Επιλογή Σελίδας

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός Βόλου. Για την 4η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν με 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 46′.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια αγχωτική νίκη, με τον Απόλλωνα Πόντου να έχει δοκάρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Ξενοδόχοφ να ενεργεί σωτήρια.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν δυνατό, με πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να δημιουργήσει παιχνίδι και να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Μάντζαρη.

Οι φιλοξενούμενοι του Απόλλωνα πίεζαν ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 15’ να ανοίξουν το σκορ. Ο Παπαδημητρίου σε κενή εστία πλάσαρε άουτ, μετά από πάσα του Βουκελάτου.

Στο 19 ο Νύκταρης σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Νέα καλή προσπάθεια για τον Ολυμπιακό στο 24’. Το μακρινό σουτ του Κόλα έξω από την περιοχή κατάληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Μάντζαρη.

Ο Απολλων στο 37’ λίγο έλειψε να πετύχει γκολ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Ο Δαλανιόπουλος βγήκε τετ α τετ με τον Ξενοδόχοφ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σωτήρια.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ με τον Μάντζαρη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε στο πρώτο λεπτό, στο 46’, να ανοίξει το σκορ. Από μπαλιά που έγινε μέσα στην περιοχή, ο Μάντζαρης έκανε άστοχη έξοδο, με τον Παπαδημητρίου να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έχοντας αποκτήσει ψυχολογία έχασε ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Τζούριτς να έχει τρεις πολύ καλές στιγμές. Στο 55’ το σουτ του Σέρβου επιθετικού απέκρουσε σωτήρια ο Μάντζαρης, ενώ στο 62’ ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζούριτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά που επιχείρησε ο Σέρβος, μετά από σέντρα του Μπουτζίκου στο 64’.

Μετά το 65’ οι παίκτες του Απόλλωνα προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να απειλήσουν το τέρμα του Ξενοδόχοφ, έχοντας μια ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων.

Στο 73’ πέρασε στο παιχνίδι ο Χερμάν Ερέρα, με τον Αργεντινό να κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 80’ «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ. Ο Τσαγκαλίδης έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Μάντζαρης απέκρουε με την μπάλα να χτύπα και στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Παπαδημητρίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σκοπελίτης σούταρε για να μπλοκάρει την μπάλα ο Μάντζαρης.

Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο 93′. Ο Νύκταρης μπήκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον Ξενοδόχοφ, ο οποίος απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)
Βοηθοί: Μηνούδης (Πιερίας), Νίκζας (Λάρισας)
4ος διαιτητής: Πολυχρόνης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Κόλα, Φιλίποβιτς-Αμαραντίδης

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ, Γραικός (31’ λ.τρ. Τζούριτς), Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Αγρόδημος (87’ Παπακώστας), Κόλα, Βουκελάτος (73’ Ερέρα), Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης, Παπαδημητρίου (87’ Βασιλούδης).

Απόλλων Πόντου Μάντζαρης, Δαλιανόπουλος, Ζήσης (46’ Χατζηαθανασίου), Νύκταρης, Βαφειάδης, Μουρατίδης (66’ Φάγκος), Δεινόπαπας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου, Λαμπίρης.

Πηγή: Goal Post

Pin It on Pinterest

Shares
Share This