Επιλογή Σελίδας

Ενστάσεις όσον αφορά στη νομιμότητα της τοποθέτησης του νέου Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Πιερικός διατυπώνει ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού, διά του Γραμματέα του, Γιώργου Λάλα, παραθέτοντας σημεία του Αθλητικού Νόμου, σύμφωνα με τα οποία ο Μπάμπης Πεΐδης έχει κώλυμα στην άσκηση των καθηκόντων του.
Η ανάρτηση στη σελίδα του ΣΦΙΠ:
Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961, ο Μπάμπης Πεΐδης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ.
Πριν όμως λάβει την απόφαση για τον διορισμό του Πεΐδη, θα έπρεπε να είχε διαβάσει προσεκτικά τον αθλητικό νόμο.
Να τι λέει το άρθρο 111 παράγραφος 5 για τον υποβιβασμό των Π.Α.Ε. και την διαδικασία εκκαθάρισης:

5. Πριν από την πάροδο δέκα (10) ετών από τη θέση σε εκκαθάριση Α.Α.Ε., δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση και στην με οποιονδήποτε τρόπο διοίκηση, είτε της νέας Α.Α.Ε. που τυχόν συστήνεται από το ίδιο αθλητικό σωματείο για το ίδιο άθλημα, είτε και οποιασδήποτε άλλης Α.Α.Ε. ή Αθλητικού Σωματείου, πρόσωπα τα οποία στην προηγούμενη Α.Α.Ε. είχαν την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. αυτής ή του μετόχου της με ποσοστό τουλάχιστον 10%, εκτός και αν η προηγούμενη αυτή Α.Α.Ε. εξόφλησε το σύνολο των υποχρεώσεων που τη βάρυναν κατά το χρόνο που τέθηκε σε εκκαθάριση.
Σύμφωνα λοιπόν με το αθλητικό νόμο ο Γενικός Διευθυντής της νέας ΠΑΕ Πιερικός έχει κώλυμα στην άσκηση των καθηκόντων του, ως πρόσωπο που είχε την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ στην προηγούμενη ΠΑΕ η οποία από τον Αύγουστο του 2015 δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί.
Συνεπώς, αποφάσεις της νέας ΠΑΕ όπως η σημερινή πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος της ?
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο
Πηγή: Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού

Pin It on Pinterest

Shares
Share This