Επιλογή Σελίδας

Ο Γιάννης Κυριαζής ήταν εξαρχής από τα φαβορί για μια θέση ψηλά στην κατάταξη στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα ομάδων. Ο έμπειρος αθλητής κατέλαβε την πέμπτη θέση με βολή στα 79,01 μ. σε έναν ακόμη αγώνα όπου είχε επιδόσεις κοντά στα 80,00 μέτρα. Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 78,13 μ. και 76,08 μ΄., ενώ έκανε πέντε προσπάθειες, καθώς έμειναν εκτός την πρώτης τετράδας.

“Δεν είμαι όσο ικανοποιημένος θα ήθελα με τη σημερινή επίδοση. Χαίρομαι που οι βαθμοί που συγκέντρωσα βοήθησαν την ομάδα. Ο αγώνας αυτός είναι αρκετά δύσκολος, θυμίζει λίγο προκριματικό παγκοσμίου, ωστόσο είναι τελικός. Οι αναμονές ήταν μεγάλες και αυτό με επηρέασε. Ήμουν σε καλή κατάσταση και πίστευα πως σήμερα θα μπορούσα να έχω κάνει και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου για τη φετινή σεζόν, πιστεύω θα έχω την ευκαιρία να το πετύχω στους επόμενους αγώνες“, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα. Νικητής στον ακοντισμό ήταν ο Γερμανός Βέμπερ με 86,26 μ. και ακολούθησε ο Χέρμαν με 81,67μ., ενώ τρίτος ήταν ο Ράμος (Πορτογαλία) με 81,62 μέτρα.

Με το πείσμα και την ψυχή της αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά η Τατιάνα Γκούσιν, που παρά τον τραυματισμό στο πόδι κατάφερε να καταλάβει την έκτη θέση με άλμα στα 1,87 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου είχε έντονες ενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες, παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει μια καλή εμφάνιση και να προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα. Η αθλήτρια ξεκίνησε στο 1,71 μ., προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στην κατάταξη κι έπειτα συνέχισε στο 1,80 μ., πέρασε με την τρίτη το 1,84 μ. και με την δεύτερη το 1,87 μέτρα. Επόμενο ύψος ήταν το 1,90 μ.,. όπου η αθλήτρια έκανε ένα άκυρο, το μοναδικό που της είχε απομείνει στον αγώνα. “Έχω κουραστεί να πηδάω με την ψυχή μου. Θέλω να πηδήσω με το κορμί μου μία φορά. Δυστυχώς πάλι είχα να αντιμετωπίσω έναν τραυματισμό που δεν με άφησε να κάνω τον αγώνα μου όπως θα ήθελα. Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αλλά τραυματίστηκα στις Σέρρες πριν δύο εβδομάδες. Σήμερα είχα απελπιστεί, ήμουν στο δωμάτιο και έκλαιγα, γιατί δεν αντέχω άλλο τους τραυματισμούς. Ηταν αγχωτικό όλο αυτό με τη βαθμολογία, γιατί δεν ήταν ένας αγώνας μόνο για την εμφάνιση μας, αλλά αφορούσε στη συνολική βαθμολογία. Θέλω να πω ένα μπράβο στα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα και μπήκαν αμέσως στα βαθιά. Έχουμε πάει πολύ καλά, σίγουρα άσχημες μέρες μπορούμε να έχουμε όλοι μας. Ωστόσο θεωρώ πως όλα τα παιδιά έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό“, είπε η Γκούσιν με το τέλος του αγώνα.

Πολύτιμους βαθμούς πρόσφερε στην εθνική μας ομάδα η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη, που εκπροσώπησε την χώρα μας σταα 3.000 μ. στιπλ. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ κατέλαβε την 12η θέση στο αγώνισμα με 10.08.23, σε μια κούρσα την οποία μπόρεσε να ακολουθήσει στο μεγαλύτερο μέρος της.

“Χαίρομαι για τους βαθμούς πρόσφερα στην ελληνική ομάδα, μακάρι να μπορούσα να κάνω και περισσότερα, αλλά σήμερα το 10.08 ήταν αυτό που μπορούσα να κάνω. Το 9.58 που είναι το ρεκόρ μου, είναι μια επίδοση που ήρθε σε έναν αγώνα όπου όλα πήγαν ιδανικά, εγώ κρατάω ότι έχει καταφέρει να σταθεροποιηθώ στα 10.00. Δε θα μπορούσα σήμερα να κυνηγήσω τις πρώτες σήμερα, κρατάω πως είμαι σταθερή σε αυτές τις επιδόσεις. Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων για την τρίτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Σήμερα το χάρηκα λίγο παραπάνω από τις προηγούμενες φορές, γιατί ήμουν μέσα στην κούρσα και δεν κοίταγα απλά από πίσω”, είπε η αθλήτρια

Pin It on Pinterest

Shares
Share This