Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Τσαρτσιανίδη

Μία σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 πανηγύρισε η Κοζάνη το απόγευμα της Τετάρτης, απέναντι στον Ατρόμητο Παλαμά, στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εξ’ αναβολής από την 4η αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «ερυθρολεύκους», ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή, σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ στο 53ο λεπτό, δίνοντας στην ομάδα του ένα πολύτιμο «τρίποντο», στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο μεσοεπιθετικός της Κοζάνης λίγο αργότερα αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα «ντεμπούτο» με νίκη έκανε ο νέος προπονητής της Κοζάνης, κύριος Κερδλίδης, ο οποίος έζησε το παιχνίδι με μεγάλη ένταση, από την αρχή έως και το τέλος, πανηγυρίζοντας με τους ποδοσφαιριστές του μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να χάνουν τις πιο σημαντικές, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο Παλαμά, ο οποίος δεν μπόρεσε να γίνει όσο απειλητικός ήθελε, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε.

Στο πρώτο μέρος παρακολουθήσαμε ένα κακό ματς και από τις δύο ομάδες, αφού έδειξαν πως δεν έχουν καμία διάθεση να δεχτούν γκολ, δίνοντας έτσι περισσότερη σημασία στα αμυντικά τους καθήκοντα, παρά στις επιθετικές τους επιλογές. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα διαφορετικό πλάνο και από τους δύο προπονητές, ενώ σε κάποια σημεία «άναψαν και τα αίματα» μεταξύ των παιχτών, δίνοντας ένα διαφορετικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, με το πάθος και τη δύναμη να γίνονται πρωταγωνιστές.

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 9ο λεπτό για τον Ατρόμητο Παλαμά, με τον Μπασιάκα να κάνει το σουτ και τον Στόικο να μπλοκάρει την μπάλα. Η ομάδα της Κοζάνης απάντησε αμέσως, αφού στο 10ο λεπτό, ο Συράκος με σουτ έξω από την περιοχή θα απειλήσει, αλλά ο Κουτσόπουλος θα μπλοκάρει σταθερά.

Από εκεί πέρα πέρασαν αρκετά λεπτά για να δούμε κάποια καλή φάση. Συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαυροματίδη, ο Αλεξίου με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ. Αυτές οι τρεις φάσεις είναι ότι καλύτερο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος, η Κοζάνη μπήκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, δείχνοντας πως θέλει να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 47ο λεπτό, ο Μπακάλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα απειλήσει, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα σε άουτ.

Στο 51’ έπειτα από σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Μαυροματίδης θα κάνει σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα θα καταλήξει άουτ.

Στο 53ο λεπτό όμως η Κοζάνη θα ανοίξει το σκορ, με τον Μαυροματίδη να πασάρει στον Παπαδόπουλο και ο τελευταίος αφού κάνει ωραίο κοντρόλ, θα κρεμάσει τον Κουτσόπουλο, πανηγυρίζοντας έντονα το 1-0 της Κοζάνης, μαζί με τους συμπαίκτες του.

Στο 62ο λεπτό, ο Μαυροματίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης θα γίνει στο 72ο λεπτό, όπου μετά από σέντρα του Κόκκινου, ο Κατσιγιάννης θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Από εκεί και πέρα, η Κοζάνης έδειξε διάθεση να κρατήσει το 1-0, ενώ ο Ατρόμητος Παλαμά πίεζε για την ισοφάριση. Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο ανέβαιναν και οι σφυγμοί των παιχτών, αφού υπήρξαν εντάσεις εντός αγωνιστικού χώρου, οι οποίες έληγαν σε λίγα δευτερόλεπτα.

Έτσι η Κοζάνη με το τελευτααίο σφύριγμα της αναμέτρησης, πανηγύρισε το «τρίποντο» της νίκης, φτάνοντας του 11 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας στην 8η θέση. Από την άλλη ο Ατρόμητος Παλαμά έμεινε στην 5η θέση με 13 βαθμούς.

Διαιτητής: Αντωνίου
Βοηθοί: Πατέτσος | Σκυβαλίδας
Παρατηρητής: Τζουμερκιώτης

Κοζάνη ΦΣ: (Κερλίδης) Στόικος, Αλμασίδης, Δηνοβίτσης, Πιριτζάους, Σερσέμης, Μπακάλης, Τσώτσος (46’ Παπαδόπουλος (67’ Δούμας α.α.), Αλεξίου, Συράκος (77’ Τσαγκαλίδης) Μπίντσης, Μαυροματίδης (77’ Σαρηγιαννίδης)

Ατρόμητος Παλαμά: (Παραφέστας) Κουτσόπουλος, Μετούσι, Λιάπης (60’ Βαγγελάκος), Οικονόμου, Κατσιγιάννης Σ., Μπασιάκας, Παπαδημητρίου (49’ Ζάγκος), Μίχος (80’ Γραβάνης), Καρβούνης (60’ Κόκκινος Α.), Κατσιγιάννης Τ., Παπαδημητρόπουλος (49’ Κόκκινος Σ.)

Πηγή: Top Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This