Επιλογή Σελίδας

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη διεξαγωγή των νέων πρωταθλημάτων, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού είχαν οι εκπρόσωποι των ομάδων της ΕΠΣ Πιερίας στη συνάντηση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ένωσης στη Νέα Έφεσο, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Εκτελεστικής Επιτροπής, το απόγευμα της Δευτέρας 9 Αυγούστου.

Οι διοικούντες την Ένωση ενημέρωσαν τα σωματεία για το τι ακριβώς προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στη διεξαγωγή αγώνων (συμμετοχή εμβολιασμένων ποδοσφαιριστών ή ανεμβολίαστων άνω των 17 ετών με rapid test και κάτω των 17 ετών με self test). Κοινή ήταν η άποψη όλων, προεδρείου και μελών ότι με τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι πολύ δύσκολη η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μιας και οι ομάδες δεν είναι σε θέση να επωμιστούν το κόστος. Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΕΠΣ Πιερίας δεσμεύτηκε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, έτσι ώστε να προκύψει η καλύτερη δυνατή λύση.

Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε η “σέντρα” σε Α’ και Β’ κατηγορία να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα (από τις 12 στις 19 Σεπτεμβρίου – η Γ’ κατηγορία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει έτσι κι αλλιώς, αργότερα) έτσι ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για όλους τους εμπλεκόμενους να αναζητήσουν διεξόδους στο πρόβλημα, με όλες, όμως, τις εξελίξεις να είναι σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας.

Επίσης, σε μια σημαντική απόφαση, αποφασίστηκε ότι τα σωματεία θα πληρώσουν παράβολο συμμετοχής (200 ευρώ) για να λάβουν μέρος στα προσεχή πρωταθλήματα, με το συνολικό ποσό να διατίθεται από την Ένωση για την αγορά δέκα απινιδωτών που θα υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα της ΕΠΣ Πιερίας, κάθε αγωνιστική.

Τέλος, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή (όπως είπε ο Αστέριος Τόκας υπάρχουν πληροφορίες πως 2-3 ομάδες δε θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα) δεν είναι δυνατόν να αποφασιστούν τυχόν αλλαγές στον αριθμό των ομάδων ανά κατηγορία (ενδεχόμενοι προβιβασμοί) και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Αυτό το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής. 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και βίντεο με όλες τις τοποθετήσεις των παραγόντων.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This