Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Μπουολί στο 46′, ο Πιερικός κέρδισε με 1-0 τον Πανσερραϊκό στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football League.

Η ομάδα του Πιερικού έφτασε τους 17 βαθμούς και εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση του πίνακα, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές. Ήταν ένα “τρίποντο” πολύ σημαντικό για τους Κατερινιώτες, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας, καθώς επιτεύχθηκε απέναντι σε μια από τις ομάδες που είχαν εξ αρχής θέσει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Ο Πιερικός παρά τις απουσίες των τραυματιών Παπαδόπουλου και Μακρή αλλά και την αναγκαστική αλλαγή πλάνων λόγω τραυματισμού του Ντόση στο 3′, έπαιξε ψυχωμένα και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. 

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο α’ μέρος, με τον Πανσερραϊκό να έχει δύο καλές στιγμές με Γκούρτσα στο 15′ και Μέσι στο 25′ και τον Πιερικό να απαντάει με το σουτ του Δεμηρτζόγλου στο 40′. 

Στο β’ ημίχρονο, το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Κατερινιώτες που άνοιξαν το σκορ με τον Μπουολί στο 46′.

Ο Πανσερραϊκός “άγγιξε” την ισοφάριση στο 50′ αλλά ο Καραγκιολίδης νίκησε τον Γκούρτσα με τη φάση αυτή να… αφυπνίζει τους παίκτες της κατερινιώτικης ομάδας που ανέλαβαν τα ηνία και απείλησαν με κεφαλιά του Χαρτσιά στο 61′ και καλό σουτ του Μπουολί στο 62′. Μάλιστα, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα ο Πανσερραϊκός εκτός από μια κεφαλιά του Πράντο που εξουδετέρωσε στο 68′ ο Καραγκιολίδης δεν προβλημάτισε τον έμπειρο πορτιέρε του Πιερικού.

Στο 74′ ο Πιερικός έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Δεμηρτζόγλου, όμως με υπόδειξη του πρώτου βοηθού Μποζατζίδη, το τέρμα δε μέτρησε, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Πιερικού. Μάλιστα, αποβλήθηκε ο Νίκος Θεοδοσιάδης και τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Μάριος Παναγιώτου.

Στο 81′ ο Πιερικός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη καθώς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τοπαλίδη από τον Μασκανάκη, αλλά ο Κυβελίδης που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Καβουσάκη.

Η απώλεια του πέναλτι έδωσε ψυχολογική ώθηση στους φιλοξενούμενους που στα τελευταία λεπτά πίεσαν τα καρέ του Πιερικού, χωρίς όμως να έχουν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Κυβελίδης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ με αποτέλεσμα να χαθεί μία ακόμη καλή ευκαιρία για τους Κατερινιώτες.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, μέσα από το LIVE του katerinisport.gr.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Μάριος Παναγιώτου – Νίκος Θεοδοσιάδης): Καραγκιολίδης, Τοπαλίδης, Ντόσης (3′ λ.τ. Μηλιώτης – 72′ Κυβελίδης), Γιαλαμίδης, Αποστολόπουλος, Ιντζόγλου, Ίτσιος, Γκατσολάρι (79′ Κανταρτζής), Δεμηρτζόγλου (79′ Μπουζούκης), Χαρτσιάς, Μπουολί.
Στον πάγκο: Αλεξιάδης, Κρυεμάδι, Μαυρίδης, Τακίδης, Κυβελίδης, Ροβίνας.
Πανσερραϊκός (Πέτρος Στοΐλας): Καβουσάκης, Γιανναράκης (86′ Τσόπελας), Κασμερίδης, Ζέρης, Πίντο (74′ Μασκανάκης), Μαρκιόνι (66′ Κρητικός), Τσιμίκας (74′ Παπαβασιλείου), Μέσι, Πέτρου (46′ Λουφάκης), Γκούρτσας, Πράντο.
Στον πάγκο: Γουναρίδης, Γράβας, Ψάλτης, Κουτσίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This