμή που έχει φτιάξει ένα απίστευτα ποιοτικό ρόστερ και το έχει συνδυάσει με το χειρότερο ξεκίνημα.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές; Που πήγε το περσινό πάθος; Το οικογενειακό κλίμα; Η γροθιά που είχαν σχηματίσει; Που είναι όλο αυτό το ταλέντο; Δεν χρειάζονται πρόστιμο ή group therapy στα αποδυτήρια για να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Ας δουν το βίντεο με τον Ιωνικό κι ας βγουν να παίξουν. Αν δεν αρκεί αυτό, τότε δεν γίνεται τίποτε…

Πηγή: Sportday

Pin It on Pinterest

Shares
Share This