Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καραμάνου

Από την 1η Ιουλίου έμεινε ελεύθερος. Η Μπαρτσελόνα ήδη είχε κάνει το τεράστιο λάθος και είχε ανοίξει την “κερκόπορτα”. Μαζί με το συμβόλαιο, είχε λήξει και η επιθυμία του Λιονέλ Μέσι να παραμείνει. Βασικά αυτό είχε συμβεί από πέρσι. Τελικά ούτε ο Τζουάν Λαπόρτα κατάφερε να υλοποιήσει τη βασική υπόσχεση της διαδοχής του. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφυγε. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη που το τελευταίο διάστημα τον οδηγούσαν όλο και πιο κοντά στο να παραμείνει σπίτι του, αυτό δεν συνέβη. Ωστόσο, το τι έφταιξε γι’ αυτό το ιστορικό διαζύγιο, είναι δευτερεύον. Το πιο ενδιαφέρον της ιστορίας είναι το προς τα που κατευθύνεται…

Μαζί ξανά;

1. Μάντσεστερ Σίτι

Στα 34 του ο Μέσι έχει δύο βασικές επιθυμίες να εκπληρώσει. Η μία έχει να κάνει με την κατάκτηση του Champions League γι’ ακόμα μία φορά και η άλλη με τον απολαύσει το παιχνίδι. Η Μάντσεστερ Σίτι που καίγεται για τη μεγάλη κούπα και που έφτασε πιο κοντά από ποτέ φέτος, πληροί το ένα σκέλος ως φιλοδοξία. Το ότι εκεί βρίσκεται ο αγαπημένος του Πεπ Γκουαρδιόλα, εγγυόμενος ότι ο Λιονέλ θα απολαύσει στο έπακρο την μπάλα, αναμφίβολα τον σαγηνεύει. Να παίξει για λίγο ακόμα για τον αγαπημένο του προπονητή. Η Σίτι καλύπτει τις δύο βασικές συνιστώσες και διαθέτει το διαθέσιμο χρήμα, ώστε να μην έχει κανέναν ενδοιασμό.

Αχώριστο δίδυμο

2. Παρί

Η Παρί επίσης μπορεί να καλύψει τις οικονομικές ιδιαιτερότητες ενός ασήκωτου συμβολαίου και επίσης έχει τη φιλοδοξία της κατάκτησης του Champions League, στην οποία με τη σειρά της έφτασε κοντά το 2020. Ωστόσο, όσο κι αν θα άρεσε στον Μέσι να παίξει και πάλι με τον Νεϊμάρ και τα φιλαράκια του από την Αργεντινή (Ντι Μαρία, Παρέδες), η αλήθεια είναι ότι η έκδοση με τον Μαουρίτσο Ποτσετίνο δεν τον ψήνει το ίδιο.

Θα μπορούσαμε έτσι για την κουβέντα να προσθέταμε και την εκδοχή της MLS, αλλά και το ότι έχει πει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στη Νιούελς Ολντ Μπόις. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις όμως φαίνονται ξεκάθαρα μακρινές. Ειδικά για έναν ευτυχισμένο Μέσι, ο οποίος μόλις έχει κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα και ετοιμάζεται για να λάβει την έκτη “Χρυσή Μπάλα”.

Μάντσεστερ Σίτι ή Παρί επομένως. Το πού, πώς, πότε και γιατί, θα κριθεί σε διάφορες λεπτομέρειες που ακόμα δεν γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι ήρθε η ώρα να μας λυθεί η μεγαλύτερη απορία: Εάν θα καταφέρει να κάνει τα μαγικά του εκτός Μπαρτσελόνα και εάν θα μπορέσει να οδηγήσει την επόμενη ομάδα του στην απόλυτη κορυφή….

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This