Επιλογή Σελίδας


«Η ζωή είναι ένα ταξίδι και ένα ταξίδι είναι σαν τη ζωή», έλεγε ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής Χιντετόσι Νακάτα και ο Θάνος Αλεξόπουλος το έκανε μότο ζωής. Παθιασμένος με τα γήπεδα και την κουλτούρα της Νότιας Αμερικής, έβαλε στόχο να γυρίσει όλη την ήπειρο. Και το κατάφερε! Παράλληλα με τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που κατάπινε με λεωφορεία και τρένα, σημείωνε στον χάρτη τους ποδοφαιρικούς σταθμούς.

Ο Θάνος, όλα αυτά τα χρόνια, πήγε σε 14 γήπεδα της Νότιας Αμερικής, εκ των οποίων τα εννιά ήταν στην Αργεντινή. Απόσταγμα του μεγαλύτερου ταξιδιού του ήταν το βιβλίο “70 μέρες στη Λατινική Αμερική”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Βακχικόν” και φυσικά έχει μέσα αρκετό γηπεδικό περιεχόμενο.

Με τα ταξίδια να είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση, ο Θάνος Αλεξόπουλος (Thanos Arubas το προφίλ του στο Facebook, για όποιον θέλει συμβουλές) φιλοξενήθηκε στο podcast του fanatico.gr για να μας ταξιδέψει ηχητικά. Να μας βάλει στα πέταλα των θρυλικών γηπέδων της Αργεντινής, να μας διηγηθεί πώς βρέθηκε στο βάθρο των οργανωμένων της Λανούς, πώς άλλαξε κερκίδα στο Μπομπονέρα, ποιες κερκίδες ξεχώρισε και γιατί.

Επιβιβαστήκαμε έπειτα σ’ ένα λεωφορειο για το Σαντιάγο της Χιλής, από εκεί στην Κολομβία και γυρίσαμε στην Αργεντινή για σπαρταριστές λεπτομέρειες!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This