Επιλογή Σελίδας



Χάρη σε ένα γκολ του Αλεξίου λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους, η ψυχωμένη ΑΕ Καρίτσας επικράτησε με 1-0 του “χλωμού” Πιερικού, στο πιερικό ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο του Βατάν για την 6η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ρίχνοντας τους Κατερινιώτες από την κορυφή και πλησιάζοντας η ίδια στο -3 από τον πρωτοπόρο ΑΟ Σελλάνων με τον οποίο αγωνίζεται εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική.

karitsa-pierikos 17

Η ομάδα του Αλέξανδρου Κούρτογλου μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να επιβάλει το ρυθμό της απέναντι σε έναν Πιερικό που “ψαχνόταν” και ο οποίος κατόρθωσε να ισορροπήσει μετά το πρώτο τέταρτο. 

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήλθε στο 29′ και ήταν για τους “κιτρινόμαυρους” με τον Λαγδάρη να εκτελεί φάουλ, τον Βουκομάνοβιτς να πιάνει την κεφαλιά και τους αμυντικούς του Πιερικού να διώχνουν προ του Αλεξίου ενώ στο 30′ ο Πιερικός “άγγιξε” το 0-1 αλλά ο Ράντος είπε “όχι” σε διαδοχικά σουτ των Κριεμάντι και Τουλίκα.

Ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι με έναν άψογο συνδυασμό κατόρθωσαν α σκοράρουν με τον Αλεξίου στο 44′ και το σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να κερδίζουν με 1-0.

Στο β’ μέρος η ΑΕ Καρίτσας απείλησε στο 46′ με τον Κυρτέγο και στο 66′ ο Λαζαρίδης αποσώβησε το 2-0 πάνω στη γραμμή μετά από προσπάθεια του Βουκομάνοβιτς, ενώ ο Γουναρίδης στο 90′ απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Συρράκου. Οι επιδόσεις του Πιερικού επιθετικά ήταν “φτωχές” με χαρακτηριστικότερη προσπάθεια ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 79′ (έκανε ντεμπούτο) που απέκρουσε ο Ράντος, και μοιραία το 1-0 “σφράγισε” τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.

Οι Καριτσιώτες αγωνίστηκαν με πάθος και ενθουσιασμό και σκοράροντας σε καίριο σημείο του ματς, διαχειρίστηκαν το προβάδισμα κόντρα σε έναν Πιερικό που έδειξε να “πνίγεται” από το άγχος και να μην έχει τη δυνατότητα να απειλήσει ουσιαστικά τα αντίπαλα καρέ. Απέναντι σε έναν συνδιεκδικητή της ανόδου, και παίζοντας σε μεγάλο βαθμό “με την πλάτη στον τοίχο” μιας και είχαν απόσταση 5 βαθμών από την κορυφή και αν έχαναν θα έμεναν στο -8 μετά από 6 “στροφές” στο πρωτάθλημα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καρίτσας κατέκτησαν ένα αποτέλεσμα με μεγάλο βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό όφελος και ατενίζουν με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Απόστολου Στύλου μετά από τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία με 7-0 τέρματα, δέχτηκε το πρώτο γκολ και υπέστη την πρώτη της ήττα που… προσγειώνει ανώμαλα στη σκληρή πραγματικότητα όσους στο πιερικό “στρατόπεδο” “πετούσαν στα σύννεφα” και ονειρεύονταν… περιπάτους στη φετινή σεζόν. Φυσικά, μια ήττα απέναντι σε έναν από τους συνδιεκδικητές της ανόδου δε μπορεί να χαρακτηριστεί εκτός προγράμματος, όμως αυτό που ενόχλησε δεν ήταν το αποτέλεσμα αλλά η αναιμική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και η αδυναμία να αντιδράσει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, απογοητεύοντας τους οπαδούς της που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου του Βατανιακού. Πλέον, στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο Παλαμά εντός έδρας δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών.

karitsa-pierikos 22

To “φίλμ” του αγώνα
5′ Σέντρα σουτ του Αλεξίου, η μπάλα έφυγε άουτ.

7′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκίκα ο Βουκομάνοβιτς έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόπηκε από τους αμυντικούς του Πιερικού.
9′ Συρτό σουτ του Ζαφειρίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
26′ Εκτέλεση φάουλ της ΑΕ Καρίτσας από δεξιά, ο Ράντος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα.
Στο 29′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαγδάρη, ο Βουκομάνοβιτς έκανε την κεφαλιά με τον Γουναρίδη να κάνει λάθος έξοδος, αλλά οι αμυντικοί του Πιερικού έδιωξαν τη μπάλα μπροστά από το τέρμα, προ του Αλεξίου.
30′ Ο Λαζαρίδης έβγαλε πάσα στον Κριεμάντι, αυτός έκανε το σουτ, ο Ράντος έδιωξε, ο Μηλιώτης πήρε το ριμπάουντ στη γωνιά της μικρής περιοχής και αριστερά και έκανε νέο σουτ που έδιωξε εκ νέου ο Ράντος.
39′ Σέντρα του Τουλίκα από αριστερά, κεφαλιά του Σαχινίδη, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
44′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕ Καρίτσας με τον Ζαφειρίδη να παίρνει τη μπάλα από αριστερά, να μπαίνει στην περιοχή και να κόβει συρτά προς την εστία όπου ο Αλεξίου δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 1-0.
46′ Ατομική ενέργεια του Βουκομάνοβιτς από δεξιά, έκοψε στον επερχόμενο Κυρτέγο που έκανε το σουτ υπό ευνοϊκές συνθήκες μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ.
56′ Συρτό σουτ του Παπαδόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
60′ Ο Ράντος της ΑΕ Καρίτσας ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο και είδε την κίτρινη κάρτα, σε μια φάση στην οποία η πλευρά του Πιερικού υποστήριξε πως ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε εντός περιοχής και έπρεπε να δοθεί πέναλτι, όμως ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.
61′ Εκτέλεση του φάουλ από τον Παπαδόπουλο, από αριστερά, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ράντου.
66′ Ωραίος συνδυασμός για την ΑΕ Καρίτσας με τον Βουκομάνοβιτς να κάνει το πλασέ από πλάγια, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Λαζαρίδης την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή.
79′ Μετά από σέντρα του Πιερικού από αριστερά και έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας, αυτή κατέληξε στον Παπαδόπουλο που έκανε το σουτ, όμως ο ευρισκόμενος στο σημείο του πέναλτι Ράντος έδιωξε.
90′ Ο Συρράκος ξεμαρκαρίστηκε ωραία και έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Γουναρίδης “απογειώθηκε” και έδιωξε σε κόρνερ.
90’+3′ Ο Ράντος βγήκε και “καθάρισε” μπροστά στον Μπενίσκο μετά από σέντρα του Πιερικού από αριστερά.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Θεοχάρης (Θεσσαλίας) με βοηθούς τους Π. Σακκά (Θεσσαλίας) και Μάνο (Λάρισας).

Κίτρινες κάρτες: 40′ Βουκομάνοβιτς, 40′ Κυρτέγος, 54′ Τροΐρης, 58′ Ζαφειρίδης, 60′ Ράντος, 90’+4′ Οικονόμου – 43′ Κυπαρίσσης – 51′ Ιβανίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕ Καρίτσας (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Ράντος, Ζαφειρίδης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Λαγδάρης, Τροΐρης, Γκίκα (80′ Οικονόμου), Δημητρουλόπουλος, Βουκομάνοβιτς (84′ Δαλαμήτρας), Κυρτέγος (74′ Συρράκος), Αλεξίου (90’+1′ Λουίς Φερνάντο).
Στον πάγκο:
Γαλάνης, Μητράκας, Παπαϊωάννου.

Πιερικός (Απόστολος Στύλος): Γουναρίδης, Τουλίκας (74′ Κόλα), Λαζαρίδης, Τακίδης, Ρογγότης, Ιβανίδης (77′ Μπενίσκος), Πετράκος, Μηλιώτης (46′ Παπαδόπουλος), Κυπαρίσσης, Κριεμάντι (54′ Χαρτσιάς), Σαχινίδης.
Στον πάγκο:
Παπατολίκας, Γιαλαμίδης, Δεμηρτζόγλου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This