Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Σε κάνει ν’ απορείς μια ματιά στα όσα έχουν κυκλοφορήσει από τα στοιχηματικά γραφεία αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος της σεζόν 2021-2022 από την Μάντσεστερ Σίτι. Από το 2,00 και κάτω σε ορισμένες περιπτώσεις είναι η απόδοση των «πολιτών» για τον τίτλο και δεν φαίνεται λογικό.

Η Μάντσεστερ Σίτι προσφέρεται αρκετά χαμηλά για την εξασφάλιση του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ που θα κάνει σέντρα στις 13 του Αυγούστου του 2020, αφού, μπορεί να την εντοπίσει κανείς κοντά στο 2,00, τη στιγμή που οι Τσέλσι και Λίβερπουλ προσφέρονται κοντά στο 6,00 με 7,00 και η Γιουνάιτεντ είναι ακόμα πιο πίσω, έχοντας βρεθεί στο 9,00 με 10,00.

Το θέμα σε όλο αυτό είναι πως προκαλεί απορίες διότι ναι μεν η Σίτι έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ναι μεν είναι Πρωταθλήτρια Αγγλίας, ναι μεν προσπαθεί να πάρει και τον Χάρι Κέιν από την Τότεναμ, όμως, στην πράξη, δεν προκύπτει από κάπου τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις της Λίγκας αυτή τη στιγμή.

Η Τσέλσι πέρυσι βελτιώθηκε από τη στιγμή της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Τόμας Τούχελ και οι «μπλε» αναμένεται να ενισχυθούν. Η Λίβερπουλ είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν μάλιστα είχε καταφέρει στο τελευταίο δίμηνο να πάρει 26 από τους 30 βαθμούς που διεκδίκησε. Αυτή η επίδοση, ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη της Σίτι!

Οι «κόκκινοι» είχαν τρομερά προβλήματα την περασμένη σεζόν και η διαφορά έγινε στους δύο κάκιστους μήνες μεσούσης της ποδοσφαιρικής χρονιάς, με αυτό το γεγονός να είναι κάτι που αποκλείεται να επαναληφθεί για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Συν τοις άλλοις, θα υπάρχει πλέον και το γεμάτο Άνφιλντ…

Υπάρχει σαφώς και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει αποκτήσει τον Σάντσο, τερμάτισε 2η την περασμένη σεζόν, προσπαθεί να πάρει και τον Βαράν για να ενισχύσει περισσότερο την άμυνα, θέλει ακόμα αρκετά πράγματα για να κυνηγήσει την υπέρβαση και να διεκδικήσει τον τίτλο, όμως, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από την συμπολίτισσα, Σίτι.

Αξίζει να θυμηθεί κανείς πως την προπέρσινη σεζόν, πάλι η Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν στο 2,20 για να πάρει το πρωτάθλημα και η Λίβερπουλ εντοπιζόταν σε αποδόσεις κοντά στο 4,50 και η υπόθεση της κορυφής είχε τελειώσει από τα Χριστούγεννα με την τρομερή ομάδα του Κλοπ.

Πέρυσι, στα τέλη του Νοέμβρη όταν πλέον η Λίβερπουλ είχε αρχίσει να δείχνει πως μπορούσε να βρεθεί στην κορυφή, τα στοιχηματικά γραφεία την τοποθετούσαν στο 2,05 για την εξασφάλιση της κορυφής, την περίοδο που η Σίτι είχε μείνει πίσω με διψήφια διαφορά βαθμών από το ρετιρέ και προσφερόταν στο 11,00. Κι όμως έκανε την τεράστια αντεπίθεση!

Επομένως, όλα είναι σχετικά και πάντοτε το γήπεδο και ο αγωνιστικός χώρος θα παραμένουν ο απόλυτος καθρέφτης.

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This