Επιλογή Σελίδας

Του Αντώνη Χατζηκυριακίδη

Με άνετη νίκη (3-0) επί της ΑΕΠ Κοζάνης ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Βέροια. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν καλύτερη, προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μέρος, κράτησε το προβάδισμα της και σημείωσε τρίτο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπάθησε φιλότιμα.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με 2-0. Το σκορ άνοιξε νωρίς, στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία της Βέροιας. Ο Γιάννης Πασάς βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το δεύτερο γκολ και έχασαν δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 27’ ο Μούργος έβγαλε μόνο τον Λουκίνα αλλά το σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε από τον Ψαρρά. Στο 35’ ο Παπαχρήστος έκανε μια μεγάλη κούρσα, πάσαρε στον Πασά αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΠ.

Κομβικό σημείο του πρώτου μέρους ήταν το 42’. Η ΑΕΠ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και η Βέροια στην επόμενη φάση έφτασε στο 2-0. Συγκεκριμένα, ο Λι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή της Βέροιας, ο Κοτταρίδης έκανε την προβολή από κοντά αλλά ο Βελλίδης απόκρουσε δύσκολα. Στην συνέχεια της φάσης, η Βέροια βγήκε μπροστά, ο Μούργος ανατράπηκε από τον Κοτταρίδη και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Γιάννης Πασάς.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΠ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 54’ όταν μετά από προσπάθεια του Παπαδόπουλου, ο Πάλλας έκανε προβολή από κοντά αλλά και πάλι ο Βελλίδης έσωσε την εστία της Βέροιας.

Από την άλλη πλευρά, η Βέροια προσπάθησε να χτυπήσει τον αντίπαλο με γρήγορες αντεπιθέσεις και είχε τρια καλά σουτ από πλάγια θέση, μέσα στην περιοχή, με τους Σιμόνι στο 49’, Πασά στο 51’ και Πόζογλου στο 67’ που κατέληξαν άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για γκολ είχε η Βέροια και στο 80’ με σουτ του Σιμόνι από καλή θέση που κατέληξε άουτ.

Στο 90′ η Βέροια έφτασε στο 3-0. Ο Πασάς έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Πόζογλου με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Τσάρας (Κουκούμης, Κουβαλάκης)

Βέροια ΝΠΣ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Βεργώνης (84’ Ντι Τζιοβάνι), Μπλέτσας (59’ Οικονόμου), Μούργος (59’ Πόζογλου), Πασάς, Λουκίνας (70’ Αποστολόπουλος), Σιμόνι (84’ Καραγιάννης)

ΑΕΠ Κοζάνης: Ψαρράς, Τρομπούκης, Ντούκας, Κοτταρίδης (80’ Τσάρας), Καραγιαννίδης, Ταΐρης (86’ Βοριαζίδης Μ), Τσικόπουλος (64’ Φωλίνας), Παπαδόπουλος, Πάλλας, Λι (80’ Αιχμαλωτίδης), Τζελέπης (46’ Βοριαζίδης Κ).

Πηγή: Πληροφοριοδότης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This