Επιλογή Σελίδας


Του Βασίλη Σκουντή

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να προλάβει την διορία της 24ης Φεβρουαρίου, είχε αίσιο τέλος και ο Μάριο Χεζόνια γίνεται κάτοικος Αθηνών.

Όπως διαβάσατε, οι πράσινοι πάλεψαν για να αποκτήσουν τον νεαρό σκόρερ (γίνεται 26 στις 25/2) που ήταν free agent από τον περασμένο Δεκέμβριο και τα κατάφεραν, ολοκληρώνοντας μια κίνηση που προκάλεσε έκρηξη συναισθημάτων.

Όχι μόνο γιατί ο Κροάτης είναι… αγαπητικός του τριφυλλιού, αλλά και γιατί μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Ποιοι είναι αυτοί;

Οι εξής δύο: Η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και ένα δυνατό φίνις στη EuroLeague.


Οι πράσινοι του Όντεντ Κάτας έχουν 10 αγώνες, στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ, στο Βερολίνο με την Άλμπα, απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, στο Μόναχο με τη Μπάγερν, μέσα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Ερυθρό Αστέρα, έξω με την Αναντολού Εφές, πριν αντιμετωπίσουν στην Αθήνα Μπασκόνια και Αρμάνι Μιλάνο και κλείσουν την κανονική περίοδο στο Κάουνας με τη Ζάλγκιρις.

Προφανώς η οκτάδα μοιάζει απλησίαστη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πράσινοι θα άφηναν την ευκαιρία να προσθέσουν έναν σκόρερ ολκής όπως ο Χεζόνια στο δυναμικό τους να χαθεί.

Φόργουορντ που παίζει και στο τρία και στο τέσσερα, ο Κροάτης θα χωρέσει μαζί με τους Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννη στα ψηλά σχήματα που ονειρεύεται ο Κάτας, σαν εκείνο που παρέταξε στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Προηγουμένως οι πράσινοι (αρκετά πιο πίσω στη σεζόν, βέβαια) έψαξαν την περίπτωση του Τομά Ερτέλ για να εκλογικευθούν στη θέση του πλέι μέικερ, έχασαν τη διορία της 6ης Ιανουαρίου για να έχει ο Γάλλος το δικαίωμα να παίζει και στη EuroLeague και συνέχισαν τη ζωή τους με όσους είχαν διαθέσιμους.

Χωράνε όλοι μαζί στο παρκέ; Όπως είχε πει κι ο Ομπράντοβιτς τα χρόνια που γέμιζε τα ρόστερ με κοντούρες “τα πολλά δεν πονάνε το κεφάλι, τα λίγα το πονάνε“.

Κοινώς, όλοι οι καλοί χωράνε κι αν δεν χωράνε, θα τους χωρέσουμε.

Σίγουρα πρόκειται για μεταγραφή εντυπώσεων, σίγουρα όμως πρόκειται και για ποιοτική προσθήκη. Ο Χεζόνια γουστάρει τον Παναθηναϊκό, έχει κίνητρο για να παίξει ξανά σε υψηλό επίπεδο, αλλά και για να είναι έτοιμος για την Εθνική Κροατίας.

Οι Κροάτες του ζήτησαν να βρει ομάδα για να ανακτήσει τον ρυθμό του, ώστε να τον έχουν στο προολυμπιακό τουρνουά του Σπλιτ. Θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρεις για να τσεκάρουν στο σπίτι τους το εισιτήριο για το Τόκιο και ο Χεζόνια ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

Θα προσαρμοστεί σε αυτό το σύνολο; Θα γίνει πενταδάτος ή ρολίστας; Θα ταιριάξει με τον Παπαπέτρου; Θα μοιράσει τις μπάλες με τον Νέντοβιτς; Θα μπορεί να δημιουργήσει; Ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν αυτή τη στιγμή.

Στο παρκέ κρίνονται όλοι.

Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This