Επιλογή Σελίδας

Πριν ακριβώς 54 χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου 1970, ο Πιερικός υποδεχόταν τον Άρη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Οι Θεσσαλονικείς με την υποστήριξη πολυάριθμων οπαδών τους ήλθαν στην Κατερίνη διεκδικώντας τη νίκη που θα τους κρατούσε στη δεύτερη θέση, κοντά στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε 50 βαθμούς έναντι 46 των “κιτρινόμαυρων” και είχε να παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (η νίκη έδινε 3 βαθμούς, η ισοπαλία 2 βαθμούς, η ήττα 1 βαθμό). Ο Πιερικός όμως ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στη νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ των Φελεκίδη (29′) και Πανταζή (76′) μετατρέποντας τα “όνειρα” των Αριανών σε “εφιάλτη”.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 12.000 θεατές, με την προσέλευση αυτή να μένει ακατάρριπτο ρεκόρ για εντός έδρας αγώνα της κατερινιώτικης ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πιερικός: Πουρπουτίδης, Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Καμπάς, Τραγανός, Παπαδόπουλος, Λιάπης, Φουλίδης, Πανταζής, Χρυσαργύρης, Φελεκίδης.

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σακελλαρίδης (Συρόπουλος), Κωνσταντινίδης, Κεραμυδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Λουκανίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This