Επιλογή Σελίδας

Του Παντελή Τσαουσίδη

Καθολικός, επιθετικός και αποτελεσματικός ο Πανσερραϊκός στην Κοζάνη, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 με τον Τόμας Πράντο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς με δύο δικά του γκολ με το κεφάλι, έδωσε τους 3 βαθμούς στα «Λιοντάρια» και τώρα πάνε στην Βέροια που βρίσκεται στην πρώτη θέση της Football League.

Το παιχνίδι στην Κοζάνη ήταν «must win» για τον Πανσερραϊκό, καθώς μετά την πολύ απαιτητική εκκίνηση με την 3άδα των αγώνων με Καβάλα, Πιερικό και Τρίγλια και την συγκομιδή των 4 βαθμών, οι 3 βαθμοί στο ΔΑΚ Κοζάνης έπρεπε να μπουν στο… σακούλι των «Λιονταριών».

Οι ποδοσφαιριστές του Πέτρου Στοΐλα, έδειξαν από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις τους… πνίγοντας την ομάδα της Κοζάνης, με μεγάλη κατοχή και ασφυκτική πίεση ψηλά όταν χανόταν η μπάλα.

Στο πρώτο μέρος, ο Πανσερραϊκός είχε καθολική υπεροχή πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 0-0, ωστόσο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, τα «Λιοντάρια» θα έπρεπε να πετύχουν ένα τέρμα, καθώς ήταν το μοναδικό που έλειπε από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με το επιθετικό κρεσέντο των «Κόκκινων».

Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 1ο μόλις λεπτό, όταν ο Ζέρης έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, με τον Γεωργιάδη να κοντρολάρει ωραία την μπάλα, το σουτ που επιχείρησε όμως πέρασε άουτ. Στο 19ο λεπτό, ο Κόντσι… χόρεψε τους αντιπάλους του από τα δεξιά, έστρωσε την μπάλα στον Ζέρη, αλλά το σουτ του κόπηκε από τον Ψάρρα με υπερένταση. Στο 20ο λεπτό έρχεται η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό, όταν ο Πράντο έκανε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να μην του κάνει την χάρη και να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 24ο λεπτό η Κοζάνη έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια, χωρίς ωστόσο να είναι απειλητική, καθώς ο Τσικόπουλος έκανε ένα αδύναμο σουυ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει εκτός.

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε να πιέζει και να προσπαθεί να πετύχει ένα γκολ, με τον Πράντο να χάνει ακόμα μια ευκαιρία στο 27ο λεπτό, καθώς η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Γεωργιάδη… ξύρισε το δοκάρι και κατέληξε άουτ. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε εμπιστοσύνη στο κεφάλι του και στο 35ο λεπτό είδε τον Ψάρρα εκτός θέσης, και με κεφαλιά προσπάθησε να περάσει την μπάλα από πάνω του, χωρίς επιτυχία. Στο 40ο λεπτό, ο Καβουσάκης αντιλήφθηκε έγκαιρα την αντεπίθεση που προσπάθησε να βγάλει η Κοζάνη, με τον Σέα να βγαίνει απέναντι από τον πορτιέρε του Πανσερραϊκού, ο οποίος του έκλεισε καλά την γωνία και το οπτικό πεδίο, αναγκάζοντας τον παίκτη της Κοζάνης να κάνει το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πανσερραϊκό να έχει την καθολική υπέροχη και τον έλεγχο του παιχνιδιού, παίζοντας ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτό που του έλειπε για να πάει στα αποδυτήρια ευχαριστημένος, ήταν το γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με τον Πανσερραϊκό να έχει και πάλι την κατοχή και να είναι η ομάδα που πίεζε για να πετύχει το γκολ. Στο 51ο λεπτό, ο Φάμπρι με έξοχη ατομική προσπάθεια, πέρασε από δύο παίκτες της Κοζάνης βγαίνοντας απέναντι από τον Ψάρρα, το σουτ που έκανε όμως πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα τα «Λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ, όταν ο Κόντσι έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Πράντο να κάνει και πάλι την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ψάρρα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Πανσερραϊκό. Ο Αργεντινός επιθετικός όμως, στην επόμενη φάση μετά το γκολ που σημείωσε, έκανε και πάλι του κεφαλιού του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Στο 70ο λεπτό ο Καβουσάκης έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του, καθώς πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη απόκρουση σε ένα δυνατό σουτ και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Αυτή ήταν και οι τελεύταια φάση του παιχνιδιού, καθώς μετά οι δύο προπονητές προέβησαν σε πολλές αλλαγές, με τον ρυθμό να πέφτει και τον Πανσερραϊκό να κάνει διαχείρηση του αποτελέσματος.

Τα «Λιοντάρια» έφτασαν στους 7 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές στην Football League και τώρα στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Βέροια στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Φράγκος (Μακεδονίας)

Κάρτες: Κίτρινες: 43′ Σέα / 14′ Κόντσι

ΑΕΠ Κοζάνης (Ναντβόρνικ): Ψάρρας, Τρομπούκης, Κυριαλάνης, Κοτταρίδης, Καραγιαννίδης, Ταΐρης, Λι, Φράνκο, Νικολίτσας, Τσικόπουλος, Τσιάρας.

Πανσερραϊκός (Στοΐλας): Καβουσάκης, Κασμερίδης, Γιανναράκης, Ζέρης (46′ Κάλι), Πίντο, Κρητικός, Μαρκιόνι (65′ Ψάλτης) , Κόντσι, Γεωργιάδης (65΄Πέτρου), Λουφάκης (Γράβας), Πράντο (87′ Γκούρτσας).

Πηγή: Σέρρες Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This