Επιλογή Σελίδας


Η αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν ξεπερνιέται ποτέ. Ό,τι καριέρα και να ακολουθήσει ο καθένας στη συνέχεια, ό,τι δρόμο κι αν τραβήξει. Ο Πέτρος Λαγούτης, εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός, παραμένει κι ένας άνθρωπος αθεράπευτα ερωτευμένος με την ασπρόμαυρη θεά και με τους ήρωές της. Κυρίως, με αυτούς που προέρχονται από τη Λατινική Αμερική.

Ο Λαγούτης είδε τον Ντιέγκο Μαραντόνα να τον σημαδεύει από παιδάκι. Του χάρισε αναμνήσεις αξέχαστες, σε ηλικίες που δεν ξεχνιούνται, που παίζουν στη συνέχεια ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας.

Ο εκ των πρωταγωνιστών του «Έτερος Εγώ», ο οποίος έκανε κάποτε τον Απόλλωνα Σμύρνης να ενδιαφερθεί για να τον εντάξει στο δυναμικό του, ταξιδεύει στο 11ο επεισόδιο του Fanatico Podcast στις εποχές που έψαχνε περιοδικά και στιγμιότυπα για να πάρει μια δόση από τον «θεό». Γυρίζει τον χρόνο πίσω, στις παραστάσεις του Μαραντόνα.

Θυμάται, ακόμα, τα συναισθήματα που του γέννησαν όχι μόνο τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του Ντιεγκίτο, αλλά και οι συνεντεύξεις του, οι σκόρπιες εικόνες από την τηλεόραση στα διαφορετικά χρόνια του ποδοσφαίρου. Θυμάται τον μύθο που δεν γκρεμίστηκε ποτέ και τον θάνατο που τον έκανε να αισθανθεί σαν να πέθανε ένα κομμάτι της παιδικής του ηλικίας, σαν να έφυγε οριστικά ο πρεσβευτής του ονείρου.

Ο Λαγούτης μιλάει παράλληλα για τους λάτιν ποδοσφαιριστές που τον σημάδεψαν, για τον δρόμο που έχει τραβήξει το σύγχρονο παιχνίδι και τις διαφορές του με το τότε, για το στοιχείο εκείνο που δεν έχουν οι σημερινοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές, για το προσεχές Μουντιάλ, για τον Βασίλη Χατζηπαναγή, για τη… συνέντευξη με τον Δημήτρη Σαραβάκο και για την ποδοσφαιρική στιγμή που θ’ αντάλλαζε με ολόκληρη την καριέρα του στο σανίδι!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This