Επιλογή Σελίδας

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι ανόδου που είχε αστείρευτο πάθος, μπόλικο νεύρο, καλό ρυθμό, πέντε αποβολές, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και τέσσερα τέρματα, η Αναγέννηση Καρδίτσας κατάφερε να “δραπετεύσει” από το Πύρρος Δήμας” του Λιτοχώρου με 1-3, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, θέτοντας εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος την ΑΕ Καρίτσας.

Η αναμέτρηση δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες του κόσμου καθώς ήταν ένα ντέρμπι για πολύ γερά νεύρα, με τις δύο ομάδες να κάνουν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο, με τους φιλοξενούμενους πάντως να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια καταφέρνοντας να φτάσουν στην επικράτηση παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 35’ με το γκολ του Κυπαρίσση. Η άμεση ισοφάριση στο 38’ με τον Πολίτη ήταν το «κλειδί» για τη συνέχεια του παιχνιδιού, με την ομάδα του Αλέξανδρου Κούρτογλου να φτάνει τελικά στην ολική ανατροπή στο δεύτερο μέρος με τέρματα του Αρχοντή στο 50’ και του Χασομέρη στο 62’ μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.

Έτσι, η ομάδα της Καρδίτσας έφτασε τους 35 βαθμούς έναντι 32 των Καριτσιωτών και η διαφορά τερμάτων της εξασφαλίζει την πολυτέλεια να πανηγυρίζει από απόψε μίας και τα 14 γκολ που χωρίζουν τους δύο “μονομάχους” δεν καλύπτονται την τελευταία αγωνιστική.

Το “φιλμ” του αγώνα

Στο 3ο λεπτό ο Ηλιόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά και γύρισε προς τον Κυπαρίσση με τον επιθετικό της ΑΕ Καρίτσας να στέλνει τη μπάλα άουτ έπειτα από κακή προβολή.
Στο 5’ το χλιαρό σουτ του Γκίκα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάμη
Στο 17’ ο Μπιτέλης σούταρε με το αριστερό, με τον Ζωγράφο να μπλοκάρει τη μπάλα και τους φιλοξενούμενους να ξεσπούν σε έξαλλες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Βεργέτη, θεωρώντας πως η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή.
Στο 33’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, με τον Ηλιόπουλο να πραγματοποιεί σέντρα από τη δεξιά πλευρά έπειτα από προσωπική προσπάθεια και τον Αλεξίου να κάνει το δεξί σουτ το οποίο κόντραρε και πέρασε για ελάχιστα εκατοστά κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα στο 35’ οι προσπάθειες των παικτών του Απόστολου Στύλου καρποφόρησαν και η ΑΕ Καρίτσας προηγήθηκε στο σκορ. Ο υπερδραστήριος Ηλιόπουλος ύστερα από τρομερή ενέργεια από τα δεξιά σέντραρε προς στο ύψος του πέναλτι, ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά, ο Τσάμης απέκρουσε, όμως ο επιθετικός των γηπεδούχων με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 1-0.
Η Αναγέννηση κατάφερε να βρει άμεση αντίδραση μετά το γκολ της ΑΕ Καρίτσας αφού έφτασε στην ισοφάριση στο 38’. Έπειτα από λανθασμένη μεταβίβαση του Τροίρη προς τα πίσω, ο Πολίτης έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρήκε χώρο και σούταρε με το δεξί από πλάγια θέση εντός περιοχής νικώντας με διαγώνιο σουτ τον Ζωγράφο για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕ Καρίτσας φλέρταρε με το 2-1 αμέσως, αφού στο 46’ ο Ηλιόπουλος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα με το δεξί από πολύ πλεονεκτική θέση ύστερα από τροφοδότηση του Αλεξίου.
Στο 49’ ο Πολίτης με φαλτσαριστό αριστερό σουτ απείλησε τον Ζωγράφο όμως ο τεμρατοφύλακας της ΑΕ Καρίτσας είχε την απάντηση και παραχώρησε κόρνερ.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Πολίτης εκτέλεσε το κόρνερ, με τον προωθημένο Αρχοντή να πιάνει την κεφαλιά στην καρδία της άμυνας των γηπεδούχων βρίσκοντας δίχτυα για την ανατροπή.
Στο 62’ η ομάδα της Καρδίτσας διεύρυνε το προβάδισμά της, όταν έπειτα από γύρισμα του Γκουγκούδη, ο Χασομέρης με υποδειγματικό δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ζωγράφου για το 1-3.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ΑΕ Καρίτσας προσπάθησε με κάποιες καλές στιγμές να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Στο 70’ το δεξί σουτ του Παπαιωάννου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάμη.
Στο 72’ ο Κυπαρίσσης έφτασε κοντά στο 2-3, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων με εντυπωσιακή επέμβαση με το πόδι είπε όχι στο αριστερό σουτ του πρώτου.
Στο 87’ μετά από όμορφη συνεργασία των γηπεδούχων, ο Λαγδάρης έκανε το γύρισμα προς την περιοχή από τα αριστερά, αλλά το σουτ του Κυρτέγου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 89’ αποβλήθηκε ο σκόρερ της ισοφάρισης, Πολίτης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Βεργέτη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βεργέτης Χ. (ΕΠΣ Αρκαδίας) με βοηθούς τους Βεργέτη Δ. (ΕΠΣ Αρκαδίας) και Νίκζα (ΕΠΣ Λάρισας) ενώ παρατηρητής ήταν ο Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕ Καρίτσας (Απόστολος Στύλος): Ζωγράφος, Καραγκούνης, Λαγδάρης, Κωτσιόπουλος, Τροΐρης, Ζαφειρίδης (65′ Παλαιοπάνος), Γκίκα (81′ Κυρτέγος), Παπαϊωάννου, Κυπαρίσσης, Ηλιόπουλος (65′ Τόλιος), Αλεξίου (81′ Παπαγεωργίου).
Στον πάγκο: Μιρτολάρι, Λαμπίρης, Γαλάνης, Καλαϊτζής, Δημητρουλόπουλος.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Τσάμης, Μπακρατσάς (90′ Θεολόγης Β.), Μπακαδήμας, Γκουγκούδης, Νίκιτς, Αρχοντής, Κουτρομάνης, Πολίτης, Μπιτέλης, Τζέκος (66′ Λώττας), Χασομέρης (90′ Ξέρρας).
Στον πάγκο: Θεολόγης Κ., Κοντός, Τσιρογιάννης, Καρακλάιτς, Μπλαντένοβιτς, Κοντογεώργος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This