Επιλογή Σελίδας

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά από δύο άγονες αγωνιστικές, για τη “Βασίλισσα του βορρά”, η οποία επικράτησε στο γήπεδο του Βατανιακού Κατερίνης με σκορ 3-0 του Απόλλωνα Πόντου, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 11ης αγωνιστικής της Football League.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη παρουσίασε το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με γκολ του Πασά στο 13′, ενώ στην επανάληψη παρότι έριξε την απόδοσή της, πέτυχε δύο ακόμη τέρματα με τον Γιάννη Λουκίνα, στο 71ο και 90ό λεπτό.

Οι Βεροιώτες έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του αγώνα, με αποκορύφωμα τα δύο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν και το γκολ που τους ακυρώθηκε!

Η “Βασίλισσα” μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο τέταρτο δεν άφησε τον αντίπαλό της να πάρει ανάσα! Στο 6′ ο Πασάς πλάσαρε τον Πολίτη αλλά αυτός απέκρουσε σωτήρια, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λουκίνας από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 11′ ο Λουκίνας βρήκε με το κεφάλι τον Πόζογλου, αλλά αυτός σούταρε άουτ από πολύ καλή θέση, ενώ στο επόμενο λεπτό νέα μεγάλη ευκαιρία όταν αρχικά ο Πόζογλου μόνος με τον Πολίτη έστειλε με σουτ τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Καραγιάννη κατέληξε λίγο άουτ!

Η υπεροχή της “Βασίλισσας” τελικά καρποφόρησε στο 13′ όταν ο Πόζογλου βρήκε ωραία τον Πασά και αυτός μέσα από την περιοχή έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Πολίτη γράφοντας το 0-1!

Μετά το γκολ οι Βεροιώτες έριξαν στροφές διατηρώντας όμως την πρωτοβουλία. Στο 34′ ο Λουκίνας δεν κατάφερε να νικήσει τον Πολίτη από καλή θέση, ενώ στο 38′ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η μοναδική καλή στιγμή για τον Απόλλωνα ήταν ένα γυριστό σουτ του Αμαραντίδη στο 37’ από το ύψος της περιοχής που κατέληξε άουτ.

Να σημειωθεί ότι η “Βασίλισσα” ζήτησε δύο πέναλτι στο α’ ημίχρονο, στο 6′ σε ανατροπή του Πασά και στο 36′ σε ανατροπή του Λουκίνα, ενώ στο 8′ οι Βεροιώτες διαμαρτυρήθηκαν ότι κακώς ακυρώθηκε το γκολ που πέτυχε ο Πασάς (για χέρι).

Μάλιστα, με την λήξη του ημιχρόνου ο διαιτητής Σιντόρης απέβαλε τον Γιώτη Τσαλουχίδη που εξέφρασε έντονα τα παράπονά του!

Στην επανάληψη η Βέροια έριξε τον ρυθμό της, με τους Καλαμαριώτες να ισορροπούν τον ρυθμό αλλά να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της “Βασίλισσας”.

Στο 71′ η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη διπλασίασε τα τέρματά της και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της. Ήταν ο Καραγιάννης που ξέφυγε όμορφα από δυο αντιπάλους του και από τα δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα, με τον Λουκίνα να πηδάει πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 75′ επικίνδυνη αντεπίθεση για τη “Βασίλισσα” με τον Σιμόνι να βγαίνει μόνος με τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά τον διαιτητή προς γενική έκπληξη να διακόπτει το ματς για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε παίκτη της Καλαμαριάς που ήταν πεσμένος στην απέναντι πλευρά του γηπέδου!!!

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιάννης Λουκίνας με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, όταν δέχθηκε τη σέντρα από τον Μουχάλη και με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το τελικό 0-3!

Διαιτητής: Σιντόρης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Φαλτάκας (Γρεβενών), Δέλλιος (Πέλλας)
4ος: Τακίδης (Κιλκίς)

Απόλλων Πόντου: Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Βαφειάδης, Μουρατίδης (70’ Αντωνιάδης), Δεινόπαπας (61’ Αρμενάκης), Τουρσίδης, Φράγκος, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου, Λαμπίρης.

Βέροια ΝΠΣ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας (78’ Μουχάλης), Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Μπλέτσας (67’ Οικονόμου), Βεργώνης, Καραγιάννης (85′ Αποστολόπουλος), Πασάς (78’ Μούργος), Πόζογλου (67’ Σιμόνι), Λουκίνας.

Πηγή: Κερκίδα Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This