Επιλογή Σελίδας

Κατώτερος των προσδοκιών ο Πιερικός γνώρισε τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα της Football League, χάνοντας με 3-0 από την Καβάλα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Οι Κατερινιώτες μέσα σε ένα καταστροφικό τετράλεπτο στις αρχές του β’ μέρους δέχτηκαν δυο γκολ από τους Αδαμάκη στο 47′ και Στίκα στο 49′ ενώ η αποβολή του Γιαλαμίδη στο 54′ έβαλε την… ταφόπλακα σε οποιεσδήποτε βλέψεις θα είχε η ομάδα για να διεκδικήσει κάτι στον αγωνιστικό χώρο του “Ανθή Καραγιάννη”. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 85′ με το δεύτερο γκολ του Αδαμάκη.

Τα δοκάρια του Πιερικού υπερασπίστηκε ο 18χρονος (27-02-2002) τερματοφύλακας Κώστας Αλεξιάδης, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας σε επίσημο αγώνα παίρνοντας τη θέση του Καραγκιολίδη που έμεινε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού (ο Τζήμας δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή).

Η ομάδα του Πιερικού εμφανίστηκε στο παιχνίδι μόνο στο πρώτο μισό του α’ μέρους οπότε και απείλησε με σουτ των Ιντζόγλου (9, άουτ και 15′, μπλόκαρε ο Κυρίτσης) και Δεμηρτζόγλου (12′, άουτ και 28′, άουτ).

Η Καβάλα έκανε την παρουσία της αισθητή μετά το ημίωρο, με δύο σουτ του Παπαδόπουλο στο 35′ (έφυγε άουτ) και 37′ (απέκρουσε ο Αλεξιάδης και στη συνέχεια με τη βοήθεια του Ιντζόγλου μπλόκαρε).

Το α’ μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική για τον Πιερικό.

Στο 47′ ο Αδαμάκης με κοντινό σουτ νίκησε τον Αλεξιάδη, ανοίγοντας τον σκορ για τους Καβαλιώτες.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήλθε και το 2-0, στο 49′ με τον Στίκα. Μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στο σώμα του Αλεξιάδη και πέρασε τη γραμμη για δεύτερη φορά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν γρήγορα προβάδισμα δύο τερμάτων.

Το σοκ για τον Πιερικό ήταν μεγάλο και η… σεμνή τελετή τελείωσε στο 54′ όταν ο Γιαλαμίδης ανέτρεψε τον Κόκκορη στο ημικύκλιο της περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα καθώς θεωρήθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμα στα εναπομείναντα λεπτά, αγγίζοντας το τρίτο γκολ στο 64′ αλλά ο Μακρής έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ορφανίδη.

Το “κερασάκι στην τούρτα” για τους “Αργοναύτες” έβαλε στο 85′ ο Αδαμάκης με τους γηπεδούχους να πιάνουν την άμυνα του Πιερικού στον… ύπνο με εκτέλεση φάουλ και τον Αδαμάκη να βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας, “γράφοντας” με πλασέ μέσα από την περιοχή το τελικό 3-0.

Ο Πιερικός μετά την ήττα παρέμεινε στους 6 βαθμούς ενώ οι Καβαλιώτες έκαναν το απόλυτο έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμούς αγώνες.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κακουλίδης (Θράκης) με βοηθούς τους Καραγιάννη (Θράκης) και Κουβαλάκη (Δράμας) ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Πουλικίδης (Δράμας).

Εκτός από την κόκκινη κάρτα του Γιαλαμίδη στο 54′, ο διαιτητής τιμώρησε ακόμη με κίτρινες κάρτες τους Τοπαλίδη (26′), Κυβελίδη (79′) και Παπαδόπουλο (90’+3′) του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Θωμαΐδης (81′ Βακιρτζής), Ορφανίδης (74′ Γεωργακόπουλος), Βαλαβανόπουλος (74′ Μελισσόπουλος), Κόκκορης (57′ Κέρθι), Παπαδοπουλος (46′ Αδαμάκης).
Πιερικός (Μάριος Παναγιώτου): Αλεξιάδης, Τοπαλίδης (59′ Κανταρτζής), Χαρτσιάς, Γιαλαμίδης, Αποστολόπουλος, Μακρής, Παπαδόπουλος, Ιντζόγλου (74′ Ίτσιος), Κυβελίδης (74′ Μηλιώτης), Γκατσολάρι (87′ Τακίδης), Δεμηρτζόγλου (60′ Μπουολί).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This