Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπιτόλα

Με «χρυσό» σκόρερ τον Ιάσονα Παπαδημητρίου στο 3’ της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε νικηφόρα τη φετινή του προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Football League, επικρατώντας με 1-0 της Τρίγλιας στη Φιλιππούπολη. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος, να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού και στο τέλος να παίρνει δίκαια την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Με το «δεξί» και «χρυσό» σκόρερ τον Παπαδημητρίου, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τρίγλιας και να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Football League. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί και μαχητικοί στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Φιλιππούπολης Λάρισας. Μάλιστα, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ από νωρίς, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδημητρίου στο 3’ (σ.σ. το είχε κερδίσει ο ίδιος στο 2’) και να κρατήσουν το προβάδισμά τους μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού. Αξίζει να αναφερθεί πως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αποβλήθηκε στο 93’ και θα δεν θα μπορέσει να καθίσει στο επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα παρατάχθηκαν οι Γραικός, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης και Μπουτζίκος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Αγρόδημος και Κόλα που είχαν μπροστά τους σε ρόλο δεκαριού τον Τσαγκαλίδη, ενώ οι Σκοπελίτης και Βασιλούδης επιχειρούσαν από τις πτέρυγες. Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Παπαδημητρίου.

Δύο λεπτά από την έναρξη του παιχνιδιού, ο Παπαδημητρίου κέρδισε πέναλτι από τράβηγμα που δέχθηκε από αντίπαλό του και το μετέτρεψε σε γκολ στο 3’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Μετά από δύο λεπτά, ο Τσαγκαλίδης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι», όμως, ο Παλαβράκης δεν αιφνιδιάστηκε, μπλοκάροντας τη μπάλα. Στο 14’ ο κεντρικός επιθετικός μέσος του Ολυμπιακού Βόλου, Τσαγκαλίδης, έκλεψε αρχικά τη μπάλα και στη συνέχεια επιχείρησε το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Τρίγλιας να μπλοκάρει εκ νέου τη μπάλα. Ένα λεπτό από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Παπαδημητρίου σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Η Τρίγλια προσπάθησε στη συνέχεια να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 35’ ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Παπαστεριανό να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και να στέλνει τη μπάλα άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Οσμάναγκιτς δεν μπόρεσε να νικήσει με τον ίδιο τρόπο τον Ξενοδόχοφ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, έπειτα από σέντρα του Πανάγου. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Στέφανου Ξηροφώτου έφυγαν για τα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα ενός τέρματος.

Στο 53’ ο Βουκελάτος σέντραρε ωραία, με τον Παπαστεριανό να διώχνει σε κόρνερ και τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παλαβράκη. Στο επόμενο λεπτό, ο Κόλα επιχείρησε να εκτελέσει απευθείας το κόρνερ που κέρδισε νωρίτερα η ομάδα του, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Τρίγλιας. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, καθώς δεν σημειώθηκε κάποια κλασική ευκαιρία, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-0 του πρώτου μέρους και με χρυσό σκόρερ τον Παπαδημητρίου, ο Ολυμπιακός Βόλου να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Αξίζει να αναφερθεί πως στο 93’ ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορέσει να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού για το επόμενο ματς της ομάδας.

Σκόρερ: 3΄πεν. Παπαδημητρίου.
Κίτρινες: 34’ Μπουτζίκος-11’ Παπαστεριανός, 17’ Καλαϊτζίδης.
Δ
ιαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Κουφός (Μακεδονίας) 4ος διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας).

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Αγρόδημος, Κόλα, Σκοπελίτης (75’ Κολέλα), Βασιλούδης (48’ Βουκελάτος), Τσαγκαλίδης (88’ Παπακώστας), Παπαδημητρίου (88’ Τζούριτς).

Τρίγλια Παλαβράκης, Πανάγου, Γαλούπης, Παπασγεργιανός, Βοσκόπουλος, Καλαϊτζίδης (77’ Τότσκα), Ευθυμιάδης (68’ Μπρίτο), Δόρης, Ζγκούρι (87’ Σμυρλής), Οσμάναγκιτς (68’ Ντούγκα), Ποζατζίδης.

Ακολουθεί βίντεο, με τo νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου:

Πηγή: Goal Post

Pin It on Pinterest

Shares
Share This