Επιλογή Σελίδας


Του Κωνσταντίνου Ζωγλοπίτη

Ο διαχωρισμός της Alpine από τη Renault, καθώς και το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο για την ανεξαρτητοποίηση της πρώτης, σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες ενίσχυσης και εδραίωσής της ως μια εταιρεία που κατασκευάζει γνήσια sports cars.

Υπό αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη της Alpine δημιούργησαν μία ειδική έκδοση της A110s η οποία θα δοθεί στους Fernando Alonso και Esteban Ocon για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των Grand Prix. Τα αυτοκίνητα θα είναι βαμμένα στο άσπρο, μπλε και κόκκινο χρώμα των μονοθεσίων τους και θα προορίζονται αποκλειστικά γι’ αυτούς τους δύο.

Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος άλλος να την αποκτήσει, πληρώνοντας φυσικά το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Η Alpine χρειάζεται να δημιουργήσει εκ νέου μία ισχυρή εικόνα ως κατασκευαστής σπορ οχημάτων και πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό τρόπο και επικοινωνιακό μέσο για να το επιτύχει.

Μπορεί κάποτε αυτή η φήμη να ήταν έντονη κατά τη διάρκεια της εμπλοκής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν. Όπως έγινε γνωστό, τα δύο αυτοκίνητα δεν θα έχουν άλλες διαφοροποιήσεις αναφορικά με τις επιδόσεις και τη γενικότερη οδική συμπεριφορά του μοντέλου.

Θυμίζουμε ότι η Alpine A110s έχει τετρακύλινδρο σε σειρά, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου. Η χωρητικότητά του είναι 1.798 cc και αποδίδει μέγιστη ισχύ 292 PS/6.400 rpm και μέγιστη ροπή 320 Nm/2.000-6.400 rpm. Αναφορικά με τις επιδόσεις της, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,4 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 260 km/h.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This