Επιλογή Σελίδας


Τις μέρες του lockdown και των απαγορεύσεων, τα πολύβουα, γεμάτα χρώμα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής μοιάζουν με ουτοπία. Με κάτι τόσο μακρινό, σχεδόν ξεχασμένο. Οι εικόνες τους γεννούν μια αίσθηση νοσταλγίας και αγωνίας. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε νοερά στις κερκίδες τους, να ακούσουμε κάποιες από τις ιστορίες που έζησαν οι τύποι που έφεραν μια εντελώς νέα, ποδοσφαiρική αύρα στην ελληνική τηλεόραση.

Ο λόγος για τον Γιώργο Λέντζα και τον Άγγελο Γιακουμίδη, τους frontmen του Football Stories, της εκπομπής που περιπλανήθηκε στα γήπεδα του κόσμου για να φέρει στη μικρή οθόνη όμορφες ιστορίες γύρω από το ποδόσφαιρο και αυτές ακριβώς τις εικόνες από τα γήπεδα που μας έχουν λείψει.

Πρώτη στάση, Αργεντινή. Στην εκκλησία του Ντιέγο Μαραντόνα, στο Superclasico της Μπόκα με τη Ρίβερ, στο Μονουμεντάλ και στο Μπομπονέρα. Στην πόλη του Ροσάριο, που σημαίνει τόσα πολλά για το ποδόσφαιρο της χώρας, στο γήπεδο της Νιούελς Ολ Μπόις, στην έδρα των ποδοσφαιρικών «Ατρόμητων» που έμειναν αξέχαστη σε μια ολόκληρη τηλεοπτική γενιά.

Από εκεί στη Βραζιλία και στο ντέρμπι του Ρίο, ανάμεσα στη Φλαμένγκο και στη Φλουμινένσε. Αγριάδα και συνάμα τέχνη. Φαβέλες, πυροβολισμοί, μπάλα στην άμμο. Και τέλος Κολομβία. Στην πόλη του Μεντεγίν, που έμεινε στην ιστορία για τον Πάμπλο Εσκομπάρ, αλλά πλέον έχει μια τελείως διαφορετική ιστορία να διηγηθεί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This