Επιλογή Σελίδας


Ένα παιδί που περπατούσε ξυπόλυτο, έπαιζε στο σαλόνι με μια αυτοσχέδια μπάλα, ξυπνούσε τα ξημερώματα για να καταφέρει να κλοτσήσει πραγματικό τόπι. Η σχέση του με την ασπρόμαυρη θεά, έμοιαζε προδιαγεγραμμένη, παρότι ο ίδιος ποτέ δεν το ονειρεύτηκε. Το ταλέντο του Ζιοβάνι ήταν σπάνιο, ακόμα και για Βραζιλιάνo, όπως και ο χαρακτήρας του. Η βαθιά του πίστη πάντα αποτελούσε οδηγό.

Η μοίρα το έφερε ώστε να φορέσει τη φανέλα που κάποτε δόξαζε ο Πελέ. Η Ευρώπη τον υποδέχθηκε σε ένα από τα πιο ξεχωριστά της παιδιά, την Μπαρτσελόνα. Κι όταν η κατάσταση ζόρισε, ένα σημάδι ήταν αρκετό για να τον φέρει στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό. Έξι χρόνια, 101 γκολ σε 217 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Μερικά απ’ αυτά συνεχίζουν να γράφουν αχόρταγα views στο internet. Από παλιούς που νοσταλγούν, από νεότερους που μαθαίνουν ότι κάποτε στη χώρα μας υπήρχε ένας Βραζιλιάνος που μιλούσε στην μπάλα.

Το δεύτερο επεισόδιο του fanatico podcast υποδέχεται τον Αλέξανδρο Λοθάνο, τον δημοσιογράφο που πέρασε δύο βδομάδες στο Μπελέμ της Βραζιλίας για να γράψει την αυτοβιογραφία του «Μάγου», η οποία κυκλοφορεί από την MVP Publications με τίτλο: «Ζιοβάνι, ο θρύλος».

Με τον Αλέξανδρο Λοθάνο ταξιδέψαμε στα μέρη που μεγάλωσε το ψηλό παιδί που κάποτε φώναζαν περιπαιχτικά «σαλιγκάρι». Μιλήσαμε για τη σχέση του με τον Πελέ, με τους προπονητές του και με την Ρεάλ Μαδρίτης. Και φυσικά, για όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τον Ζιοβάνι ξεχωριστό τόσο εντός, όσο εκτός αγωνιστικού χώρου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This