Επιλογή Σελίδας

Αποκλειστική συνέντευξη στο KateriniSport και στον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση 

Ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός Κωνσταντίνος Λαμπίρης, του Απόλλωνα Πόντου, παίρνει τη σκυτάλη από τον… Νίκο Ναρίνογλου, μοιράζεται, μεταξύ άλλων, το παιδικό του όνειρο, με άρωμα… Ιταλίας, αφήνει ανοιχτή την πόρτα του Πιερικού, αποδίδει τα credits στον Γιώργο Μακρή, «φτιάχνει» εικόνα από το… μέλλον με συμπαίκτη, εκ νέου, τον Κωνσταντίνο Μηλιώτη, «αποτάσσεται» τον Α.Ο. Τρίκαλα κι εκλογικεύει την παρουσία του στη Νίκη Αγκαθιάς. Θέλετε κι άλλα; Eντάξει… Ψηφίζει (σ.σ. εκλογές έρχονται…) την πιο «ποδοσφαρική» πόλη (σ.σ. δεν είναι αυτή που νομίζετε…), πλέκει το εγκώμιο της οικογένειας και του προπονητή Αστέριου Γιώτσα, επισημαίνει την αξία των επιλογών και στο θέμα των managers και του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ακόμη κι εκτός Superleague. Ξέρουμε ότι μετά τις πρώτες συνεντεύξεις που έχουν προκαλέσει αίσθηση πανελλαδικά, έχετε ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών σας ακόμη υψηλότερα. Εμείς να δείτε… 

Παιδικό όνειρο Λαμπίρη against… Ναρίνογλου 

Μπορεί το παιδικό όνειρο του Νίκου Ναρίνογλου (του Ηρακλή Λάρισας, με καταγωγή από Κατερίνη), να είναι η Superleague, o ΠΑΟΚ και η Τούμπα, το δικό μου, όμως, παιδικό όνειρο είναι ν’ αγωνιστώ στο εξωτερικό και σ’ ένα από τα πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κατά προτίμηση της Ιταλίας. 

Kεφάλαιο Πιερικός  

Δική μου απόφαση ήταν ν’ αποχωρήσω από τον Πιερικό. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής.  

Αυτή τη στιγμή θα ήταν δύσκολο να επιστρέψω στον Πιερικό, διότι ανήκω στον Απόλλωνα Πόντου, όπου και αγωνίζομαι. Ποτέ δε θα έκλεινα, όμως, κάποια πόρτα, πόσο μάλλον αυτή του Πιερικού, που είναι η ομάδα της πόλης μου και της οποίας υπήρξα μέλος για δύο χρόνια. 

Εκτιμώ ότι ο Πιερικός θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή, τον κ. Θεοδοσιάδη, με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, με αρκετούς Κατερινιώτες ποδοσφαιριστές, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Γιώργος Μακρής, που μ’ έχει βοηθήσει προσωπικά, εντός κι εκτός γηπέδου, με πολλές συμβουλές του.  

Έχω υπάρξει συμπαίκτης με πολλούς από τους σημερινούς ποδοσφαιριστές του Πιερικού και διατηρώ ακόμα επαφές με ορισμένους. Ένας από αυτούς είναι και ο Κωνσταντίνος Μηλιώτης. Μακάρι κάποια στιγμή να έχουμε την ευκαιρία να ξαναπαίξουμε στην ίδια ομάδα.  

Είναι νωρίς, πάντως, για να κρίνουμε την παρουσία όλων των ομάδων στην κατηγορία.   

Α.Ο. Τρίκαλα 

Το να πετύχεις σ’ έναν σύλλογο προϋποθέτει συγκυρίες πολλών διαφορετικών πραγμάτων και στην περίπτωση της παρουσίας μου στην ομάδα των Τρικάλων, λειτούργησαν τα πράγματα αρνητικά προς το πρόσωπό μου.  

Ο Απόλλων Πόντου, η ιστορία & η Superleague 

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία που έχει η ομάδα του Απόλλωνα Πόντου. Δε δυσκολεύτηκα να πω το ναι! Οι άνθρωποί του με πλησίασαν και μου παρουσίασαν το project της ομάδας, συμφώνησα και από την πρώτη προπόνηση αντιμετώπισα παραπάνω πράγματα από αυτά που περίμενα. Αναφορικά με την επάνοδο του Απόλλωνα Πόντου στη Superleague, είναι θέμα πολλών παραγόντων.   

Κ19 ΠΑΣ Γιάννενα 

Από την παρουσία μου στην Κ19 του ΠΑΣ Γιάννενα πιο έντονα θυμάμαι το κύπελλο που κατακτήσαμε και το τουρνουά στην Ιταλία, όπου αντιμετωπίσαμε ομάδες, όπως η Ίντερ.  

Από τους συμπαίκτες που είχα τότε κι έχω επαφές είναι φίλοι μου, ο Άγγελος Λιάσος, ο οποίος αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα του ΠΑΣ και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, που αγωνίζεται στη Στουτγκάρδη στη Γερμανία…  

Νίκη Αγκαθιάς 

Δέχτηκα μια πολύ καλή πρόταση από την ομάδα της Νίκης Αγκαθιάς, που διέθετε ισχυρή διοίκηση, δυνατή έδρα και είχε πραγματοποιήσει ηχηρές μεταγραφές, ώστε ν’ αγωνιστώ εκεί έχοντας σημαντικό ρόλο στην ομάδα και μέσω αυτής να βοηθηθώ και να βοηθήσω, όπως τελικά και έγινε… Ο στόχος της ομάδας ήταν να σωθεί, γεγονός που και λόγω covid-19, επιτεύχθηκε…  

Η οικογένεια και τα πρότυπα 

Από τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα, η οικογένειά μου με στηρίζει και σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές είναι δίπλα μου. Πρότυπό μου από πάντα προσπαθώ να έχω ποδοσφαιριστές στη θέση μου, που παίζουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.  

Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα ή Γιάννενα; 

Πανέμορφες πόλεις όλες. Καθεμιά έχει τον δικό της κόσμο και τη δικιά της κουλτούρα. Έχω περάσει σε όλες πολύ ωραία κι έχω αποκτήσει πολλούς φίλους.  

H πιο «ποδοσφαιρική» πόλη 

Η πιο «ποδοσφαιρική» πόλη, στην οποία με μεγάλη ευχαρίστηση θα ζούσα, είναι τα Γιάννενα. Όλος ο κόσμος εκεί ζει για το ποδόσφαιρο και για την ομάδα της πόλης, τον ΠΑΣ Γιάννενα.  

Ο ρόλος του manager 

Δεν ξέρω αν ο manager ποδοσφαιριστών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολυτέλεια, αναγκαίο κακό ή μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Όλα εξαρτώνται από τις επιλογές που κάνουμε. Ποτέ δεν ξέρουμε, εκ των προτέρων, αν κάποια επιλογή που κάνουμε είναι σωστή.  

Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής 

Mπορεί να ζήσει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, εκτός Superleague, μόνο από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια, πριν το τέλος της καριέρας του, είναι αναγκαίο να έχει αποφασίσει για το μέλλον του.  

Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. 

Ο προπονητής 

Ο προπονητής που με ανέδειξε ποδοσφαιρικά και με έχει βοηθήσει και ως ποδοσφαιριστή και ως άνθρωπο, είναι ο Αστέριος Γιώτσας. Ήμουν για πολλά χρόνια μέλος της Ακαδημίας του. 

Δεν πιστεύω ότι μ’ έχει αδικήσει κάποιος προπονητής μέχρι σήμερα. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και αξιολόγησης.  

Pin It on Pinterest

Shares
Share This