Η ενέργεια της, το πάθος της, ο τρόπος που προκαλεί τον εαυτό της να προσπαθήσει για το καλύτερο είναι και ορισμένοι από τους λόγους που την έχουν φέρει σήμερα μέχρι εδώ και την έχουν αναδείξει μια από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών. Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν σήμερα δεύτερη με 4,75 μ. και κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο της στη διοργάνωση κάτι που λίγοι αθλητές και αθλήτριες έχουν πετύχει στο πέρασμα στο χώρο, και καμία μέχρι σήμερα στο επί κοντώ. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,40 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,55 μ., αλλά και τα 4,65 μ. σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, στο οποίο έδειχνε να έχει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνταν κι έπειτα με την πρώτη τα 4,70 μ. και 4,75 μέτρα.
Η Στεφανίδη, η οποία είναι και η κάτοχος του ρεκόρ αγώνων, μετείχε για πέμπτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έκανε τέσσερα τα μετάλλια της. Το 2014 ήταν δεύτερη, το 2016 και το 2018 ήταν νικήτρια. Παράλληλα επέστρεψε στο βάθρο των νικητριών μιας μεγάλης διοργάνωσης, αφού το προηγούμενο μετάλλιο της, ήταν το χάλκινο το 2019 στη Ντόχα. Η αθλήτρια τoυ Μίτσελ Κρίερ βρίσκεται στην κορυφή του αγωνίσματος από το 2014 κι έχει πλέον στην κατοχή της 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.
Ο αγώνας στο επί κοντώ ήταν πολύ καλός, αφού τρεις αθλήτριες πέρασαν πάνω από τα 4,75 μ., σε μια χρονιά, όπου το ευρωπαϊκό επί κοντώ κινήθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και η Τίνα Σούτει ήταν η μόνη που μέχρι πριν τον αγώνα είχε υπερβεί τα 4,80 μέτρα.
Νικήτρια αναδείχθηκε η Μούρτο (Νορβηγία) που έκανε την μεγάλη ανατροπή και πέρασε τα 4,85 μ. και ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων της Στεφανίδη.
Η Τίνα Σούτει ήταν χάλκινη με 4,75 μ., αφού στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,80 μέτρα. Η Στεφανίδη μετά την πρώτη χαμένη προσπάθεια στα 4,80 μ. επέλεξε να συνεχίσει στα 4,85 μ., όπου είχε καλά άλματα, όμως, ο πήχης δεν της έκανε το χατίρι.
https://youtu.be/Chbk6AIL3wg