Επιλογή Σελίδας

Ο Πανσερραϊκός ήταν ένας επικίνδυνος αντίπαλος, ωστόσο και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έπιασε τα επίπεδα που έπρεπε στην απόδοσή του, στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη δεύτερη εντός έδρας ήττα με σκορ 0-1, και ν’ αναζητεί λύσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Σκόρερ για τον Πανσερραϊκό ήταν ο Πάρντο, στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης.

Oι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πρώτο λόγο από την αρχή του αγώνα μέχρι και το τέλος του 45λέπτου, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το 0-0 να κρατά στο παιχνίδι τον Πανσερραϊκό.

Από την άλλη, ένα γκολ του Πάρντο από το πουθενά, νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε σε δύσκολη θέση τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, που αναγκάστηκαν να κυνηγούν την ισοφάριση από το 54’ και μετά. Αν και οι φιλοξενούμενοι έριξαν μετά το 0-1 το βάρος στην άμυνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου δεν είχαν τη διαύγεια και την ψυχραιμία που χρειάζονταν για ν’ ανατρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πιο δυναμικός ήδη από την αρχή του αγώνα και προσπάθησε ομολογουμένως να δημιουργήσει συνθήκες επίτευξης τέρματος, βγαίνοντας αρκετά συχνά κοντά στη μεγάλη περιοχή του Καβουσάκη.

Για παράδειγμα, στο 2’ ο Κόλα εκτέλεσε ο κόρνερ από αριστερά, ωστόσο αν και δημιουργήθηκαν συνθήκες για γκολ, ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου. Από την άλλη, στο 5’ για τον Πανσερραϊκό, ο Κρητικός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά αλλά η κεφαλιά του Πάρντο δεν απείλησε τον Ξενοδόχοφ που μάζεψε την μπάλα. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι έφταναν λίγο πάνω από το κέντρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, αλλά ουσιαστικά απειλητική φάση στα καρέ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου δεν μπόρεσαν να βγάλουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και αρκετές προσωπικές μονομαχίες και κόντρες, και τους έμενε η τελική μπαλιά και το σουτ που θα έδινε τη δυνατότητα παραβίασης της εστίας του Καβουσάκη.

Έτσι, ο Βουκελάτος στο 23’ από τα δεξιά έκανε εντός περιοχής της σέντρα, με την ομάδα του να κερδίζει όμως απλά ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο, όπως και στο 27’ με ακριβώς ίδια φάση, και με τον Καβουσάκη να διώχνει την μπάλα με γροθιά. Ο χρόνος όμως περνούσε και το γκολ δεν ερχόταν για τον Ολυμπιακό Βόλου παρά την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία στις κινήσεις, ενώ ο Πανσερραϊκός καταγράφει μόνο μία σέντρα του Ζέρη από τα δεξιά στο 37’, για να μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ο Πανσερραϊκός, προσπαθώντας να ισορροπήσει το παιχνίδι. Από την άλλη στο 45’ η υπόδειξη του Παπαδημητρίου σε θέση οφσάιντ από τον α’ βοηθό ενώ βρισκόταν σχεδόν μόνος του απέναντι στον Καβουσάκη, προκάλεσε την οργή των γηπεδούχων. Τέλος, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την ευκαιρία με κεφαλιά του Παπαδημητρίου, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, αν και στη συνέχεια οι Σερραίοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι. Ο Κόλα εκτέλεσε το κόρνερ στο 47’, και μετά από προσπάθεια να διώξει η αντίπαλη άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Παπαδημητρίου. Ωστόσο αν και από καλή θέση εντός περιοχής, ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου δεν έπιασε δυνατό σουτ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Καβουσάκης.

Σε δύο περιπτώσεις ακολούθως στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, με σέντρες του Γεωργιάδη από τα δεξιά. Μάλιστα ο Μπουτζίκος σε σουτ του Ολαϊτάν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη στο 52’ έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή της «ερυθρόλευκης» εστίας, ενώ στο 54’ έκαναν τη ζημιά… Ο Ζέρης πήρε την μπάλα από τον Γεωργιάδη, έβγαλε ωραία πάσα στον Πάρντο, και αυτός παρά το ότι μαρκαριζόταν από τον Φιλίποβιτς με «γλυκό» σουτ σκόραρε για το 0-1.

Από εκεί και πέρα τουλάχιστον οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν νεύρο, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο αμυντικές διαθέσεις αλλά και εκμετάλλευσης του χρόνου, παίρνοντας φάουλ με το παραμικρό άγγιγμα…

Μία εκτέλεση φάουλ του Κόλα στο 72’ έφερε την κεφαλιά του Φιλίποβιτς εντός αντίπαλης περιοχής, ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ, με το καθαρό μυαλό να λείπει από εκεί και πέρα στις ενέργειες των γηπεδούχων. Αν και βρίσκονταν σχεδόν συνεχώς έξω από την περιοχή του Καβουσάκη, οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου δεν έβγαλαν φάσεις, με τον Τζούριτς μόνο να βγαίνει απέναντι στον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού στο 89’, ωστόσο ο αντίπαλος πρόλαβε και έδιωξε…

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις και σε μία από τις τελευταίες φάσεις με εκτέλεση κόρνερ για τον Ολυμπιακό Βόλου, προωθήθηκε ακόμη και ο Ξενοδόχοφ εντός της αντίπαλης περιοχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό Βόλου να χάνει σημαντικούς βαθμούς, γνωρίζοντας τη δεύτερη εντός έδρας ήττα.

Κάρτες:

Κίτρινες: 7’ Τσαγκαλίδης, 76’ Αγρόδημος, Φιλίποβιτς/30’ Πίντο

Ολυμπιακός Βόλου (Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Αγρόδημος, Κόλα, Βουκελάτος (69’ Βασιλούδης), Παπαδημητρίου, Σκοπελίτης (57’ Τζούριτς), Τσαγκαλίδης

Πανσερραϊκός (Στόιλας): Καβουσάκης, Γιανναράκης, Ζέρης, Πίντο, Κρητικός, Ψάλτης, Γεωργιάδης (84’ Πέτρου), Μέσσι (63’ Κόντσι), Ολαϊτάν (74’ Λουφάκης), Κασμερίδης, Πράντο (74’ Γκούρτσας)

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This