Επιλογή Σελίδας


Ένα παιδί, που βγήκε για πρώτη φορά από τη φαβέλα, μαζί με τον τυφλό πατέρα του. Βρέθηκε στην Ελβετία, ως μέρος του εκπληκτικού Eleven Campaign, το οποίο έδειξε στην πράξη πως μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Κι εκεί, στο ίδιο γήπεδο με τα ινδάλματά του, είχε την δυνατότητα να συναντήσει τον άνθρωπο που είχε χαράξει έναν δρόμο, τον οποίο ευελπιστούσε να ακολουθήσει κι ίδιος. Τον Ροναλντίνιο.

Μια συνέντευξη που δεν έγινε ποτέ, ένα βλέμμα που αντανακλούσε πανικό, μια συνάντηση που έγινε προσπάθεια να αποφευχθεί. Τι πήγε, αλήθεια, στραβά για το χαμογελαστό παιδί; Τι έγινε ο «μάγος» που ό,τι κι αν γινόταν, είχε πάντα το χαμόγελο στα χείλη, ευγνώμων για όσα του πρόσφερε το ποδόσφαιρο;

Στο δέκατο επεισόδιο του Fanatico Podcast, θυμόμαστε το ταξίδι στην Ελβετία, τη συνάντηση και τη συνομιλία με τον Ρόνι, τη διδακτική ιστορία του Ρενατίνιο, του παιδιού που είδε το είδωλό του να του γυρνά την πλάτη και τον τρόπο που το σύγχρονο ποδόσφαιρο και η υπερπροβολή μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα: Την αγάπη για το όμορφο παιχνίδι, την ίδια του ψυχή, τον λόγο που ένα ατόφιο ταλέντο, ο σπουδαιότερος ίσως παίκτης στον κόσμο για μια περίοδο, ξέχασε γιατί χαμογελούσε, πνιγμένος από ψεύτικους φίλους και εφήμερη διασκέδαση.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This