Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Παπαγεωργίου

Τρίτη σερί νίκη πέτυχε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας μετά από ένα γεμάτο από συγκινήσεις ματς του Θεσπρωτού με το εμφατικό 4-2!

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 10ο λεπτό όταν Μπουτζίκος έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, ο Βασιλούδης μπήκε στη φάση αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς τα δίχτυα. Στο 16′ όμως, έπειτα από ολιγωρία της άμυνας των ερυθρολεύκων, η μπάλα έφτασε στον Μπίκα που δε δυσκολεύτηκε σχεδόν εξ επαφής να νικήσει τον Ξενοδόχοβ για το 0-1!

Στο 25′ η κεφαλιά του Φιλίποβιτς δεν απείλησε σοβαρά τον Κίναλη, ενώ στο 32′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Τσαγκαλίδη λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, αυτός “όπλισε” και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, με ένα πραγματικά εντυπωσιακό γκολ. Η ισοφάριση έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό που στο 39′ λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Βασιλούδης βρέθηκε σε επίκαιρη θέση όμως ο Κίναλης βρήκε απάντηση, ενώ ο Παπαδημητρίου στη συνέχεια της φάσης δεν μπόρεσε να πλασάρει ιδανικά. Το 2-1 όμως ήρθε στις καθυστερήσεις και πάλι με τον Τσαγκαλίδη. Ο νεαρός παίκτης των ερυθρολεύκων βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πανομοιότυπο τρόπο ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους ερυθρολεύκους!

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να βγάζει αντίδραση και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ. Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με το Στάθη Βασιλούδη να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ. Από τα αριστερά στο ύψος της περιοχής, ο παίκτης του Ολυμπιακού επιχείρησε ένα περίτεχνο σουτ και “κρέμασε” τον Κίναλη για το 3-1!

Στο 51′ ο Θεσπρωτός προσπάθησε να μειώσει με την κεφαλιά του Ραμίρες να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ ο Λαδάς απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ σε δεύτερο χρόνο από κοντινή απόσταση, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Το ματς στη συνέχεια “άνοιξε”, με τον Θεσπρωτό να προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται άψογα τους χώρους κυνηγώντας ένα ακόμα τέρμα. Το σουτ του δραστήριου Βασιλούδη στο 65′ πέρασε λίγο άουτ, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να “φορτώσουν” την περιοχή του Λαδά ψάχνοντας συνεχώς τους Μπίκα και Ραμίρες. Στο 85′ ο Ολυμπιακός σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για 4ο γκολ, όταν μετά από όμορφο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Παπαδημητρίου, όμως εκείνος σε ουσιαστικά κενή εστία ολιγώρησε δίνοντας την ευκαιρία στον Κίναλη να αποκρούσει.

Από το κόρνερ που ακολούθησε, η κεφαλιά του Γιαννίτση σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πέντσας μείωσε σε 3-2 δίνοντας.. άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά. Το επόμενο γκολ όμως ήταν για τον Ολυμπιακό, τελειώνοντας θριαμβευτικά το παιχνίδι! Ο Φιλίποβιτς βρέθηκε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, δε δίστασε να σουτάρει και “κρέμασε” και εκείνος τον Κίναλη για το 4-2 στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα!

Στους 25 βαθμούς και την 4η θέση (εκκρεμεί το ματς του Πιερικού) ο Ολυμπιακός Βόλου. Επόμενος αντίπαλος για τους ερυθρολεύκους η Καβάλα εκτός έδρας, καθώς το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου βρίσκεται στον αέρα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα του Καλαϊτζίδη.

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ (33′ λ.τ Λαδάς), Βασιλούδης (82′ Πέλκας), Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Βουκελάτος (67′ Χολέβας), Σκοπελίτης, Κόλα, Παπαδημητρίου, Κατσούκης (82′ Ερέρα), Τσαγκαλίδης.

Θεσπρωτός: Κίναλης, Σαραντίδης, Σταυρίδης (76′ Καζβιρόπουλος), Κωνσταντακόπουλος, Κοντοές, Τ. Γώγος (46′ Πούφλης), Διγκόζης (64′ Πέντσας), Μπίκας, Γκανσιέρ, Ραμίρεζ, Πατσέκο.

Πηγή: Regista

Pin It on Pinterest

Shares
Share This