Επιλογή Σελίδας

Σκεπτικισμός ξεκάθαρα επικρατεί πλέον στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου, αφού για ένα ακόμη ντέρμπι και μάλιστα εντός έδρας δεν κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα 1-3 από την Καβάλα για την 8η αγωνιστική της Football League, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν κι άλλο από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Αν και ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Παπαδημητρίου, το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας δεν ήταν αυτό που έπρεπε και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα. Άλλωστε η Καβάλα έδειξε συνολικά ένα καλό πρόσωπο, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλού διαστήματος που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 20λεπτο.

Διάθεση να επιτεθεί έδειξε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Καβάλα, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του στην άμυνα και με μακρινές μπαλιές να απομακρύνει τον κάθε κίνδυνο και να περάσει την μπάλα μπροστά. Όμως στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθούν να βγουν απέναντι στον Κυρίτση.

Έτσι η πίεση έφερε αποτέλεσμα, και στο 13’ (ποιος άλλος;) ο Ιάσων Παπαδημητρίου έπιασε το βολέ και παραβίασε από το ύψος της μεγάλης περιοχής την αντίπαλη εστία, για να κάνει το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του! Με κεκτημένη ταχύτητα εξάλλου ο Βουκελάτος είχε μεγάλη ευκαιρία όντας εντός της αντίπαλης περιοχής, αλλά έκανε μία παραπάνω κίνηση απ’ ότι έπρεπε με αποτέλεσμα ο Γιαλαμούδης να παρέμβει με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει κόρνερ. Ανάλογη κίνηση έκανε και ο Παπαδημητρίου κερδίζοντας κόρνερ στο 22’.

Γενικότερα το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ενδιαφέρον με τον Γαβριηλίδη από πλευράς Καβάλας να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει από το ύψος σχεδόν του πέναλτι στο 26’, όμως η μπάλα κόντραρε σε σώμα παίκτη των γηπεδούχων και ο Ξενοδόχοβ στη συνέχεια μπλόκαρε. Στο 28’ όμως η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου δεν αντέδρασε σωστά και μετά από σέντρα του Κολλά ο Κόκκορης έκανε με πλασέ από αριστερά το 1-1.

Προσπαθώντας ν’ αντιδράσει δύο διαδοχικά σουτ από Ερέρα και Κόλα έφεραν το κόρνερ στο 41’ χωρίς κάτι παραπάνω, ενώ στο 42’ από εκτέλεση φάουλ, ο Ξενοδόχοβ έκανε λανθασμένη έξοδο με τον Αγρόδημο να διώχνει στη συνέχεια την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας. Από την άλλη, ο Βουκελάτος δεν εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Ερέρα στο 44’ για να σουτάρει, ενώ ο Ξενοδόχοβ είπε όχι στο σουτ του Ορφανίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από απόσταση αναπνοής…

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στην Καβάλα και σημειώθηκε στο 54’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ορφανίδη από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής του Ξενοδόχοβ, η μπάλα έφτασε στον Κολλά, που με κεφαλιά απείλησε αλλά δεν βρήκε στόχο.

Παρά την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα ήταν αυτή που πέτυχε γκολ στη συνέχεια. Έτσι, στο 57’, ο Ορφανίδης από τα δεξιά έβγαλε την μπαλιά, ο Ξενοδόχοβ δεν ήταν σε καλή θέση, με την άμυνα παράλληλα να αδρανεί και πάλι, οπότε ο Αδαμάκης έπεσε στην πορεία της μπάλας για να κάνει το 1-2. Από την άλλη, στο 68’ λίγο έγινε να γίνει το 1-3, όταν ο Γκιοατά έκανε το λάθος και ο Γαβριηλίδης έβγαλε στον Αδαμάκη για να διώξει σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του όμως από τον Ορφανίδη έγινε το 1-3, με τον Στίκα να σκοράρει με κεφαλιά…

Στο 71’ καταγράφεται μία υποψία ευκαιρίας με κεφαλιά του Γκιοατά μετά από κόρνερ που έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο Παπαδημητρίου έκανε ένα καλό σουτ στο 75’ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, για να αποκρούσει ο αντίπαλος τερματοφύλακας και να διώξει στη συνέχεια η αντίπαλη άμυνα.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, τη στιγμή που η Καβάλα δεν ανησυχούσε, ενώ στο 85’ είχε και μία καλή φάση με τους Κολλά και Γαβριηλίδη ν’ αλλάζουν εύκολα την μπάλα και τον δεύτερο να κάνει το σουτ για να καταλήξει άουτ η μπάλα.

Κίτρινες Kάρτες: 66’ Αγρόδημος

Ολυμπιακός Βόλου (Ξηροφώτος): Ξενοδόχοβ, Γραικός (8’ λ.τ. Παπακώστας), Μπουτζίκος (37’ λ.τ. Νικλητσιώτης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Κόλα (62’ Γκιοατά), Αγρόδημος, Βουκελάτος, Παπαδημητρίου, Ερέρα (62’ Τζούριτς), Τσαγκαλίδης.

Καβάλα (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καλαντζίδης (87’ Τενεκές), Γιαλαμούδης (46’Kολαράς), Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (64’ Κέρθι), Θωμαΐδης (88’ Γεωργακόπουλος), Κολλάς, Ορφανίδης, Αδαμάκης (87’ Μελισσόπουλος).

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This