Επιλογή Σελίδας

Μπορεί η είδηση της ημέρας από τον Πιερικό να ήταν η απομάκρυνση του Σάκη Παπαβασιλείου και των συνεργατών του και η αντικατάσταση από τον Μάριο Παναγιώτου και τον Νίκο Θεοδοσιάδη αλλά υπήρχε και αγώνας, στον οποίο οι Κατερινιώτες με δύο γκολ του Δεμηρτζόγλου επικράτησαν με 2-0 του Θεσπρωτού, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football League. Η ομάδα του Πιερικού έφτασε στο δεύτερο εντός έδρας “τρίποντο” και ανέβηκε στην 3η θέση του πίνακα με 6 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός Βόλου. Το… έργο των Σερρών “επαναλήφθηκε” από την… ανάποδη με τον Πιερικό να ανοίγει το σκορ στο τέλος του α’ μέρους (43′) και να φτάνει στο τελικό 2-0 με το… καλημέρα του β’ μέρους (46′). 

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ο Πιερικός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες με κορυφαία τη φάση του 37′ όταν ο Γκατσολάρι ολιγώρησε μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να δώσει αργά στον επερχόμενο Κυβελίδη, όμως ευτύχησε να προηγηθεί στο 43′ με έξοχο πλασέ του Δεμηρτζόγλου, ο οποίος δέχτηκε έξυπνη πάσα του Γκατσολάρι λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, προχώρησε απέναντι από τον Κίναλη και τον “εκτέλεσε” περνώντας τη μπάλα από πάνω του. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παπαδόπουλος κινήθηκε όμορφα στο αριστερό άκρο της αντίπαλης άμυνας και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Δεμηρτζόγλου που με κεφαλιά “έγραψε” το 2-0. Από το σημείο αυτό και μετά, ο Πιερικός έριξε βάρος στη διαχείριση του προβαδίσματος με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρωτοβουλία χωρίς όμως να μπορούν να τη μετουσιώσουν σε γκολ. Η κορυφαία στιγμή για τους Ηπειρώτες ήλθε στο 73′ αλλά η κεφαλιά του Καζβιρόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με το 2-0 να παραμένει. Η χαμένη ευκαιρία του Θεσπρωτού αφύπνισε τους Κατερινιώτες που έψαξαν το τρίτο γκολ, εκμεταλλευόμενοι και τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων που έψαχναν απεγνωσμένα να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος αν και χρειάστηκε η επέμβαση του Καραγκιολίδη στη βολίδα του Πατσέκο στο 88′ αλλά και η συμβολή της τύχης για δεύτερη φορά καθώς στο 89′ οι παίκτες του Ρότσα είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Σαραντίδη.

Ο Πιερικός παρατάχθηκε όπως ακριβώς είχε παίξει και απέναντι στον Πανσερραϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης, δεξιά ο Τοπαλίδης και αριστερά ο Χαρτσιάς, στο κέντρο της άμυνας Γιαλαμίδης και Αποστολόπουλος, Μακρής και Ιντζόγλου ως αμυντικοί μέσοι, πιο μπροστά τους ο Γκατσολάρι, στο δεξί άκρο ο Δεμηρτζόγλου, στο αριστερό άκρο ο Παπαδόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Κυβελίδης ενώ στη διάρκεια του αγώνα δεν άλλαξε ο σχηματισμός αλλά μόνο τα πρόσωπα, με τον Μπουολί να αγωνίζεται ως φορ στη θέση του Κυβελίδη.

Η εικόνα του Πιερικού ήταν βελτιωμένη σε σχέση με την πρεμιέρα, κάτι απόλυτα λογικό γιατί οι ομάδες χωρίς τη δυνατότητα φιλικών αγώνων λόγω των περιορισμών της πανδημίας Covid-19 θα βρουν ρυθμό και θα βελτιώσουν την εικόνα τους παιχνίδι με το παιχνίδι, στο φετινό σύντομο πρωτάθλημα των πολλών ιδιαιτεροτήτων.

Επόμενο παιχνίδι για τους Κατερινιώτες, η σαββατιάτικη αναμέτρηση εκτός έδρας με την πρωτοπόρο Καβάλα.

Το “φιλμ” του αγώνα
5′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κωνσταντίνου από αριστερά, ο Ζιώγας έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Καραγκιολίδη.
9′ Ο Γκατσολάρι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
19′ Μετά από συρτή σέντρα του Δεμηρτζόγλου από δεξιά, ο Κυβελίδης έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής όμως η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή από αντίπαλο αμυντικό και στη συνέχεια της φάσης ο Παπαδόπουλος επιχείρησε νέο σουτ που έκοψαν οι αμυντικοί.
20′ Ωραίο στοπάρισμα και δυνατό σουτ του Μπίκα από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη.
27′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσολάρι από αριστερά, τόσο ο Γιαλαμίδης όσο και ο Δεμηρτζόγλου δε μπόρεσαν να βρουν με το κεφάλι τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι.
31′ Σέντρα σουτ του Γκατσολάρι μέσα από την περιοχή του Θεσπρωτού και αριστερά, η μπάλα κατέληξε κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυντικού, κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
37′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό να ανοίξει το σκορ αλλά ο Γκατσολάρι που βρέθηκε απέναντι από τον Κίναλη άργησε να “εκτελέσει” και προτίμησε να δώσει στον επερχόμενο Κυβελίδη από δεξιά, όμως ο έμπειρος φορ του Πιερικού δεν ήταν δυνατόν να προλάβει τη μπάλα και έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ.
43′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Δεμηρτζόγλου δέχτηκε τη μπάλα από έξυπνη τροφοδότηση του Γκατσολάρι λίγο μετά τη μεσαία γραμμή, διέσχισε το γήπεδο και βρέθηκε απέναντι από τον Κίναλη και με ψύχραιμο πλασέ πέρασε τη μπάλα από πάνω του, “γράφοντας” το 1-0 για τους Κατερινιώτες.

46′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Θεσπρωτού, μπήκε στην περιοχή και έβγαλε “συστημένη” πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Δεμηρτζόγλου που με κεφαλιά έκανε το 2-0.
48′ Συρτό σουτ του Πατσέκο από το ύψος της περιοχής, έπεσε και μπλόκαρε εύκολα ο Καραγκιολίδης.
57′ Σέντρα σουτ του Ζούρκου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη που ήλεγχε τη φάση.
70′ Σουτ του Ραμίρεζ έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ πέφτωντας στη δεξιά του γωνία ο Καραγκιολίδης.
73′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Θεσπρωτό με τον Καζβιρόπουλο να σημαδεύει με κοντινή κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη.
76′ Σέντρα του Τοπαλίδη από δεξιά, δε μπόρεσε ο Μπουολί να βρει τη μπάλα με το κεφάλι.
84′ Σε αντεπίθεση για τον Πιερικό, ο Μπουολί προτίμησε να τελειώσει μόνος του την προσπάθεια ενώ είχε στηρίγματα αριστερά και δεξιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
88′ Βολίδα του Πατσέκο έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Καραγκιολίδη.
89′ Μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Σαραντίδης από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με τη μπάλα να χτυπάει ξανά στο οριζόντιο δοκάρι του Πιερικού!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπεκιάρης (Καρδίτσας) με βοηθούς τους Βογιατζή (Καρδίτσας) και Νταβέλα (Θεσσαλονίκης) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Θεοχάρης (Μαγνησίας).
Κίτρινες κάρτε αντίκρισαν ο Χαρτσιάς (62′) του Πιερικού και οι Ζιώγας (36′) και Κοντοές (90’+5′) του Θεσπρωτού.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Καραγκιολίδης, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς, Γιαλαμίδης, Αποστολόπουλος, Μακρής, Ιντζόγλου (72′ Κριεμάντι), Γκατσολάρι (83′ Ντόσης), Κυβελίδης (61′ Μπουολί), Δεμηρτζόγλου, Παπαδόπουλος (72′ Μηλιώτης).
Στον πάγκο: Τζήμας, Ροβίνας, Κανταρτζής, Τακίδης, Τουλίκας.
Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Ζούρκος (59′ Καζβιρόπουλος), Κωνσταντακόπουλος (80′ Πέντσας), Γώγος Γ., Κοντοές, Ζιώγας (46′ Πετράκης), Κωνσταντίνου, Ραμίρεζ (63′ Γώγος T.), Πατσέκο, Μπίκας, Σαραντίδης.
Στον πάγκο: Διγκόζης, Κάτσης, Κολιοφούκας, Σταυρίδης, Γκάντσιερ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This