Επιλογή Σελίδας

Αποκλειστική συνέντευξη στο KateriniSport και στον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση 

Ο Αλβανός επιθετικός Αντώνης Ροντιόν Ζγκούρι, με ελληνική υπηκοότητα, του Π.Ο. Τρίγλιας, όχι μόνο δεν έχει ευκαταφρόνητο βιογραφικό, αλλά διαθέτει και αξιοσημείωτα στατιστικά, επί σειρά ετών, σε διαφορετικές ομάδες με στόχους και φιλοδοξίες. Με αφορμή τον αγώνα με τον Πιερικό στην Κατερίνη, ανοίγει το «κουβάρι των αναμνήσεων», αρχής γενομένης από την παιδική ηλικία μέχρι τον… Αιγινιακό, τον Γιάννη Νιώπα, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ασπρόπυργο, με one word by team απολογισμό, made by KateriniSport.  

Μέσα σ’ όλα, περιστρέφονται νοητικά η αξία της φιλίας στο πρόσωπο του αντιπάλου, πλέον, Λάζαρου Γκατζολάρι, η Εθνική Αλβανίας, ο Πιερικός και η παρελθούσα πρόταση-προοπτική συνεργασίας, η πιο «ποδοσφαιρική πόλη» και η Θεσσαλονίκη, γιατί μπορεί εσείς να λέτε «σαν την (Τρίγλια) Χαλκιδική(ς) δεν έχει…», αλλά ο ίδιος «δεν την αλλάζει τη συμπρωτεύουσα…». Ποδοσφαιριστής, πάντως, στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο που ομολογεί ευθαρσώς ότι «μ’ αρέσει κάθε χρόνο να είμαι σε διαφορετική ομάδα, είναι επιλογή μου», εμείς του βγάζουμε το καπέλο και τον «ζηλεύουμε» τρόπον τινά… Ποιος δε θα ήθελε να το κάνει, άλλωστε; Δεν περιμένουμε να σκοράρει, γιατί αυτό «το έχει» πιο εύκολο, σας προειδοποιούμε… 

Εθνική Αλβανίας 

Δεν ξέρω αν θα έπαιζα στην Εθνική Αλβανίας, αν είχα την αλβανική κι όχι την ελληνική υπηκοότητα. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Θέλει και τύχη εκτός από πολλή δουλειά. 

Κεφάλαιο Αιγινιακός  

Είναι θέμα επιλογών το γεγονός ότι σήμερα ο Αιγινιακός αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ο Αιγινιακός, πάντως, ήταν μια πολύ καλή αγωνιστικά χρονιά για μένα (σ.σ. 29 συμμετοχές και 8 γκολ), με αποτέλεσμα να πάω αμέσως μετά στα Τρίκαλα, όπου διεκδικήσαμε την άνοδο. Αν έβλεπα σήμερα τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Γιάννη Νιώπα, δεν ξέρω αν θα του έλεγα κάτι. 

Η φιλία με τον Γκατζολάρι 

Ο Γκατζολάρι, σημερινός παίκτης του Πιερικού, είναι ο ποδοσφαιριστής που διατηρώ προσωπική σχέση από εκείνη την ομάδα του Αιγινιακού. Έχουμε υπάρξει συμπαίκτες σε πολλές ομάδες άλλωστε και είναι φίλος μου. Φυσικά και θα ήθελα τον Γκατζολάρι συμπαίκτη μου και πιστεύω ότι αυτό θα ξαναγίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι, άλλωστε, ένας ποδοσφαιριστής που υπολογίζω κι εκτιμώ. 

Κεφάλαιο Πιερικός  

Δέχτηκα κρούση το καλοκαίρι να πάω στον Πιερικό και παραλίγο να πάω. Τελικά κατέληξα στην Τρίγλια. Ο Πιερικός είναι από τις πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες, ακόμη καλύτερους από τον Γκατζολάρι, όπως ο Ιντζόγλου και ο Μακρής. 

Πανσερραϊκός (2012):  

Βόλτα πήγα και έφυγα. 

Οδυσσέας Κορδελιού (2013):  

Τελευταία αγωνιστική δεν ανεβήκαμε Β’ εθνική. 

Ηρακλής Αμπελοκήπων (2014):  

Δύο συνεχόμενες άνοδοι. 

Νέστος Χρυσούπολης (2016):  

Δύο συνεχόμενοι άνοδοι, επίσης. 

Aιγινιακός (2017):  

Πολύ καλή χρονιά. Υποτίθεται ότι παλεύαμε να σωθούμε και τερματίσαμε πολύ ψηλά. 

Τρίκαλα (2018):  

Αποκλειστήκαμε στο κύπελλο από τον ΠΑΟΚ. Tρομερή ομάδα, πολύ καλοί συμπαίκτες. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος, έβαλα πολλά γκολ.  

Ολυμπιακός Βόλου (2019):  

Πήραμε πρωτάθλημα κι έβαλα τα περισσότερα γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο. 

Ασπρόπυργος (2020) :  

Eντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλά διακόπηκε λόγω covid-19. 

Tρίγλια:  

Nεανική ομάδα, με στόχους και φιλοδοξίες. 

Απολογισμός 

Πέρασα ωραία σε όλες τις ομάδες, έκανα φίλους και θα ξαναπήγαινα σε όλες ευχαρίστως. 

Βόλος, Τρίκαλα ή Θεσσαλονίκη; 

Tη Θεσσαλονίκη θα διάλεγα, αν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω πού θα ήθελα να ζήσω. Δεν την αλλάζω τη Θεσσαλονίκη.  

Η πιο «ποδοσφαιρική» πόλη, πάντως, είναι ο Βόλος.  

Κάθε χρόνο και ομάδα 

Είναι επιλογή μου να είμαι κάθε χρόνο σε διαφορετική ομάδα. Μ’ αρέσει.  

Π.Ο. Τρίγλιας 

Έχουμε έμπειρους παίκτες. Έχουμε φιλοδοξίες να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται. Άργησε να έρθει η πρώτη νίκη (σ.σ. 3-2 την Καβάλα), αλλά ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια.  

Π.Ο. Τρίγλιας against Aιγινιακός 

Πάνω κάτω η Τρίγλια είναι ίδια περίπτωση με την αντίστοιχη του Αιγινιακού, όσο αφορά στον κόσμο πληθυσμιακά και τη σύγχρονη ιστορία των δύο ομάδων. Η Τρίγλια είναι τρίτη χρονιά στην κατηγορία και ο Αιγινιακός ήταν μια πενταετία στη Β’ εθνική. 

Προπονητής 

Ο Καβαλιώτης Νίκος Καραμπετάκης ήταν ο προπονητής (στον Νέστο Χρυσούπολης), που πίστεψε περισσότερο στο ταλέντο και στις δυνατότητές μου.  

Football League Bόρειος Όμιλος 

Δε μ’ έχει ενθουσιάσει ούτε μ’ έχει απογοητεύσει καμία ομάδα μέχρι σήμερα στην κατηγορία, με τις εμφανίσεις και τ’ αποτελέσματά της. Η αγωνιστική αποχή έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες στις πρώτες, τουλάχιστον, αγωνιστικές.  

Η αρχή και το… τέλος 

Λίγο ο πατέρας μου, λίγο οι φίλοι μου, λίγο μ’ άρεσε, ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω, όταν σταματήσω, νομίζω, όμως, ότι έχω μερικά ακόμη χρόνια μπροστά μου.  

Οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, χθες και σήμερα 

Αναρωτιέμαι, γιατί δεν υπάρχουν, πλέον, τόσο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από την Αλβανία σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Πολλοί Αλβανοί παίκτες αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες, αλλά ελάχιστοι στη Superleague κι αυτό είναι μια πραγματικότητα. 

φωτογραφία: ΠΑΕ Τρίγλια – Μαρία Αρχοντοπούλου

Pin It on Pinterest

Shares
Share This