Επιλογή Σελίδας

Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά στο β’ ημίχρονο, ο Πιερικός επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Πόντου, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football League, και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Καβάλα. Δύο γκολ για τους Κατερινιώτες πέτυχε ο Μπουολί (63′ και 90’+1′) και ένα ο Γκατσολάρι (75′). Πλέον, ο Πιερικός έφτασε τους 23 βαθμούς, παραμένοντας στην 4η θέση και στο +4 από τον Ολυμπιακό Βόλου (που έχει έναν αγώνα λιγότερο).

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης επέλεξε να παίξει με τρεις στόπερ για να εκμεταλλευτεί τις επελάσεις των Τοπαλίδη και Χαρτσιά στα άκρα, θέλοντας να βρει μια λύση στο πρόβλημα της… λειψανδρίας στις πτέρυγες του Πιερικού μετά τους τραυματισμούς των Παπαδόπουλου, Δεμηρτζόγλου, Μηλιώτη, τις αποχωρήσεις πριν την έναρξη της σεζόν των Ντούνη και Χαντζάρα αλλά και τη χρησιμοποίηση του Μπουολί στην κορυφή της επίθεσης. Πράγματι, το πλάνο “βγήκε”, με τον Τοπαλίδη να βγάζει δύο ασσίστ και να είναι από τους κορυφαίους μαζί με τους Γκατσολάρι, Ίτσιο και Μπουολί.

Στα αξιοσημείωτα ήταν το ντεμπούτο του Καρανάτσιου στη βασική ενδεκάδα.

Η ομάδα του Πιερικού είχε τον έλεγχο του αγώνα από τη αρχή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει στο γκολ, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που παρατάχθηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μία και μοναδική τελική τους προσπάθεια στο 88′ όταν ο Καραγκιολίδης μπλόκαρε το σουτ του Δεινόπαπα. Οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη απείλησαν στο α’ μέρος με τους Μπουολί (12′), Γκατσολάρι (20′), Ίτσιο (21′ και 36′) και Τοπαλίδη (45’+) με το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Στο β’ ημίχρονο, ο Πιερικός ενέτεινε την πίεσή του στα καρέ του Πολίτη και αφού… προειδοποίησε με Ίτσιο στο 53′ και Τοπαλίδη στο 60′, άνοιξε το σκορ στο 63′ με κεφαλιά του Μπουολί, έπειτα από σέντρα του Ιντζόγλου, παρά την προσπάθεια του Πολίτη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε μετά το 1-0 με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ για να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη, το οποίο πέτυχε ο Γκατσολάρι στο 75′ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τοπαλίδη.

Το τελικό 3-0 “έγραψε” στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπουολί με πλασέ, μετά από σέντρα του Τοπαλίδη, “σφραγίζοντας” τη νίκη για το πιερικό “συγκρότημα”.

Η ομάδα του Πιερικού είχε ευκαιρίες και για άλλο γκολ με τους Μακρή (70′) και Τακίδη (82′) ενώ οι Καλαμαριώτες πέραν της φάσης του Δεινόπαπα στο 88′ δεν επιχείρησαν άλλο σουτ προς τον Καραγκιολίδη.

Πλέον, απομένουν τέσσερα παιχνίδια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, από τα οποία τα τρία είναι εκτός έδρας για τον Πιερικό που την ερχόμενη Κυριακή παίζει στη Χαλκιδική κόντρα στην Τρίγλια. Ακολουθεί το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την ουραγό ΑΕ Ποντίων Κοζάνης και η χρονιά κλείνει με δύο δύσκολες εξόδους στις έδρες της Βέροιας και του Ολυμπιακού Βόλου.

Το “φιλμ” του αγώνα
12′ Ο Γκατσολάρι από δεξιά γύρισε όμορφα στον Μπουολί μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Πολίτης έδιωξε σε κόρνερ.
20′ Μπουολί και Γκατσολάρι άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον τελευταίο να κάνει το σουτ από δεξιά, η μπάλα όμως χτύπησε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.
21′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσολάρι από δεξιά, ο Ίτσιος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Πολίτη.
36′ Ξαφνικό σουτ του Ίτσιου έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Πολίτης.
45’+ Σουτ του Τοπαλίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
53′ Μακρινό σουτ του Ίτσιου, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πολίτη.
60′ Μετά από επέλαση του Ίτσιου, ο παίκτης του Πιερικού έβγαλε τον Τοπαλίδη σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και δεξιά όμως το δυνατό σουτ του παίκτη του Πιερικού έδιωξε σε κόρνερ ο Πολίτης.
63′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά από σέντρα του Ιντζόγλου από δεξιά, ο Μπουολί πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Πολίτη που βρήκε τη μπάλα αλλά δε μπόρεσε να τη συγκρατήσει. Πιερικός – Απόλλων Πόντου 1-0.
70′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσολάρι από δεξιά, ο Μακρής έπιασε το γυριστό σουτ στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πολίτη.
75′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Τοπαλίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκατσολάρι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0 για τον Πιερικό.
82′ Μετά από σέντρα του Γκατσολάρι ο Τακίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
88′ Ο Λαμπίρης τροφοδότησε τον Δεινόπαπα που βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πιερικού, σε θέση βολής απέναντι από τον Καραγκιολίδη αλλά ο τερματοφύλακας του Πιερικού μπλόκαρε τη μπάλα, στην πρώτη επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων στην αναμέτρηση.
90’+1′ ΓΚΟΛ! 3-0: Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Τοπαλίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά για τον αμαρκάριστο Μπουολί ο οποίος πλάσαρε τον Πολίτη, κάνοντας το 3-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κατοίκος (ΕΠΣ Αθηνών) με βοηθούς τους Σάββα (ΕΠΣ Σερρών) και Κουκούμη (ΕΠΣ Καβάλας). 4ος διαιτητής ήταν ο Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν ο Μπουολί (83′) του Πιερικού και οι Βαφειάδης (52′), Καλογέρης (57′), Νύκταρης (68′) και Λαμπίρης (79′) του Απόλλωνα Πόντου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Μάριος Παναγιώτου): Καραγκιολίδης, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης (9′ λ.τ. Τακίδης), Αποστολόπουλος, Κανταρτζής, Χαρτσιάς (78′ Μαυρίδης), Μπουζούκης (62′ Κουκοδήμος), Ίτσιος (62′ Μακρής), Γκατσολάρι, Καρανάτσιος (46′ Ιντζόγλου), Μπουολί.
Στον πάγκο: Τζήμας, Κριεμάντι, Κυβελίδης, Τουλίκας.
Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Νύκταρης (80′ Χατζηαναθασίου), Βαφειάδης, Μουρατίδης, Δεινόπαπας, Τουρσίδης, Αρμενάκης (72′ Φράγκος), Καλογέρης, Αμαραντίδης, Λαμπίρης.
Στον πάγκο: Μάντζαρης, Σαββίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This