Επιλογή Σελίδας



Την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας πλην της Super League 1, της Basket League και των αγώνων για το Champions League και Europa League, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξη τύπου που αφορούσε στην εξειδίκευση των μέτρων που αποφασίστηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Η εφαρμογή της παραπάνω απόφασης ξεκινά από τις 06.00 της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, αφορά στις ζώνες αυξημένου κινδύνου – επιπέδου Β’ (ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία) και θα είναι διάρκειας ενός μήνα. 

Πιο αναλυτικά:

Ο νέος υγειονομικός χάρτης

Η Ελλάδα, πλέον, χωρίζεται σε δύο… χρώματα: Στο «κίτρινο», που είναι το επίπεδο επιτήρησης Α και στο «κόκκινο», το επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου. 

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, για τον αθλητισμό, με βάση τον παραπάνω χάρτη, για τις περιοχές, που είναι στο Α επίπεδο επιτήρησης, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες».

Όσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο Β (κόκκινο) επίπεδο: «Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσεε πως στις περιοχές επιπέδου Α «ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα». Στα περιοχές επιπέδου Β «αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This