Επιλογή Σελίδας

“Άγγιξε” το πρώτο εκτός έδρας “τρίποντο” στη φετινή σεζόν ο Πιερικός ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2, στο γήπεδο του Βατάν, για την 5η αγωνιστική του Βορείου ομίλου του πρωταθλήματος της Football League.

Θυμηθείτε το live από το katerinisport.gr

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστικό φινάλε με τον Πιερικό να μπαίνει μπροστά στο σκορ με 2-1 στο 90’+2′ χάρη σε γκολ του Μπαβέλη όμως ο Παναγιώτου στο 90’+4′ χάρισε στον Απόλλωνα τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας με σουτ του τελικό 2-2.

Ο Πιερικός βρέθηκε από την αρχή να “κυνηγάει” τους “Πόντιους” στο σκορ, μιας και ο Καλογέρης μόλις στο 2′ είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λαμπίρη στο σκορ μόλις στο 2′, με τους Κατερινιώτες να ισοφαρίζουν σε 1-1 με τον Κυβελίδη στο 37′. Εκτός από τα δυο γκολ, ο Πιερικός είχε και δύο δοκάρια με τους Κυβελίδη στο 33′ και Δεμηρτζόγλου στο 80′.

Ο τυπικά γηπεδούχος Απόλλων Πόντου αιφνιδίασε τους Κατερινιώτες και μπήκε από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ. Μόλις στο 2′ ο Λαμπίρης (διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής στο katerinisport και στον Νίκο Κολίτση) εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Καλογέρης με κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας του Πιερικού νίκησε τον Καραγκιολίδη, κάνοντας το 1-0. Ο Πιερικός χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο για να… συνέλθει από το σοκ και έριξε τις πρώτες.. προειδοποιητικές βολές με φάουλ του Γκατσολάρι στο 18′ (έδιωξε σε κόρνερ ο Πολίτης), σουτ του Ιντζόγλου στο 19′ μετά από κόρνερ του Γκατσολάρι (η μπάλα έφυγε άουτ) και κεφαλιά του Κυβελίδη μετά από σέντρα του Τοπαλίδη στο 24′ (μπλόκαρε ο Πολίτης). Στο 33′ ο Γκατσολάρι από το πρώτο δοκάρι σούταρε ψηλά άουτ μετά από σέντρα του Τακίδη από δεξιά και στο 34′ ο Κυβελίδης έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πολίτη, με το 1-0 να παραμένει.

Στο 37′ ο Κυβελίδης νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με προβολή, “γράφοντας” το 1-1 μετά από τροφοδότηση του Γκατσολάρι.

Η τελευταία καλή φάση του α’ μέρος ήταν και πάλι για τον Πιερικό με το μακρινό συρτό σουτ του Ίτσιου να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο β’ μέρος ο Πιερικός ήταν η ομάδα που επισκέφθηκε πρώτη τα αντίπαλα καρέ στο 48′ με φάουλ – γέμισμα του Παπαδόπουλου που εξουδετέρωσε ο Πολίτης προ του Μακρή, αλλά από εκεί και έπειτα τα ηνία του αγώνα πήρε ο Απόλλων που απείλησε στο 57′ με σουτ του Νύκταρη που έφυγε άουτ, έπειτα από ατομική ενέργεια του Μουρατίδη, ενώ στο 67′ ο Καραγκιολίδης πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ προ του Μουρατίδη. Στο 70′ ο Καραγκιολίδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μουρατίδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πιερικός “ξύπνησε” και ήταν η ομάδα που έψαξε το δεύτερο γκολ, “αγγίζοντας” το 1-2 με κεφαλιά του Δεμηρτζόγλου στο 80′, η οποία όμως χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 90’+2′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κριεμάντι από δεξιά, οι αμυντικοί του Απόλλωνα έδιωξαν, η μπάλα κατέληξε στον Κανταρτζή που έκανε το δυνατό σουτ προς την εστία και ο Μπαβέλης με προβολή άλλαξε πορεία στην μπάλα στέλνοντας την στα δίχτυα του Πολίτη.

Όλα έδειχναν πως ο Πιερικός θα πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη μακριά από την έδρα του αλλά ο Παναγιώτου στο 90’+4′ μετά από γέμισμα στην περιοχή του Πιερικού με συρτό σουτ “εκτέλεσε” τον Καραγκιολίδη διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιάρας (Καβάλας) με βοηθούς τους Σάββα και Αναστασιάδη (Σερρών) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Πουλικίδης (Δράμας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Λαμπίρης (13′) και Νύκταρης (50′) του Απόλλωνα και ο Τοπαλίδης (27′) του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):  Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Ζήσης, Νύκταρης, Βαφειάδης, Μουρατίδης, Αρμενάκης (39′ Φράγκος), Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου, Λαμπίρης.
Στον πάγκο: Μάντζαρης, Καλλιάς, Αντωνιάδης, Χατζηαθανασίου, Σαββίδης.
Πιερικός (Μάριος Παναγιώτου): Καραγκιολίδης, Γκατσολάρι, Ιντζόγλου (89′ Κριεμάντι), Κανταρτζής, Κυβελίδης (73′ Δεμηρτζόγλου), Μακρής, Ίτσιος, Παπαδόπουλος (60′ Μπουολί), Τακίδης, Τοπαλίδης (89′ Μπαβέλης), Χαρτσιάς.
Στον πάγκο: Αλεξιάδης, Μηλιώτης, Μαυρίδης, Ροβίνας, Ντόσης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This